Turn off the Glory: „Cum se musca dintr-o ceapa”

Pentru ca nu pot deschide (din motive neintelese de mine, dar intelese probabil de servere) blog-ul lui TOG (Daniel Arfire, din Galati), pentru a distribui articolul „Cum se musca dintr-o ceapa”, nu pot decat sa-l pun asa, copiat pur si simplu dintr-un email.

„Capodopera „Maidanez cu fular, levitand” e cunoscută în online. Atât Facebook-ul, cât și Twitter-ul s-au tăvălit pe jos de râs la inaugurarea operei de bronz, eveniment soldat cu cetățeni leșinați în fața ororii din fața Muzeului de Istorie.

Prin puteri discreționare conferite de libertatea de opinie, declar cățeaua maidaneză cu trei țâțe și fular, ce plutește ireal deasupra ștromeleagului unui nud oribil, simbolul socialismului ajuns la putere în România.

Citiți cu atenție aceste propoziții:

„Eu n-o sa vreau sa fiu niciodata prim-ministrul lui Traian Basescu (…) Eu nu o sa primesc niciodata nimic de la Basescu. Singurii care vor decide daca voi conduce sau nu Guvernul Romaniei sunt romanii. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Razvan Ungureanu, sa ma puna Basescu in functii cand vrea el, nici macar la misto” – Victor Ponta 19 martie.

„Am facut aceasta lista cu un singur gand: in urmatoarele sase luni, Guvernul USL este obligat sa fie cel mai competent Guvern pe care l-a avut Romania si, mai mult decat orice, cel mai cinstit Guvern pe care l-a avut Romania” – Victor Ponta 27 aprilie.

Niște chiulangii parlamentari ce și-au dorit insistent puterea au ocazia de a-și arăta competențele. Avem guvernul Ponta ce și-a recuzat doi miniștri înainte de investitură. Pe cel de-al treilea ministru Mang-litor, Victor Ponta l-a pus pe făraș când scandalul de furt intelectual a ajuns la nivel internațional, fiind motiv de amuzament din Japonia până în S.U.A.. (Oare întâmplător prim-ministrul Ponta, deținător de aplicații mobile Ponta 2.0 este alergic la acordul ACTA?)

Resursele de „oameni cinstiți” din guvern nu au fost epuizate. Sunt la încălzire ministrul culturii Diaconu, ce și-a promovat nevasta într-un conflict de interese nerușinat și dinozaurul Marga, îndrăgostit de regimul „democratic” al lui Vladimir Vladimirovich Putin, în contrast cu „dictatura cruntă basesciană”.

„Cinstitul” guvern al României și-a afirmat cu hotărâre voința de a-i arde pe exploatatorii capitaliști și să îi impoziteze pe „bogătani”. Leul gâfâie la cursul de schimb, guvernul face angajări și Fitch ne anunță ca pregătește o retrogradare a ratingului României. Astăzi fiind presat de populism și de satisfacerea unor promisiuni electorale, pe care nu intenționa în nici un caz să le onoreze, guvernul Ponta au găsit soluția fantastică, impozitul pe bere.

Dacă stânga e la putere în România astăzi, dacă belitul exploatatorilor e noul țap ispășitor, ce facem noi? Colegii mei din Noua Republică salută cordial alegerea lui Hollande, un alt fan al strivirii prin noi impozite a capitaliștilor. Noua Republică a declarat război Facebook-ului, alături de China și Iran. Noua Republică își califică membrii dizidenți drept „toxici” și „plini de venin”, autorii de texte pe blog (atât de cârtitori) sunt somați să se supună dictonului cine nu linge zboară.

În loc să pună toate tunurile pe guvernul Ponta și pe USL, adversar declarat și recunoscut în noiembrie de Ion Iliescu și Crin Antonescu, Noua Republică se poziționează antiavort și antihomosexuali, uitând că femeile și homosexualii sunt cetățeni respectabili ai României, ce muncesc și plătesc taxe ca orice cetățean responsabil. Am fost șocat să descopăr pe surse „oficiale” că ne întoarcem la un mesaj anacronic, deși am militat luni de zile pentru toleranță și dezvoltarea conceptului de cetățean activ și responsabil, dincolo de etnie, convingeri religioase sau opțiune sexuală.

Din liberali și susținători fermi ai capitalismului, am ajuns peste noapte tradiționaliști, semănătoriști, îndrăgostiți de peisaje bucolice și valorile unei familii tradiționale idealizate, în loc să apărăm drepturile fundamentale ce definesc libertatea.

Ce dorim să conservăm în România anului 2012? Procentul de 50% din cetățeni analfabeti funcționali, cei 40% dintre cetateni ce își fac nevoile în curte?

Noua Republică trebuie să militeze în fiecare zi pentru capitalism, pentru piață liberă și pentru libertatea de exprimare. Noua Republică în care eu simt și respir de opt luni de zile este spațiul în care trebuie să se regasească reprezentați antreprenorii și liber profesioniștii ce își doresc să audă cum vom consolida drepturile, libertățile fundamentale și capitalismul.

Noua Republică trebuie să fie mișcarea tinerilor cetățeni români ce își doresc reprezentare politică. Îi ignorăm pe tinerii ce nu beneficiază de gratuități de transport și facilități la încălzire, dar au venituri net inferioare parinților și bunicilor.

Ne-am apucat să facem un partid fără ideologie, fără program politic și fără statut. Am ajuns să avem o intoleranță absurdă la critică și ironie. În loc să cerem ajutorul lui Aligică, Stanomir și Macovei, a oricui e gata să ni-l ofere, ne urcăm în stejar căutând securistii și infiltrații ce au distrus PNTCD-ul. Când stânga călărește statul și Năstase se dă în stambă în sala de judecată, noi aruncăm metafore, ieșind cu aceleași justificative de ce ne-am alăturat Noii Republici. Poate ar fi cazul să scriem ce naiba ne-a apucat de îi îndepărtăm pe prietenii Noii Republici.

Dragi neorepublicani ne luăm prea des în serios, declamăm ca niște poeți ursuzi râșnind rumegușul comunicatelor ce nu spun niciodată nimic. Nu suntem albi ca neaua, nu suntem adevarata dreaptă, nu suntem cei mai buni, cei mai parfumați și cei mai duși la biserică. Suntem o gașcă de caraghioși cu inflație de share la status-ul pe Facebook, ce cumpărăm tricouri cu „mai e cineva aici” și strigăm triumfători „no hai”.

E timpul să îi spunem lui Răzvan Ungureanu că e apreciat și avem ușa deschisă în Noua Republică.

Avem oameni cu C.V.-uri beton pe care îi cunoaștem dar îi ținem la umbra marilor copaci. E timpul să ne axăm pe cele trei direcții clare, subțierea consistentă a armatei de tăietori de frunză la câini din administrație, privatizarea activelor nestrategice ale statului și vot electronic pentru toți cetățenii.

Monica Macovei, emblema mea despre principii în politica româneacă spunea „nu mă las și nu vă las”. Fruntea sus și scuturați-vă de sentimentul de vicisitudine, senzația de inutilitate a demersului și lipsa de rezultate spectaculoase.

Putem învăța să mușcăm o ceapă și sa facem politică pornind de la „Noi cetățenii liberi am decis împreună!”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s