Furia

Furia. Hm, ce stare enervanta! Cum te roade pe interior si ai sparge niste pereti cu capul cuiva! Cand acel cap nu este la indemana, furia neputincioasa e si mai rea.

Ma uit de cateva zile pe FB si pe principalele bloguri de dreapta. O furie strigata, mocnita sau neputincioasa izvoraste din toate. Candidatii ARD (din fericire nu toti!), programul ARD (din fericire nu chiar tot), declaratiile ARD, moliciunea cu care ARD isi duce campania, „blandetea” cu care au fost trecuti pe sub masa comisiei Macovei unii candidati, adaposturile eligibile pe care si le-au gasit sefii partidelor din ARD si cativa „favoriti”, sunt toate motive de nemultumire. Indreptatite zic. Unele strigatoare la cer, mai zic.

Si, vesnica intrebare din Caragiale iti vine in minte: io cu cine votez? In nici un caz cu USL, asta-i clar.

De ieri, parca a aparut o alta fata a furiei. Unii dintre cunoscutii mei si-au identificat favoriti din ARD, chiar daca, din pacate, nu vor putea vota pentru ei, ca locuiesc in alt colegiu. Cateva exemple, urmate de motivatia „sustinatorului”:

Nu poate sa nu-ti placa Teodor Maries, nu? Esti din Bucuresti? Nu-i nimic! Da un like, un share, toata presiunea asta si toata manifestarea ta de simpatie, vor ajunge la alegatorii din Timisoara.

(June Neluta „T.M nu a profitat nici de prerogativele ce i s-ar fi cuvenit ca presedinte al societatii „21 Decembrie”, nu a profitat de pe urma statului a luptat mereu doar pentru principii si dreptate, dsoar pentru respectarea drepturilor altora, mereu a ramas fidel idealurilor si principiilor si nu a ajuns robul banului ca alti politicieni. De altfel Teodor Maries nu a facut politica, a facut o revolutie, care a fost furata de altii pentru ca vroiau sa fure tot si orice. Teodor Mariesi a dorit mereu, si stiu ca va lupta, sa se afle adevaruri istorice in tara asta si tara sa porneasca pe calea adevarului si a dreptatii.”)

Dar pe Iulian Craciun il poti sustine? Baiatul asta, in a carui viata personala numai complicatia unei campanii electorale nu lipsea, se va bate cu tartorul turnatorilor si antenelor, insusi Felix Voiculescu. Mai, fratilor, cred ca, dincolo de politica, este o chestiune de onoare sa nu-l mai lasam pe varan sa intre iar in Parlament!

(Spartakus Thracian: „Nu ştiu ce îl poate împiedica, dar ştiu cine îl poate ajuta: toţi cei care locuiesc în sectorul 4 şi nu vor să-l mai vadă pe securistul greţos de Voiculescu în Parlament.”)

Un bun prieten de pe FB, Radu Porcescu, o sustine pe o doamna invatatoare din sectorul 3. Candidata noua si ea.

(Radu Bogdan Porcescu: „Am analizat si m-am decis. Votez o invatatoare, am zis! :)) De ce? Sora-mea e invatatoare, s-a facut transferul de simpatie la candidat. Asta-i candidatul! Femeie tanara, cadru didactic, noua in politica!”)

Eu am scris inca de zilele trecute pe blog lista favoritilor mei. Nu le-am cantat ode, doar am dat link spre paginile lor, sa decideti singuri daca merita sau nu sa-i sprijiniti. Si lista poate continua.

Se pot gasi multi oameni onorabili, care candideaza pentru dreapta. Furia asta trebuie sa se canalizeze catre ceva pozitiv. Co-presedintii ARD vor intelege poate ca, acolo, la masa tratativelor, pot fi cat vor ei de ingaduitori cu listele de candidati. Dar ca se adreseaza unui electorat care nu inghite dubla masura, care are pretentii si nu se duce la vot ca o turma caruia i-a ordonat baciul sa treaca de pe o vale pe alta.

O idee buna ar fi sa le dam o mana de ajutor „favoritilor” pe care ni-i alegem noi. Chiar daca partidele lor i-au trimis pe post de „carne” de tun, in vreme ce marimile stau comod in colegii favorabile. O palma pe obrazul protipendadelor partidelor si (sa nu uitam!) un vot pentru dreapta.

Eşti înfuriat? Dă-le palme lor, nu şi ţie!

Publicitate

7 gânduri despre „Furia

  1. Bonjur, am picat prima dată pe aici. Crezi că există şansa să nu-l lăsăm pe Varan în parlament? Dau o bere dacă o să fie aşa. (sub 10 lei, s nu intru la mită electorală).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s