Randunele pe sârmă

Veselul nostru Parlament s-a mai pricopsit cu niste vietuitoare. Sub cupola, la balcoane, un grup de randunele gurese, rosii si galbene, au ciripit cu portavocea, taind elanul legislativ firav al putinilor parlamentari ai puteri, mereu aflati la limita cvorumului.

Insirate pe sarma, randunelele au cirpit vesele: am semnat condica, stam in sala, deci luam indemnizatia. Na, sa nu mai zica nimeni ca luam leafa degeaba. Avem si activitate!

In your face, contribuabilule! Noi, USL, oricum nu prea avem treaba cu tine, ala care muncesti si platesti taxe. Favoritii nostri sunt cei care stau la coada la ajutor social. Pentru ei punga noastra de zahar e pretiosa. Ei tin cu grija galeata branduita pe care le-o dam. Ii mai mangaiem nitel pe cap si pe pensionari, le promitem, ca doar nu dam de la noi, ca mai marim o pensie. Niste bomboane de alegatori!

Vi l-am prezenta cu placere si pe starul nostru, Senatorul Zorro, pardon Zero, recordman absolut: nici un vot! Dar ori e prea de dimineata, ori e prea tarziu, ghinion, niciodata nu sunt sedintele astea la ora portrivita.Este o malversatiune a Puterii.

Si, uite-asa, cip-cirip, ziua trece, leafa merge, noi cu drag reprezentam electoratul.

Nu-ti vine sa le canti, asa, duios, „pasarica, muta-ti cuibul si te du”? Si, zau, nu te mai arata la toamna pe liste, randunel! Ia-ti stolul si migreaza. In lumea reala, in lumea unde orice ban e castigat cu munca, cu framantare, cu truda. Sigur, daca nu cumva mai nimereste cate unul si in colivie.

Publicitate

7 gânduri despre „Randunele pe sârmă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s