APEL CATRE CLASA POLITICA DIN ROMANIA

Astăzi, 9 iulie 2012

Noi, cetateni Români,

din ţară şi din străinătate,

 

         

        Venim să vă spunem vouă, celor care v-aţi asumat rolul de politicieni începând din decembrie 1989, că ne-am săturat!

        DESTUL, DESTUL, DESTUL!

        Ne-am săturat să tot aşteptăm să vă faceţi treaba! Noi am evoluat în ultimii 23 de ani, de la nişte cetăţeni conduşi în mod despotic şi discreţionar, la unii care vor să trăiască într-un stat de drept! Voi, nu! Vă interesează doar luptele deşănţate pentru putere, duse exclusiv pentru a proteja sau promova interesele voastre! În momente critice, dificile, cum sunt cele de faţă, numai despre interesele voastre auzim! Setea de putere și înavuțire v-a orbit într-atât, încât, mai ales în ultimele luni, aţi călcat în picioare tot ceea ce, Noi, Românii, am construit cu greu și sacrificiu, în speranța unui trai mai bun.

        În 1989 am răsturnat dictatura nu doar datorită unor influenţe externe, ci pentru că atunci am hotărât cu toții că era destul!

        Am hotărât că nu mai vrem să trăim așa; că un clan unit de propriile-i interese nu ne reprezintă. Că valorile și năzuințele noastre nu se regăsesc în viitorul stabilit arbitrar de alții. Am hotărât, împreună, că vrem libertate, stat de drept, egalitate de şanse, democraţie, piață liberă, prosperitatea economică şi, nu în ultimul rând, alinierea noastră la valorile occidentale.

        Ce s-a întîmplat în loc de toate acestea? Ce ne-aţi oferit voi?

        Profitând de încrederea noastră, ați acaparat puterea politică, v-ați transformat într-un clan în care se reflectă, ca în sute de cioburi, imaginea şi metehnele fostei clase politice comuniste, pe care o credeam de mult apuse.

        Domnilor politicieni!

        Lăcomia, vanitatea, aroganţa voastră nu are sfârşit! Pentru a le satisface aţi ajuns să siluiţi zilnic adevărul, să semănaţi confuzia şi ura în rândul nostru. Ne-aţi învrăjbit! Ne-aţi îndepărtat de ţelul pe care l-am avut acum 23 de ani.

        Scârba pe care o simt unii Români faţă de comportamentul vostru îi face să nu mai ia parte la viaţa publică, la viaţa politică. Alţii simt un profund dezgust când vă văd pe stradă sau la televizor. O parte dintre noi s-au înrolat în armatele voastre moderne, de hăitaşi, de inchizitori ascunşi prin codrii studiorilor TV sau printre pixelii mediilor de socializare, din dorinţa de urca rapid pe scara socială. Aceștia, pentru a vă fi pe plac, pentru a fi asemeni vouă, și-au schimonosit într-un mod pervers conştiinţa, au abdicat de la toate principiile morale ale acestui popor. Ba chiar au convins și pe alții să-i urmeze atât de departe pe acest drum, încât, în prezent, aceștia nu mai deosebesc binele de rău, adevărul de minciună, trădarea de loialitate. Aceşti Români sunt iremediabil pierduţi pentru societate, pentru România! Voi, politicienii, sunteţi responsabili de asta!

        Ne cereţi în permanenţă răbdare şi sacrificii.

        În timp ce noi încercăm să gestionăm această răbdare pe care nu o mai avem şi aceste nesfârşite sacrificii, voi aţi îngăduit ca ţara noastră să fie furată bucată cu bucată. Aţi îngăduit să nu mai avem unde munci. Aţi îngăduit să fim din ce în ce mai săraci. Aţi îngăduit ca tinerii noştri, ca specialiştii noştri să plece din ţară. Cu o iresponsabilitate uimitoare, aţi îngăduit ca imaginea României în lume să se deterioreze, aţi îngăduit să fim asociaţi cu hoţia, cu impostura, cu corupţia!

        Şi, mai mult decât atât, încercaţi, în ultima vreme, să ne luaţi şi puţinele lucruri pe care le-am clădit noi, pe care le-am câştigat cu trudă: Statul de Drept, reprezentat prin instituţiile sale! Vreţi să ne luaţi Justiţia!

        Ne luaţi libertatea, primul şi supremul drept! Libertatea în toate formele ei. Libertatea de a gândi. De a vorbi. Libertatea de a avea o opinie politică! Pentru că ce altceva putem crede, atunci când, exprimându-ne o preferinţă politică sau alta, suntem puşi la colţ, apostrofaţi, jigniţi, chiar ameninţaţi? Ce putem crede din moment ce încercaţi să împărţiţi ţara în două: în cei ce au opinii politice bune şi în cei ce au opinii politice rele?

        Nu suntem două Românii! Suntem o singură Românie, condusă de o clasă politică depăşită, care încearcă să rămână pe poziţii dezbinându-ne, semănând printre noi ura, dispreţul, confuzia!

        Domnilor politicieni! Nu ne mai reprezentaţi! Suntem mult mai mult ca voi!

        Suntem indignaţi! Suntem mai indignaţi decât credeţi!

