Boicot, sub nici un motiv vot!

Votul nostru in 29 iulie n-ar face decat sa legitimeze un Referendum la care s-a ajuns in urma unei serii de abuzuri si incalcari de lege care pot fi sintetizate intr-o singura sitagma: lovitura de stat.

Asa ca singura cale morala si rationala este boicotul.

Din pacate vad ca multi spun ca se vor duce sau nu la vot in functie de rata de participare anuntata la ora 20, 21 etc.

Chiar credeti ca se va putea pune baza pe cifrele „oficiale” difuzate in acea zi? Inca n-ati inteles cu cine avem de-a face? La ce mistificare ingrozitoare a realitatii asistam?

Doar un absenteism masiv ii va putea opri. Pentru ca oricat ar fura, nu pot inventa cateva milioane de voturi.

Deci, boicot, sub nici o forma vot. Altfel, cu mana voastra, chiar daca ai votat NU, il puneti pe Antonescu la Cotroceni.Image

Publicitate

10 gânduri despre „Boicot, sub nici un motiv vot!

 1. Boicotul acesta creaza o problema majora: cei care considera ca domnul Basescu ar trebui intradevar demis, nu isi pun problema legitimitatii referendumului, participa cu drag, si voteaza pentru. Tabara adversa sta acasa in semn de boicot. Daca acesta ar fi primul articol pe care il citesc de pe acest blog, as considera acest gest propus de dumneavoastra ca fiind o tentativa indirecta de a-l boicota pe Basescu pentru ca prin abtinerea de la vot asta se va intampla.

  Chiar suntem dispusi sa riscam sa castige USL pentru ca ne bazam pe bunul simt al tuturor romanilor, chiar si a sustinatorilor USL, care nu vor vota impotriva lui Basescu, desi isi doresc demiterea lui definitiva, ci vor sta acasa pentru ca referendumul nu este legitim? Cu scuzele de rigoare, dar.. cat de naiv!

  • :)) chiar ati calculat bine? Vor vota aceiasi fideli ai USL. Dar nu vor fi niciodata mai mult de vreo 6 milioane. Ca referendumul sa fie validat, e nevoie de peste 9 milioane de votanti. E o situatie win-win: protestam si ne atingem scopul de a-l readuce pe TB la Cotroceni.

   • Fair enough. o singura obiectie: care din urmatoarele evenimente are cea mai mare probabilitate de a avea loc? 1. sa retineti suficient de multi oameni de la vot incat referendumul sa fie invalidat sau 2. sa retineti de la vot doar o parte din oamenii care ar vota pro Basescu (si astfel sa creasca proportia voturilor „da” in totalul voturilor), dar referendumul sa fie valid.

    obs1. La alegerile locale, prezenta la vot a fost de 56,39%. Tinand cont de importanta referendumului, probabil ca prezenta la vot va fi cel putin aceeasi daca nu mai mare.

    obs2. La referendumul din 2007, parlamentul a adoptat legea prin care demiterea presedintelui va fi decisa de majoritatea voturilor exprimate (si in acel moment legea electorala prevedea necesitatea unei majoritati absolute prezenta la vot).
    Din experienta de pana acum cu USL, inclinati sa credeti ca acest lucru nu se va repeta?

  • Nu cred in ipoteza ca Referendumul va suscita mai mult interes decat localele. La locale, mai ales in rural, candidatii la primarie isi scot consatenii, neamurile, vecinii, la vot pentru ca e pielea lor la mijloc. NU va mai fi aceeasi emulatie, nu mai sunt bani de „cadouri”, deci de unde prezenta aia? In urban e si mai si: e sfarsit de iulie, concedii, lene si sictir. Daca baza de plecare e 56%, mi-e greu sa cred ca vor trece de 50% in mod normal. Daca 10% din votanti boicoteaza e suficient sa le trantim referendumul. Dar ca sa fim siguri, pentru ca, nu-i asa, cunoastem obiceiurile PSD, boicotul ar trebui sa se intinda la minim 50% dintre botantii lui TB. La obs. 2, v-a lasat PSD fara obiect. Referendumul se valideaza doar daca merg jumatate +1 dintre alegatori la urne.

   • Fie, hai sa spunem ca regula validarii ramane, batuta in cuie, 50% +1. Sondajele spun ca prezenta la vot va fi de 60%+ (CSU, Public Affairs) dar nefiind mentionata metoda de esantionare, marje de eroare si alte cele, nu ma pot exprima asupra validitatii rezultatelor. Deci nu stim daca sau nu vor fi peste 50% la vot.

    Dar ceea ce tind sa cred este ca prezenta la vot va fi mult mai ridicata intre cei care voteaza pro Basescu iar lenea si comoditatea se vor manifesta in randurile celor care se simt in siguranta, care si-au pus soarta in mana USL. Mania si frica sunt printre cele mai puternice motivatii ale oamenilor si sentimentele acestea au fost trezite in randul populatiei anti-USL. Asadar, acestia vor merge la vot.
    La punctul acesta, chiar daca cei pentru „da” sunt mai multi decat cei pentru „nu”, exista sansa ca la vot acestia din urma sa se prezinte in numar mai mare si sa castige, in ciuda popularitatii scazute.
    Boicotul se asigura doar ca nici macar sansa asta nu o vor avea cei anti-USL…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s