Patru domni in negru, pe un car funebru

Cred ca straiele negre ale co-presedintilor ARD, despre care am pomenit intr-un material anterior, erau o premonitie. Catastrofa s-a intamplat. Lipsesc la inventar 1 MILION de voturi, aprope traditional ale dreptei. USL i-a administrat ARD  o bataie la trei coaste. Domnilor, sunteti pe dric, cam asta e!

Ar fi un bun moment ca domnii respectivi sa arate un pic de barbatie si demnitate, punand pe masa mandatele de presedinti ai partidelor pe care le conduc. (am o dilema cu Neantu, ca nu-mi dau bine seama din ce ar trebui sa demisioneze, dar asta nu-l scuteste de niste caintza).

Domnilor, chiar daca 50% ati intrat, mai pe coate, mai pe branci, in Parlament, insuccesul este insucces. Nu poti vorbi de reconstructia dreptei pana ce proprii tai colegi de partid nu te reconfirma, sau nu, in functie.

Cam asta e ideea. As vrea sa nu vad degete aratate unul spre altul. Nici sa pice doar unul tzap ispasitor. Muschetarii nostri, toti pentru unul, unul pentru toti! Demisiile pe masa si apoi mai vorbim! Aratati macar acum niste curaj pe care in campanie ne-am straduit sa-l vedem, dar n-a prea fost de gasit.

USL e o infectie purulenta. Dar n-o veti putea combate daca pe manecutze veti pastra murdarie. Antibioticele au nevoie de o alta tehnologie. Sper ca va amintiti cu un nod in stomac despre cum i-ati ras in nas Comisiei Macovei. V-ati confundat electoratul. Daca fanii USL au votat cu entuziasm penali, iata ca sustinatorii dreptei sunt alergici la ei.

Facem tabula rasa si apoi reconstruim, Poate mai cu principii, mai cu criterii, mai cu valori si morala. Altfel, din aia 1,2 milioane de alegatori care v-au mai ramas, s-ar putea sa mai dispara. Daca ati avut emotii acum, sa le vedeti pe alea pentru pragul electoral cum sunt!

 

Publicitate

8 gânduri despre „Patru domni in negru, pe un car funebru

   • de ce crezi, ca lumea nu are curajul sa comenteze?
    poate nu au gasit blogul 🙂
    cam asta am cerut si eu: demisia tuturor celor 4, pentru ca toti au o vina!

    si am mai spus ceva inca de luni: procentul obtinut de ARD pe 9 decembrie se datoreaza in mare parte bloggerilor, FB-lui, emailurilor in care se indemna lumea la vot pentru ARD chiar tinindu-se de nas. Altfel prin gratia campaniei electorale quasi-absente a liderilor ARD, procentajul ar fi fost chiar mai mic!

   • Pentru ca au gresita impresie ca daca-i mangaie pe crestet pe liderii ARD nu-i turtesc de tot. Pentru mine asta era momentul sa arate ca au niste spinari drepte, ca isi asuma, inteleg unde au dat-o-n bara si merg mai departe. In fine, chestie de temperament. Exercitiu de imaginatie: ce ar fi facut Basescu daca era co-presedinte ARD?

 1. „Daca fanii USL au votat cu entuziasm penali, iata ca sustinatorii dreptei sunt alergici la ei”. Sorry, ma cam indoiesc ca asta este cauza. Iar maximalist nu sunt, mai ales in Romania.

 2. „Facem tabula rasa si apoi reconstruim, Poate mai cu principii, mai cu criterii, mai cu valori si morala.” Din enumerare lipsesc „orgoliile”, acestea sunt primele de luat in seama. Asupra constructiei am mari indoieli ca este posibila cu atatea curente de gandire. Granita intre inteligenta si prostie este ingusta precum firul de par. Am vazut destui oameni destepti vizitati de „orbire” – poate temporara. In schimb, rezultatul „e cel care este”.

  • Daca am plecat in alegeri cu ce am avut la indemana, acum cred ca e momentul de restart, ca timp, slava Domnului, 4 ani, ar fi. Dar oamenii nu se vor strange decat in spatele unor lideri cu doua perechi de acelea. Deci, sa le vedem!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s