Nevolnicii cu gura mare

Ponta si Antonescu nu sunt sub-normali. Au facut scoli normale, nu ajutatoare. Ba si-au obtinut si cate o diploma de licenta. S-ar zice ca sunt oameni ca toti oamenii, nici geniali, dar nici tampiti.

Ce-l poate indemna, deci, pe un om normal sa-si bage gatul in taietor si sa puna la cale o mascarada in care nu numai ca ne-au tarat pagubos pe toti, ci si-au primejduit intreaga cariera politica si chiar libertatea?

De buna seama ca ei nu actioneaza de capul lor. Moguli si mogulasi, membri mai obscuri sau mai de seama din partidele lor simt pe spinare fiorul rece al fricii ca-si vor petrece niste ani in inchisoare. La ce bun sa fi facut 4 case si sa fi inghesuit in ele colectii de tablouri si seifuri indopate cu bani, daca pentru ani buni ai perspectiva sa vezi lumea printre gratii?

Dar nici Ponta, nici Antonescu nu erau, pana la inceputul acestei luni demente din viata Romaniei, in primejdie sa-si piarda personal libertatea. Politic erau oarecum pe cai mari, caci toate sondajele le dadeau castig de cauza la parlamentarele din iarna. Peste nici 5 luni puteau sa ia in stapanire guvernarea fara sa ajunga de rasul Europei, fara sa fi calcat Constitutia si, mai ales, fara sa fi pus in primejdie intreaga tara tarand-o la marginea civilizatiei europene.

Nu este suficient motivul ca baronii si mogulii penali i-au indemnat si impins la lovitura de stat ca sa scape, ei, mogulii, de inchisoare. Ponta si Antonescu au avut  serioase motive personale. Si asta pentru ca au realizat ca ura  racnita zilnic impotriva lui Basescu, Macovei sau MRU nu-i ajuta. Procentele bat pasul pe loc, sau, mai rau, o iau in jos mai dihai decat cursul Leu/Euro.

Ura nu tine loc de masuri economice, nu tine loc de buna guvernare. FMI nu-ti da bani cu imprumut pentru ca tipi „Jos Basescu”, ci te socoteste la fiecare leu, la ce-ai facut si, mai ales, la ce ai de gand sa faci.

Dincolo de circul parlamentaro-pucisto-pseudo-legislativ, din punct de vedere al guvernarii, cele doua luni scurse de la caderea guvernului MRU ne-au aratat cuplul de saltimbanci Ponta-Antonescu in adevarata lui lumina: doi nevolnici cu gura mare.

PS: Boicotez, dar observ alegerile intr-o sectie de votare din Bucuresti.

Publicitate

3 gânduri despre „Nevolnicii cu gura mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s