        Vă reamintim ceva ce aţi uitat sau ignorați. Noi, spre deosebire de voi, am plătit pentru fiecare fărâmă de democrație, cu ani din viaţă. Unii au plătit cu viaţa, şi în 1989, şi după! Alţii cu sănătatea! Am plătit cu răbdarea, cu îngăduinţa noastră, cu speranţele pe care ni le irosiţi zi de zi.

        Nu vom ceda! Nu vom renunţa la ce am realizat!

        Nu mai avem răbdare!

        NE-AM SĂTURAT!

        VĂ CEREM – şi nu negociem cererile noastre! – vă cerem să încetaţi IMEDIAT atacurile asupra instituţiilor statului! Vă cerem să lăsați Justiţia independentă! Justiţia adevărată nu poate fi şi nu va fi înlocuită cu justiţia voastră discreţionară televizată! Nu vom fi judecaţi de acum la televizor! Vă cerem să încetaţi IMEDIAT atacul orchestrat în mod absolut iresponsabil şi mârşav, împotriva unor persoane publice sau private! Împotriva acelora care îndrăznesc să aibă altă opinie decât cea pe care încercaţi în mod tiranic şi abuziv s-o impuneți ca opinie generală unică.

        Domnilor politicieni!

        Sunteţi direct şi nemijlocit responsabili pentru tot răul care se răspândeşte pe străzile şi prin casele României. Vă avertizăm că, dacă nu luaţi în considerare acest prim şi ultim avertisment, ne veţi sili să acţionăm împotriva firii noastre. Românii preferă îndeobşte ironia fină luptei de stradă. Dar voi ne-aţi scos din sărite!

        ACUM, DIN NOU, NE-AM SĂTURAT!

Nota: NOTA: Acest text a fost redactat de Laura IliNca si slefuit de Oana Almasan. Cei care sunt de acord cu aceasta pozitie sunt rugati sa-l difuzeze mai departe.
Autoarele accepta cu bucurie sugestii si imbunatatiti.

Publicitate

19 gânduri despre „APEL CATRE CLASA POLITICA DIN ROMANIA

 1. Toata miscarea are rost – nu sa il salveze pe TB- caci nu poate fi salvat desi vom incerca asta pina in 29, dar are rost pentru ca noi sa avem incredere ca nu suntem singuri ci ca mai sunt si altii ca noi.

 2. Daca tot sunteti decisi sa aparati intersele societatii si nu scaunul lui Basescu , va rog sa incepeti prin a fi auzit si cand li se incalca romanilor drepturile cele mai elementare .S-au incalcat pana acum se incalca si in prezent.Altfel cred ceea ce banuiesc acum ca sunteti -doar niste protavoci ale PDL .

 3. Vă invităm marți, 10 iulie 2012, începând cu ora 18:00, la sediul Fundației Creștin-Democrate (str. Tolstoi 23 bis).

  Împreună, Partidul Noua Republică și Fundația Creștin-Democrcată, vom semna un acord politic pentru apărarea Statului de drept. După semnarea acordului, la 18:45, vom porni pe jos spre Piața Victoriei.

  Teodor Baconschi Mihail Neamțu

  RSVP: tel. 021.312.51.55; 0729.982.682
  …………………….

  Acesta este un mesaj trimis de NR. Dar numerele de telefon sunt de la Fundatia Crestin Democrata. Va rog sa telefonati si sa spuneti ca Mihai Neamtu nu este bine primit de catre cei ce protesteaza in Piata Victoriei, deoarece protestul este initiat de fosti membri ai NR care au fost exclusi de MN din organizatie
  Sau daca vin, posterele si afisele sa contina sloganuri si nu apartenta la NR in scop de propaganda pt M Neamtu

  lastnightmusic

  09/07/2012 at 5:26 pm
  Răspunde

  LNM 🙂
  O sa fie primit cu huiduieli. Speram ca Mr. T Baconschi, MRU si MM sa priceapa ca nu fac treaba cu cativa oameni de acest gen.

  desydemeter

  09/07/2012 at 5:28 pm
  Răspunde

  Am vorbit acolo cu dna Andreea Dragus care a incercat sa imi explice ca Piata Victoriei este un loc liber si poate protesta oricine. Am rugat=-o sa transmite dlui Baconski, istoricul manifestatiei, si ca il asteptam pe dl Neamtu intrre noi cu sloganuri privind statul de drept si nu cu steaguri sau tricouri de reclama a partidului, iar daca doreste totusi steaguri, sa manifesteze la 50 m distanta ca sa vada toata lumea exact citi sunt cei ce manifesteaza.
  Am afirmat ca fundatia trebuie sa aiba grija , dupa esecul cu Sorina Placinta, si am amintit declaratia dlui Baconski ref la MNeamtu din februarie
  Dna Andreea Dragus s=-a aratat deranjata de faptul ca o descriere a convorbirii va fi pusa pe site.
  …………….
  Va rog sa il contacteze fiecare cum poate, sunt si 2 numere de telefon mai sus pe dl Baconski pentru a preintimpina huiduielile din piata

 4. Singura sansa a Romaniei este desfiintarea clasei politice ca si institutie de stat. Democratia reprezentativa este o iluzie cu intreg aparatul sau Parlamentar. Trebuie instaturata democratia directa care presupune implicarea poporului in fiecare decizie luata pentru ei, de ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s