Ostatici in Romania

In curand (pe 7 mai), se implineste un an de cand USL este la putere. lacat Aproape un an in care relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana se racesc pe zi ce trece. Lovitura de stat (esuata asta vara, datorita presiunilor externe imense si mai putin actiunilor opozitiei de dreapta) nu s-a terminat la referendumul de demitere a lui Traian Basescu, Continua zi de zi, pas cu pas. De asta data mai putin spectaculos, fara surle si tobe.

Asaltul asupra Justitiei e continuu si la 360 de grade. Raportul MCV, dezastruos, n-a impresionat pe nimeni din USL. Din contra, a dat tonul unui cor de reprosuri, invective, absurditati pe care oficialii UE il asculta cu stupefactie. Amanarea, pe termen nedefinit, adica la calendele grecesti, a votului de admitere a Romaniei in „Schengen” a mai ridicat cu o octava tipetele guvernantilor de la Bucuresti. Bagheta a tinut-o de asta data insusi ministrul de externe.

USL a dat cu tifla Uniunii Europene. Iaca, pe scurt, nu ne mai intereseza intrarea in Schengen. Europa civilizata a „mutat” si ea. Se cauta cai si modalitati de a se da afara din UE o tara membra.

In timpul asta, natia dormiteaza. Habar n-are, sau i se pare absurd ca o asemenea grozavie sa se poata petrece. Cum sa fim dati afara din UE? Cu fiecare declaratie anti-europeana a guvernantilor,  poarta catre Vest se inchide.  Puterea ne-a luat pe toti ostatici si a inchis cu 7 lacate portile catre lumea civilizata. Apoi a inghitit cheile.

Un popor intreg a fost luat ostatic de catre un grup de interese, care vrea sa-si scape cativa complici de puscarie.

Publicitate

4 gânduri despre „Ostatici in Romania

  1. Reblogged this on Dictatura justitiei and commented:
    În timp ce fiecare dintre noi ne facem datoria pentru care suntem plătiți , de multe ori muncind până la epuizare fizică, cei pe care i-am mandatat să ne reprezinte și să aibă grijă de țara asta care trebuie să le rămână moștenire fiicelor și fiilor noștri, nepoatelor și nepoților noștri, strănepoatelor și strănepoților noștri, până la sfârșitul lumii, politicienii vor și reușesc să ne țină ostatici în continuare în propria țară .

    • Exceptional…si cu permisiunea dumneavoastra as adauga ca in tot acest timp, tara despre care facem vorbire ne este vanduta, instrainata, drapelizata, virusata, saracita, epuizata de resurse umane si enrgie tocmai de cei manadatati de noi sa administreze mostenirea celor ce urmeaza dupa noi, fiice, fii, nepoate, nepoti, stranepoate sau stranepoti…traim o tragedie fara precedent si intr-o neputinta nefireasca. Din pacate, nu stiu cum sa trec pe curat, urletul de deznadejde. Poate o mai fi ceva de facut…o opozitie, ceva…orice!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s