USL a trecut de „point of no return”

Tot ceea ce a facut USL in ultima saptamana, incalcand de-a valma, regulamente, legi si Constitutia insasi, este deja de domeniul penalului. A ajuns la actiuni penibile in domeniul juridic. Orice boboc de la ‘drept” stie ca o Ordonantza de urgentza nu poate modifica o Lege Organica. Dar „dottore” face ce-l taie capul: se infunda pe un drum care, in orice trzara, ar duce direct la puscarie.

Mascarada de sedintza de la Parlament care urmeaza, va fi apogeul unei mascarade juridice la care asistam de cateva saptamani.

Dar asta nu inseamna ca se vor opri! Deja s-a trecut de „point of no return”. NU mai pot da inapoi. O cadere de la putere duce direct la Parchet si apoi la Rahova. Asa ca se vor agatza de aceasta putere in ciuda CCR, in ciuda protestelor institutiilor internationale si a propriilor cetateni.

In fiecare zi, fiecare „OUG” emis de Guvernul Ponta poate fi subiect de denuntz penal. Poate fi subiect de cerere de interventie din partea Avocatului Poporului. Si este subiect de proces penal indreptat contra ticalosilor aflati astazi la guvernare.

Din acest moment, USL nu mai are cale de intoarcere. Inainte stau izolarea internationala a Romaniei, inchiderea canalelor de creditare din partea FMI, UE si a altor posibili creditori. Va urma ziua, si nu e departe, cand, in ciuda discursurilor triumfaliste, a minciunilor debitate cu usurinta cu care ar bea apa, guvernul USL nu va mai fi capabil sa plateasca pensiile si salariile, iar un Euro aflat la maxime istorice pe care nici macar nu le mai putem anticipa, vor gripa si economia privata, ii vor saraci pe toti aceia care au credite in valuta. Atunci vor iesi in strada milioane de pensionari si salariati ai statului alaturi de protestatarii de dreapta de astazi.

Va avea curaj Victor Ponta sa ceara MInisterului de Interne sa reprime aceste demonstratii? Va duce Tzara in razboi civil? Daca da, atunci isi va adauga si crima la lungul sir de infractiuni. Dar nu va reusi sa readuca Romania in  postura de feuda socialista ca in anii ’90. Si atunci va ajunge unde-i este locul: la inchisoare.

In varianta „inapoi”, pe Victor Ponta, conform Legii, il asteapta tot inchisoarea. Nesupunerea in fata legii (si nu a celor ticluite, masluite pe coltul mesii in Palatul Victoria si la Grivco) duce la pedepse. Duce la inchisoare.

Deci, USL nu mai are de ales in acest moment. Ambele cai, inainte si ijnapoi, duc la puscarie pentru toti complicii la aceasta mascarada juridica la care asistam.

Oare vor avea intelepciunea sa dea inapoi, inainte de a duce Romania in haos?

La „inainte” nici nu vreau sa ma gandesc. Dar daca acest „inainte” se va perpetua, voi sta in strada zi de zi alaturi de prietenii mei, cunoscuti si necunoscuti, cu care impartasesc aceleasi principii si valori,  Pana cand in Romania se va intoarce Suprematia Legii.

Wikipedia: „The point of no return is the point beyond which one must continue on his or her current course of action because turning back is physically impossible, prohibitively expensive or dangerous. It is also used when the distance or effort required to get back would be greater than the remainder of the journey or task as yet undertaken. A particular irreversible action (e.g., setting off an explosion or signing a contract) can be a point of no return, but the point of no return can also be a calculated point during a continuous action (such as in aviation).”

Publicitate

Un gând despre „USL a trecut de „point of no return”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s