USL thunderstrucked!

Cu surle şi tobe, USL s-a întrunit sâmbătă la Romexpo pentru a repeta aceeaşi litanie din ultimii doi ani: noi îl propunem pe Ponta prim-ministru, iar pe Antonescu preşedinte, vă spunem noi mai încolo concret ce vor să facă dacă vor fi aleşi. Deci, nimic nou, doar spectacol cu artificii sunet şi lumini. Thunderstruck!

Undeva, în subconştientul organizatorului evenimentului, lovise deja Zeus cu fulgerele lui. Doar aşa se explică de ce liderii USL au intrat pe scena in acordurile lui „Thunderstuck”, intepretat de AC/DC. Cunoscatorii ştiu textul, cine l-a uitat il poate consulta aici: http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/Thunderstruck-lyrics-AC-DC/222958941A45FA8A4825686B000D85B1   Îi bănuiesc pe Nicu Bănicioiu şi Robert Negoiţă ca inspiratori al coloanei sonore.

Lovitura de trăsnet a conferinţei USL a sosit însă cam fâsâită, pentru că, fix cu o zi înainte de eveniment, Preşedintele Traian Băsescu, alintat de opoziţie Zeus, a trimis o scrisoare numiţilor pretendenţi la posturile cele mai de seama în stat. Thunderstruck!

Pe scurt, Traian Băsescu oferă renunţarea la doi ani de mandat, contra votării unor reforme ale Statului despre care se tot vorbeşte degeaba de ani de zile. Adică le pune masă liderilor Opoziţiei extraordinara oportunitate de a scăpa de ghimpele de la Cotroceni din 2012 şi nu în 2014. Thunderstruck!

S-au schimbat în grabă discursurile. Nu poţi să mergi pe refrenul jos Băsescu când ai demisia acestuia pe masă.

„Nu avem ce discuta şi negocia cu Traian Băsescu, nu avem nevoie de minciunile şi propunerile lui otrăvite.”, a răspuns arogant preşedintele PSD, Victor Ponta. Şi a rupt răvaşul buclucaş în delirul asistenţei. Thunderstruck!

 

Mai mult, rezoluţia USL  cu numărul trei, de a nu colabora cu Traian Băsescu şi nici cu PDL, e amuzantă pentru cine a citit cât de cât Constituţia. Pentru că, inevitabil, în decembrie 2012, USL se va întâlni la Cotroceni cu Traian Băsescu. Iar acesta va avea în buzunar nominalizarea la postul de prim-ministru. Să vezi atunci thunderstruck!

 

Calea până în toamnă e lungă. Scena politică e în mişcare. Sondajele pot fi amăgitoare. E posibil ca domnii Antonescu şi Ponta, să se căiască amarnic că au avut în mână demisia lui Traian Băsescu şi au rupt-o. Vom vedea abia atunci pe cine a lovit cu adevărat trăsnetul.

Image

Publicitate

9 gânduri despre „USL thunderstrucked!

  1. Din pacate trasnetul ii va lovi pe ei dar se va transmite in bazinele electorale de care sunt legati ombilical. Acolo va fi prapad.

    Si daca tot vorbim de Ponta a observat cineva ca incepe sa semene cu Dan Diaconescu? Daca da inseamna ca lui Crin ii ramane liber postul de Elodia. Tunderstruck! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s