Arogantul, Prostanacul si Carlanul: capra sare masa, iada sare casa!

De buna seama ca ati recunoscut in titlu poreclele date de Ion Iliescu ultimilor 3 presedinti pe care i-a avut partidul sau de suflet, PSD.

Arogantul este acum detinutul N00049 de la Penitenciarul Rahova, condamnat fiind pentru coruptie.

Prostanacul este senator, dar repudiat de prorpriul sau partid.

Carlanul este (inca) prim ministru, dar asupra capului sau pacatos stau acuzatii atat de grave ca te miri de ce nu-i tine Arogantului companie la inchisoare.

Arogantul si Prostanacul au fost si candidati la presedintia Romaniei. Pe ambii, Traian Basescu i-a invins. Nu pentru ca ar fi doctor in drept, sau pentru ca ar arata ca un june-prim. Ci pentru ca a spus, dar a si pornit actiunea de reformare a Statului.

Pe vremea Arogantului, Statul era El Insusi. Capra sarise masa, nimic nu misca fara stirea lui Insusi, Nici macar presa. S-a strecurat 8 ani printre diverse paragrafe de lege si exceptii dupa exceptii, dar Justitia l-a condamnat pana la urma.

Prostanacul a continuat traditia aroganta a predecesorilor, mai mult, a muscat mana care l-a poreclit si a cautat disperat un „glonte de argint” ca sa readuca la Cotroceni socialistii flamanzi dupa 4 ani de opozitie. Dar firele invizibile care-l legau de mogulimea rosie au aparut miraculos la vedere si PSD a brevetat metoda repunerii dopului la sticla de sampanie. Prostanacul s-a vrut si ei o iada, dar a sfarsit prin a fi tzap ispashitor.

Si iata-ne in epoca Carlanului (stiu ca e cacofonie, dar ce bine suna!). Nici doua luni nu i-au trebuit iadei rosii ca sa  sara casa (Constitutia) de a ajuns pana la Bruxelles. Cu 85 de pagini plagiate atarnate de gat, copy-lotul conduce Romania in mare viteza spre santul falimentului nu numai economic, ci si moral.

Il lasam? Ne lasam destinul colectiv pe mana unui iresponsabil?

Suntem in plin proces de Restauratie a domniei bunului plac a socialistilor, vopsiti social-democrati de Ion Iliescu, dar nascuti din matca PCR. Chiar daca afara atmosfera toropita si  lenesa de vara spune ca e pace, suntem in plin razboi.
Maine, cu papioane, cu carti la sub brat, cu ghilimele si litere, va invit sa pornim o batalie pentru domnia Legii si a Constitutiei, impotriva bunului plac si a nesimtirii de rang inalt. La ora 19.00, in fata Muzeului de Geologie, sa pornim la promenada. Am confirmari de la mai multi prieteni din tara ca si in alte orase (Timisoara s-a raliat prima) vor avea loc astfel de promenade. Nu stiu cat va dura aceasta batalie, nu stiu nici macar daca avem sorti de izbanda, dar, la final, macar vom sti ca n-am stat cu mainile in san.

Un citat care-mi place…

„We can’t be consumed by our petty differences anymore.

We will be united in our common interests.”

…..

„We will not go quietly into the night!

We will not vanish without a fight!


sursa: http://www.americanrhetoric.com/MovieSpeeches/moviespeechindependenceday.html

Publicitate

8 gânduri despre „Arogantul, Prostanacul si Carlanul: capra sare masa, iada sare casa!

 1. Vom trai si vom vedea – 🙂 vom vedea pe dreaku.

  De ce cu papioane ? De ce nu mai agresiv ? Daca nimeni nu va baga de seama atunci de ce ?
  La manifestatia pasnica a studentilor pnl de ziua regelui a venit contramanifestatia muncitorilor tineri cu bare de fier . S-a murit acolo. Dar daca ne legam un papion de piciorul sting nu se vor lega de noi.

  • Poate vad eu rau, dar nu poti cere respectarea unor decizii ale CCR cu parul in mana,
   Nu stiu ce intelegi tu prin „mai agresiv”, dar cuvantul respectiv imi aminteste de niste mineri si imi repugna. Fa ceva, nu sta pe margine doar ca sa critici ce se straduiesc altii sa faca.

   • Nu stau pe margine, Pot aduce un papion, desi nu am purtat niciodata, si o carte din biblioteca. 2 virgule si un asterix. Clar pina aici ?
    2
    Nu cu parul , dar cu slogane. si bannere.
    Dar daca e pusa la misto in PVictoriei dar marginal (in zona muzeului eu nu am trecut de zeci de ani, desi prin priata Victoriei treec de multe ori)
    Daca era in piata Romana la giratoriu, 50 persoane cu bannere ar fi fost mai lesne observate promenindu-se.
    3
    Daca vei continua sa imi raspunzi cu acelasi ton ca pina acum … chiar nu ne intelegem.

 2. Ideea nu ese rea, deoarece se impune sa luam atitudine contrara, doar nu suntem cei fara imaginatie. Trebuie insa mult spirit de organizare alaturi de imaginatie. De expl. ce INSEAMNA MAINE, care din zilele lunii iulie? Nu este un mod potrivit de a comunica. Nu este momentul de controverse , dar impreuna sa venim cu opinii , sa alegem pe cele bune si sa trecem la actiune.Piata Romana , cu cele 12 colturi create de arterele de circulatie , este un amplasament bun pentru o pozitionare vizibila. In plus multi pietoni, care merg in multe directii spre mijloacele de transport sau ASE fac eficienta aparitia chiar pentru putin timp.Ora si ziua potrivita este deasemenea de stabilit. Veniti cu propuneri argumentate.

  • ASTAZI, luni 2 iulie, de la ora 19.00, MERGEM LA „PROMENADA GHILIMELELOR” IN PIATA VICTORIEi.
   Celor care vor sa ni se alature, le facem urmatoarele precizari:
   – Promenada noastra este o manifestare culturala, drept pentru care va rugam sa veniti cu o carte sub brat; cine are papion este invitat sa-l poarte.
   – Comportamentul trebuie sa fie absolut pasnic si relaxat. Ne vom deplasa in sir indian, doar pe trotuar, traversand carosabilul doar pe culoarea verde, astfel incat sa nu deranjam cu nimic traficul.
   – In cazul in care apar „turbulenti”, separati-va rapid de ei.
   – In cazul in care apar militanti de la diverse partide cu tricouri si steaguri, separati-va de ei. Aceasta manifestare nu este partinica.
   – Daca apar jandarmi, va amintim ca plimbatul pe trotuar nu este interzis de nici o lege romana. Vorbiti-le politicos, daca vi se adreseaza, si treceti mai departe.
   – Daca doriti sa transmiteti un mesaj (pe o foaie, pe o pancarta, pe un tricou), va rugam ca textul sa fie decent.
   La buna vedere, in fata Muzeului de Geologie, care va fi punctul de pornire si de final al promenadei noastre. Evenimentul va avea loc zilnic, de la aceeasi ora si pe acelasi traseu, pana ce Victor Ponta isi va da demisia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s