Sultani, pasale si viziri duium, democratie ioc

La fiecare 4 ani, peste romania pare ca dau turcii. Consolatii deja, cu mic cu mare, functionarii vechiului „regim” isi pregatesc catrafusele, asteptand ca alta gasca sa intre si sa le ia locul. Presa chitaie nitel, noua opozitie scanceste si ea, uitand oportun ca a procedat exact la fel, si toate reintra intr-un normal anormal, botezat pompos „democratie”.

De unde atata democratie? De unde sa izvorasca ea? Din niste partide care sunt, ca structura si apucaturi, mai feudale decat Evul Mediu?

Se ia una bucata sultan, numit dupa moda astei vremi, lider de partid, mai vechi sau mai nou. Sultanul, pe spranceana-i, ca doar nu prin niscai alegeri, numeste un pasha ici, unu’ colea si pe marele vizir care tine pusculita de partid. Vrajeala cu alegerile in filiale s-o toarne dumnealor altcuiva. Firmanul vine de sus, asa cum, daca pasha o da-n bara sau are idei proprii, vine si mazilul.

Doar culoarea turbanelor ii deosebeste pe medievalii nostri. Aceeasi mentalitate de „io-s sultanul, buricul pamantului, motivul pentru care soarele rasare” s-a propagat pana si in partide nenascute inca. ‘Ungerile” de la centru, urmate de conditionarea / santajul ascultarii oarbe, au ucis din fasa dramul de sperantza ce se nascuse mai an, sau mai spre vara.

Si, cu acest material uman, de sultani si slugi rupte-n doua de shale, noi vrem democratie in Romania, vrem aia si ailalta. Sa ne fie limpede, pana partidele insele nu vor schimba sultanatele din sanul lor, si modul de functionare mafiot, ioc democratie!

 

 

 

 

Publicitate

Un gând despre „Sultani, pasale si viziri duium, democratie ioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s