Cine este dispus sa mearga la puscarie pentru Ponta si Antonescu?

Dintr-un motiv care-mi scapa inca, echipa USL, cu largul concurs al CCR, trage de timp. Cine verifica legalitatea “taierilor” din registrul electoral? Vor putea fi ele contestate? Va fi denuntat si trimis in judecata vreun functionar comunal sau de la Ministerul Administratiei pentru neglijenta in serviciu sau abuz, sau pur si simplu fals? Contestarea va da prilejul CCR sa mai amane decizia pana la limita celor 60 de zile. Cui prodest? Toata tevatura doar pentru schimbarea Procurorului General? Ce mai e dedesubt si inca nu se vede?
Trebuie ca Autoritatea Electorala permanenta sa ceara Ministerului Administratiei actele justificative pentru fiecare modificare in parte care apare pe listele electorale, fata de cele comunicate pe 24 iulie si pe baza carora s-a desfasurat Referendumul. Si vor trebui sa plateasca toti cei care au gresit.
Listele electorale sunt documente oficiale, deci cineva trebuie sa plateasca pecuniar, cu slujba sau chiar penal, dupa caz, pentru orice diferenta aparuta.
Sa nu isi imagineze orice primar plin de zel ca poate sili functionarul de la Starea Civila sa declare morti fara certificate de deces in dosar sau sa scoata din lista cetateni romani plecati in strainatate fara a avea in mana o instiintare oficiala ca acesta a renuntat la cetatenia romana.
Pentru orice abuz, fiecare functionar si primar si, mai departe, orice functionar de la Serviciul de Evidenta al Politiei risca puscaria, individual, om cu om. Si nu va fi putere politica sa-i scape pe toti acesti oameni de rand, pana la urma. Daca scapa cineva, scapa sefii cei mari care dau ordine absurde si ilegale, apoi fug de justitie prin interminabile amanari in instanta. Asta trebuie sa stie cei ce vor opera schimbarile. Ca-si joaca nu numai cariera, ci si libertatea. Merita Ponta asta? Dar Antonescu? Merita cineva sa faci puscarie pentru el?

Ce zice legea, veti gasi foarte bine deslusit de Ovidiu pe blogul sau.

http://lacoltulstrazii.ro/2012/08/03/cateva-precizari-necesare-despre-listele-electorale/

Publicitate

2 gânduri despre „Cine este dispus sa mearga la puscarie pentru Ponta si Antonescu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s