Merci, Doamne, pentru Gaudeamus!

Te strecori cu greu printre ei. Rasfoiesc, privesc, se sucesc, isi cauta ochelarii, mai numara in buzunar cati bani le-au ramas. Cumpanesc in mana doua-trei carti, pe care s-o mai iau? Apoi pornesc catre casa. Unde, inevitabil, este o coada. Ce e nebunia asta?  Cine, Doamne, sunt toti oamenii astia? Nu, nu e vinerea neagra la mall. E Gaudeamus, targul de carte!

Oamenii astia sunt concitadinii mei. Multi, neasteptat de multi pana si in ultima zi de targ. Daca stai sa te gandesti, entuziasmant de multi! Da, da, bravo bucuresteni! Nu cred ca a gandit vre-un PR genial chestia asta. Dupa imbulzelile demi-mondenelor la soldurile de la mall e tonic, reconfortant, inviorator sa vezi cati oameni mai cumpara carti. Televiziunile au miscat si ele, transmisii in direct de dimineata. Chiar daca nu s-au paruit in direct scriitori, ci doar au dat autografe.

Traista din mana deja atarna greu. Stau calare unele peste altele, sociologii, carti fantasy si Zeitgeist-ul  lui Mihail Neamtu.  Chiar, poate nu uit sa-i cer un autograf.Trebuie sa ies. M-am intalnit cu doi prieteni. Pe unul l-am pierdut deja in multime, dar cu celalalt am „complotat” deja pentru un vin fiert. Gata cu ratia de cultura. O sa se prabuseasca noptiera sub mandarul de carti pana le-oi citi pe toate. Sa ne intoarcem la viata noastra cea de toate zilele, la inevitabila discutie despre politica.

Dar. Doamne, merci pentru Gaudeamus! Cu atatia oameni iubitori de carti si carte, nu-i pierduta speranta !Romania citeste!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s