De buna seama, ghinion, ninge in an electoral

De buna seama, Statul nu e Superman. De buna seama, nu te poti pune cu urgia. De buna seama, Guvernul ar putea sa puna niste bice administrative si pe prefecti si pe presedintii de consilii judetene care se cearta la televizor, dar nu stiu exact ce localitati mai au ingropate sub zapada. De buna seama, nu se va intampla asta. E an electoral, ce Dumnezeu?

De buna seama, pe masa fiecarui primar ar fi trebui sa existe o lista cu prioritati. Batranii singuri, bolnavii si femeile gravide insirati pe o foaie de hartie.  Cu nume prenume si adresa. Pentru Guvern oamenii dintr-un sat pierdut in nameti sunt o statistica. Pentru primar sunt obstea care l-a pus in fruntea ei. Si in partea cealalta a mesei sa stea lista cu asistatii social. Aia, buni-zdraveni, care fac coada lunar la casieria primariei. Care, zice legea, sunt datori cu niste ore de munca in comunitate. E atat de greu sa te organizezi si sa-i pui la munca? De buna seama, nu se va intampla asta. E an electoral, ce Dumnezeu?

De buna seama ca in marile orase Primaria este si ea inzapezita. De buna seama, toate intrarile in blocuri ar trebui sa fie tapetate de avertismente catre asociatiile de locatari: nu curatati, maine vine amenda. De buna seama, nu se va intampla asta. E an electoral, ce Dumnezeu?

De buna seama, pana in iunie, o parte din toate ezitarile, stangaciile, prostiile administratiilor locale si judetene vor fi uitate. Ce nu s-a uitat se va compensa cu alte pungi de zahar si sticle de ulei. Romanii se vor bucura ca iar „se da ceva gratis”, dar vor vota cu cei care fac treaba. De buna seama, nu se va intampla asta. Suntem in Romania, ce Dumnezeu?

De buna seama.

Publicitate

7 gânduri despre „De buna seama, ghinion, ninge in an electoral

 1. Mama ce caine rau arati in imagine… 🙂

  Bun articol, asa e, ai dreptate. Daca nu ningea, insa, crezi ca era altfel? Poate atunci nu zbiera ca din gura de sarpe Oprisan, nu pleca Becali cu ajutoare, nu se facea atata caz pe realitati si antene de ajutoarele trimise cu sprijinul acestor mogulizoare.
  Daca se face prea mult caz, e degeaba. exacerbeaza in an de campanie, dar in restul timpului, pe majoritatea ii doare fix in DOS 🙂
  Sa-l mai aleaga pe primarul de 75 de ani, pe primarita care-i plecata de luni bune in izdraiel, pe decedatul in dimineata alegerilor, etc.
  Pe pungi vom avea si noi viitorul, daca de mai mult nu suntem in stare.

   • Basset?
    Am avut si eu unul, aproape identic. Sunt extrem de inteligenti! Cam incapatanati, si destul de afurisiti. Pe-al meu il chema King, avea o alura de rege, tinea pieptulin fata si capul usor pe spate 🙂
    Manca visine de pe jos din curte, iar odata cand bunicul a scos visinele din visinata si le-a pus intr-un lighean, sub masa, iti dai seama ce s-a intamplat, nu?! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s