Crin Antonescu a scapat statutar de MRU, dar habar n-are!

Din 8 decembrie 2007, cand a preluat sefia SIE, Mihai Razvan Ungureanu nu mai putea fi membru PNL, deci s-a autosuspendat. Conform statutului PNL, aflat pe situl partidului, la art. 19, se precizeaza ca un membru se poate autosuspenda numai pe durata indeplinirii unor funcţii publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic conform legii.

In concluzie, in ziua in care a renuntat de functia de director al SIE, MRU  trebuia sa renunte la autosuspendare. Sau la calitatea de membru.

Oricum, daca citea Statutul partidului pe care-l conduce, Crin Antonescu putea rasufla usurat inca din februarie. Cum, dealtfel, si primul ministru putea sa-si reaminteasca in ce conditii expira autosuspendarea.

In aceste conditii, dialogul la distanta mult mediatizat de aseara incoace, nu mai avea loc.

(http://www.evz.ro/detalii/stiri/mihai-razvan-ungureanu-in-direct-la-b1tv-live-text-977359.html)

Mihai Răzvan Ungureanu, director SIE (8 decembrie 2007 – 8 februarie 2012)

(http://ro.wikipedia.org/wiki/SIE#Conducerea)

Articolul 19
(1)Membrii Partidului Naţional Liberal se pot autosuspenda din calitatea de membru al partidului numai în cazul ocupării unei funcţii publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic conform legii şi numai pe durata îndeplinirii acestora.
(2)Membrii Partidului Naţional Liberal se pot autosuspenda din funcţia deţinută în partid numai în cazul ocupării unei funcţii publice incompatibile cu deţinerea unor funcţii de conducere în partid, pe o perioadă de maxim 4 ani.
(3)În cazul în care funcţia deţinută este cea de preşedinte de filială sau de organizaţie, autosuspendarea din funcţie atrage demisia din funcţia respectivă.
(4)Persoana autosuspendată are obligaţia respectării prevederilor Codului Etic al PNL.

(http://www.pnl.ro/subpagina/membrii-partidului-national-liberal)

Publicitate

8 gânduri despre „Crin Antonescu a scapat statutar de MRU, dar habar n-are!

  1. NIci dacă MRU nu a plătit cotizaţia, dacă Crin nu poate demonstra cu duplicatul unei somaţii scrise de clarificare a condiţiei de membru (cu dată şi ştampilă), se consideră automat că MRU rămîne membru. Tragerea fără somaţie este pedepsită în orice stat de drept. (dialogurile media nu intră ca probe pentru exmatricularea lui MRU)

    • E fix treaba lor, pe mine m-a distrat ca MRU continua sa spuna ca este autosuspendat, ceea ce in conditiile statutului, nu mai poate fi adevarata, iar Crin spune tot felul de prostii, numai la „docoment” nu merge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s