Festivalul „Sfidarea Romaniei”

Din lungul „festival” Sfidarea Romaniei, orchestrat cam fara talent de USL, s-a incheiat aseara etapa pe „targa”. Condamnatul Adrian Nastase a fost condus cu alai la inchisoarea Rahova dupa o saptamana de tergiversari si ascunderi dupa tot felul de diagnostice „grave”, puse de prietenul sau, chirurgul Bradisteanu.
Festivalul s-a terminat brusc cand Justitia a dat semne evidente de enervare. Parchetul i-a luat la scuturat pe actorii in scena „sinuciderii” si „urgentei medicale”, care dupa 7 (!) zile de tacere au spus, in sfarsit, cum s-au petrecut lucrurile. Telenovela intretinuta cu fraze dramatice de colegii din PSD si avocatii condamnatului („lupta pentru viata lui”) s-a dovedit a fi o mascarada, cu scenariu slabutz si complicitati vinovate.De la tragedie, sceneta pusa la cale de Nastase & friends a trecut in ridicol. Abia acum „ranitul” A. Nastase poate fi socotit mort din punct de vedere politic.

Tonul pe care s-a vorbit in sedinta CSM este un semn clar ca judecatorii s-au revoltat impotriva tertipurilor de toate felurile folosite de „justitiabilii de lux”. Lucru care l-a facut pe un alt „client” al ICCJ, Dan Voiculeescu, sa exclame: Nu avem toată Puterea până nu luăm și Justiția . Frumos, nu? Doar ca ministrul Corlatean, purtatorul de geanta ani intregi al condamnatului Nastase, a iesit cam sifonat din sedinta CSM.

Programul festivalului „Sfidarea Romaniei” va continua cu etapele:

ICA (unde si lui Dan Voiculescu i s-a strans funia la par). Sa vedem daca tertipul demisiei din Senat il va ajuta cu ceva.

Plagiatul lui Ponta va ajunge si el pe mana unei comisii. Valurile n-au putut fi acoperite de telenovela Nastase. Mai mult, Ponta vrea vizibilitate europeana cu orice pret si continua cu sabiile pe masa meciul constitutional cu Traian Basescu. CCR va decide pana la urma cine va merge la Bruxelles la Consiliul European.
Intre timp, PDL par sa fi disparut „in munti”, ca sa-l citez pe Ion Cristoiu. Cu vreo 2-3 exceptii, in fruntea carora se afla Monica Macovei, este o tacere asurzitoare, desi, de la CA al TVR si pana in Parlament, PDL pierde loc dupa loc, vot dupa vot.
Rolul de Opozitie a fost preluat in aceasta ultima saptamana de festival de catre Presa si Opinia Publica.
ONG-urile au tacut si ele ca mortul in papusoi, dar e suficient sa te uiti pe forumuri, bloguri, pe FB, Twitter, sau pe comentariile de la articolele principalelor publicatii on line ca sa-ti dai seama ca toate „fortzarile in atac” ale PSD au fost drastic sanctionate de cetateni.
Faptul ca Justitia a ripostat si a refuzat sa-i fie calcata in picioare o sentinta se datoreaza si presiunii ingrozitoare exercitate de presa si marea de anonimi din societate.
Nici pe Ponta nu-l asteapta zile senine. Porecla „Che Dottore” a facut cariera, lui A. Nastase i s-a dedicat deja un imn „Vara m-omor” (http://www.youtube.com/watch?v=iwQjhio1oIs), iar Varanului i se ridica „ode” zilnice peste tot cu caricaturi si anecdote.
Sa fie semnul ca ne-am saturat sa fim sfidati?
PS: Citesc undeva la PSD deja a pierdut intre 4 si 7% in sondaje dupa condamnarea lui Nastase. O Opozitie desteapta ar ataca la baioneta, metru cu metru. Si daca Opozitia (institutionala) nu este in stare, ne vom face noi, cetatenii, una. Si-i vom santiona pe guvernanti la fiecare miscare gresita.
Publicitate

8 gânduri despre „Festivalul „Sfidarea Romaniei”

 1. Salut, Mishu!
  ma intrebam azi-noapte de ce a ales infractorul Nastase sa plece de la Floreasca la Rahova intins pe targa, ca si cum ar fi grav bolnav, cand el de fapt nu are nici pe draqu.
  Unde-i arogantza Bombonelului care ne invita de la tribuna Sparlamentului sa ii numaram ouale?
  Nu putea sa plece pe picioarele lui ? pe cine vrea sa mai impresioneze acest infractor dovedit?

 2. Buna dimineata!
  2 lucruri importante azi la CCR: opinia asupra legii votului uninominal si opinia asupra participarii la consiliul european.
  tot legat de participarea la consiliul european, hannes swoboda a zis ieri ca premierul va participa la aceasta sedinta. ce treaba are socialistul ala cu cine participa din partea Romaniei?

 3. Noi cetatenii ar trebuii sa ii sanctionam PE TOTI cei care au condus in ultimii 22 ani nu sa ii schimbam intre ei, sa fure prin rotatie.
  USL+PDL=acelasi lucru
  de asta trebuie sa fim constienti
  –Cu drag, Felicia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s