Parfumuri si damfuri politice

 

 

Motto: “Ai bani, mirosi a parfum, n-ai bani, mirosi a prost”

 

Asa zicea bunica mea, cand vedea pe cate unul, pe care-l stia, neam de neamul lui, calic, dar ajuns peste noapte, printr-o invarteala, mai cu spaga, mai cu partidul, “domn”.  Domn, nu tovaras!

Pe vremea aia, “domn” insemna sa fi ajuns din carutza lui tac’su in Dacie. Sau din casa parinteasca de paianta, cu privata in fundul curtzii, in apartament la bloc.

“Domnii” nostri de astazi, doar in Parlament vreo 470 la numar, fara sa mai pomenim de baronimea din judete, Guvern, primarii si alte agentii, s-au “parfumat” mai mult decat ar fi visat bunica-mea.

Dar toate gipanele, viloaieie, conturile si restul posesiunilor, aflate la vedere sau dosite pe numele unor rubedenii, nu reusesc sa acopere damful de neam-prostie. Geaba toarna in cap sticle de odicolon. Geaba se pomadeaza, se intzolesc de la Milano si Paris. Izul puturos se tine dupa ei ca o umbra. E suficient sa deschida gura si s-a dus naibii boarea de parfum scump. Damful iese si se insinueaza in microfoane, dupa care releele il aduc in casele noastre. Serios, n-aveti impresia ca deschizand televizorul pe un program de stiri incepe sa miroasa urat in casa?

Damf de impostor cu doctorat copiat-plagiat din gros.

Putoare de studii, master si diplome cumparate pe net.

Iz de smenar cu bunurile statului, ajunse gratis in posesia celui mai iute de mana si mai tare-n pile politice.

Miros gretzos de shpagi adunate cu doua maini, de prin vami, de pe la fisc, de unde n-ai gandi si n-ai socoti.

Duhoare de sinecura, altoita cu niste prezente in AGA, ori in Consilii de Administratie, bine platite-rasplatite fidelilor.

Mucezeala de bani negri pentru sine si pentru partid, sa mai cumpere o tura pe fraierii aia de votanti.

Miasma de privatizari dubioase, de capuse obeze pe spinarea unui caine costeliv.

Abureala fetida de promisiuni fara numar si fara acoperire.

Oricat s-ar parfuma spagarul-hotul-plagiatorul-impostorul, tot a neam-prost miroase pana la urma. Damful lor ne-a poluat toata viata politica. Se insinueaza ingrozitor in viata noastra personala. Iti vine sa umbli cu batista la nas, ca pe centura Bucurestiului, cand treci vara pe langa groapa de la Glina.

Jegosilor, nu puteti acoperi la infinit mizeria cu parfum! Trebuie o curatenie generala in clasa politica, spalat, frecat cu tix si dat cu cloramina, dezinfectat mai drastic decat o sala de operatie. Banii lor negri, sug de vlaga banul tau castigat cinstit. Ca mai vin cu un bir, o taxa, un timbru.

Le-as sugera politicienilor nostri sa foloseasca niste sapun, dar mi-e teama ca nu va face fatza bloguletzul la cate oferte de funie va primi.

 

PS: M-a amuzat amar saptamana trecuta tapajul care s-a facut pe marginea unei liste cu articole de protocol, cumparate de Regia Autonoma a Protocolului de Stat, pe vremea guvernului MRU. Au spumegat ecranele, numarand parfumuri si deodorante. Pai, mah, putorilor, cum altfel sa combata menajerele si femeile de serviciu din casele de protocol duhoarea pe care ati lasat-o voi in trecere pe acolo? Daca murea otravit de miasmele voastre vreun oaspete strain, ajungeam dracului la “casus belli”, pentru ca voi refuzati sa va spalati multele pacate?

 

Dragul de google imi arata ca americanii au si ei DAMF-ul lor:

  • Short for „Dumb Ass Mother Fucker”
  • An alternative version of the word BAMF (Bad Ass Mother Fucker)
  • Drunk ass mother fucker.

Doar ca la ei parca nu pute asa rau la Capitoliu.

Publicitate

7 gânduri despre „Parfumuri si damfuri politice

  1. Mirosul e generalizat. Daca doreau intuneric pentru a nu iesi la lumina care sa faca diferenta intre hot si om cinstit, comunistii stiu ca romanii „descurcareti” nu prea folosesc parfum. Si atunci profita pe principiul paiului vs. barna din ochi.
    Dar daca nu vedem bine ca e intuneric si nu mirosim atragator pentru ca pute nici nu vom auzi de bine. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s