22 de ani fara raspuns

Daca Romania ar fi fost un copil nou-nascut in decembrie 1989, prin aprilie, cand se desprimavara, nasul lui l-ar fi luat in brate si l-ar fi dus la biserica sa-l crestineze. Dupa obicei, parintele ar fi intrebat acel nas”te lepezi de satana”?

In lumea reala, prin aprilie 1990, Piata Universitatii din Bucuresti transmitea lumii intregi mesajul ca lepadarea de comunisti si securisti nu s-a produs. Ca randul doi al nomenclaturii ceausiste s-a asezat la carma, imbracand hainute noi si democrate, dar ca de sub pulpane ii iese un varf de coada rosie.

Au trecut de atunci 22 de ani. Fraza rostita raspicat de presedintele Romaniei „Regimul comunist din România a fost ilegitim şi criminal,” n-a avut putere de a exorciza raul.

Parintele se uita intrebator. Dupa 22 de ani, Legea Lustratiei inca nu este votata. Nasul, incurcat, si impovarat de tara care a crescut mare si cu rele naravuri, nu poate raspunde „m-am lepadat de Stana”.

Nota: Dedic aceste randuri lui Teodor Maries, care s-a luptat 90 de zile, facand greva foamei, pentru ca Legea Lustratiei sa fie adoptata de Parlamentul Romaniei.

Publicitate

4 gânduri despre „22 de ani fara raspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s