Muzeul figurantilor economiei de piata

Prima lectie pe care trebuie s-o incaseze un tanar politician de dreapta este: sa nu faci afaceri cu statul.

Chiar si cand vrei sa cumperi, sa inchiriezi, un lucru marunt., cum ar fi, pentru cateva ore, sala Auditorium a Muzeului National de Arta, de la stat, deci platesti, nu vrei bani, te paste  o surpriza.

Suni, primesti o oferta, sigur, nu atat de iute ca la un privat, dar ti se face hatarul unei oferte. Statul incearca si el  sa mimeze ca e interesat sa-si valorifice activele. Sa aduca un ban la buget.

Primesti un contract, semnezi, trimiti si astepti… Cateva zile in care lumea devine evaziva la telefon. Pe tine te preseaza o data, invitatii facute, ceri confirmare.

Care nu vine. Vine in schimb un e-mail alambicat in care, bref, ti se spune ca s-a reconsiderat oferta, ca, vezi-bine, in sala cu pricina nu se organizeaza evenimente politice.  Evident, stimabililor semnatari le-a scapat evenimentul din link-ul de mai jos.

http://www.gandul.info/politica/pnl-a-aniversat-133-de-ani-de-la-infiintare-galerie-foto-2662056.

http://www.ziare.com/pnl/stiri-pnl/pnl-face-133-de-ani-316152

A face afaceri cu statul e riscant. Nu contractul, nu pretul, nu banii conteaza. Ci acela care decide, care are deasupra un sef, care decide si el, politic.

Statul mimeaza economia de piata. Decizia nu e in mana unui CEO care are de dat seama actionarilor. E in mana unui ministru, care vede in alti parametri: voturi, calcule politice si alte machiavelacuri. Dupa care bugetul de stat acopera gaurile negre. Din buzunarul tau, contribuabilule!.

Pentru Noua Repiblica a fost o lectie gratuita din partea ministrului Hunor. Nu-i bai, sali sunt destule.

7 gânduri despre „Muzeul figurantilor economiei de piata

  1. GHunoi, jegos…
    recomand fara insulte

    ironia poate fi suficienta

    cu stima,

    PS eu zic sa-i sunam sa-i intrebam in ce cont sa platim sala… chiar daca nu mergem … doar asa am zis 🙂
    dupa care sa intrebam: e IBAN-ul dlui Hunor ?

Lasă un comentariu