Interviuri neconventionale – Radu Botezatu

Aceasta serie de interviuri isi propune sa prezinte prietenilor blogului cativa  nou-intrati in politica. Oameni care au facut de curand pasul de la societatea civila intr-un partid. Curaj care trebuie aplaudat, sustinut si, de ce nu, urmat.

Radu Botezatu are 40 de ani. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti in 1996.  De atunci si-a construit o cariera in firme de prestigiu, in care a ocupat pozitii de top-management. Este specializat in managementul afacerilor.. Impatimit si fost jucator de rugby, a practicat, ca bun constantean, si yachting, pe vremea liceului. Este casatorit cu Sanda, au doi copii.. Este vice-presedinte in Partidul Forta Civica.

Radu Botezatu

–         Lucrezi la capitalisti. Ai o pozitie de top. Ai intrat in politica. Ti s-a urat cu binele?
R.B. Nu, deloc. Uite cum gandesc:Vreau sa le fie bine si altora, nu numai mie. Daca le este bine si altora, si inca altora, atunci  o sa fie mai mult bine in jurul meu, deci si mie. In concluzie, nu mi s-a urat cu binele.

– Ai fost printre initiatorii Promenadei Ghilimelelor din Piata Victoriei. Ce te-a impins sa-ti petreci jumatate din vara dand tarcoale girafei de la Antipa?
R.B. M-am saturat sa stau si sa asist  la mizeriile actualei puteri. M-am saturat sa vad impostura  la rang de prim-ministru. Am zis sa iesim si noi in strada, cati om fi, 5-10-20 de nebuni, important este sa iesim si sa transmitem un mesaj: existam, suntem aici! Si, in afara de asta, stii ce  buna e o bere rece dupa 2-3 ore de stat in caldura?!

– Ce te enerveaza la societatea romaneasca din ziua de azi?
R.B. Mitocania, parvenitismul, agresivitatea semidoctilor, lipsa de repere solide, promovarea non-valorilor.

– O sa insir niste nume, caracterizeaza-le in 2-3 cuvinte:
R.B. Ion Iliescu – parintele spiritual al Grupului Infractional Organizat
R.B. Teodor Maries – William Wallace al Revolutiei din Decembrie 1989
R.B. MRU – un om cu un bun-simt cum rar intalnesti
R.B. Traian Basescu – Sir Francis Drake al politicii romanesti
R.B. Victor Ponta – membru vremelnic al conducerii Grupului Infractional Organizat
R.B. Monica Macovei – un pumn de otel invelit intr-o manusa de catifea.
– Ce ti-ai propus sa schimbi cand ai intrat in politica? Ce te-a impins in politica?
R.B. Imi propun sa arat ca bunul-simt, competenta reala, munca adevarata pot reprezenta in Romania calea prin care  aceia ce practica aceste principii obtin recunoastere sociala, ca oamenii care aplica aceste lucruri simple pot conduce aceasta tara.Imi propun sa arat si altora ca mine, majoritatea dealtfel, ca trebuie sa intre in arena si sa-si rupa oasele ca sa schimbe ceva in viata comunitatii in care traiesc. La inceput va fi mai greu, o sa fim putini, dar ni se vor alatura din ce in ce mai multi.

– Ce ti-a adus politica pana acum? (cati bani ti-a mancat?)
R.B. Am onoarea sa fi cunoscut niste oameni de toata isprava. Restul, bani, timp  consumat etc, toate astea nu mai conteaza cand vezi ce prieteni ai castigat.

– Ce vrei sa realizezi cu Forta Civica?
R.B. Sunt parte a echipei Forta Civica, iar aceasta echipa va reprezenta o resetare a modului in care sa face politica in Romania. Aceasta echipa va scoate Romania din marasmul in care se afla si o va repune pe drumul ei firesc, acela european si nord-atlantic. Simplu!

Publicitate

8 gânduri despre „Interviuri neconventionale – Radu Botezatu

  1. Bravo, mishule.!
    E cazul sa demonstram ca exista si oameni adevarati, realizati si cu bun simt care vor sa faca ceva pentr tara asta.
    M-am saturat sa tot citesc despre oameni care abia sunt in stare sa articuleze doua cuvinte si al caror trecut , prezent si viitor este construit pe minciuna si hotie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s