O mana de oameni pentru o miza uriasa

Intre Romania si reintoarcerea la  domnia bunului plac a  „clasei conducatoare” sta, de fapt, o mana de oameni. Nu sunt, asa cum te-ai astepta, multimi. Cativa. Dupa 23 de ani de ‘democratie originala” ii numeri pe degete. Au fost mai multi, dar, unul cate unul au cedat comoditatii, lacomiei, sau scarbei nemasurate care i-a facut sa se retraga din viata publica, ori au parasit definitiv lumea asta.

Aceasta mana de oameni este admirata si urmata tot de o mana de oameni. In scris, in strada, pe internet. Daca citesti zi de zi pe FB sau forumurile, blogurile, siturile ziarelor, incepi sa le inveti numele. Aceiasi.

In vremea asta, lista nemernicilor, care si-ar vinde sufletul diavolului pentru o dregatorie sau o sinecura, sau o noua afacere oneroasa se lungeste, chiar daca unii mimeaza cu succes lupta pentru democratie.  Sunt prea destul in toate ziarele, pe toate ecranele, in majoritatea functiilor-cheie din stat. Dar nu despre ei vreau sa vorbim astazi, si-au cumparat media, e plin de ei peste tot pana la greata.

monica

Azi vorbim de cei in care mai avem speranta. Pun pe lista un prim nume. Continuati voi. Cate degete o mai avea mana asta de oameni?

Monica Macovei

Publicitate

8 gânduri despre „O mana de oameni pentru o miza uriasa

  1. Toti care s-au alaturat motiunii reformistii -> Papahagi, Sever Voinescu, Cristian Preda, etc. dar si altii care nu sunt implicati direct in politica ci doar ii sustin – sau care de fapt sustin bunul simt (cu atat mai eficient cu cat sunt mai talentati pt ca devin adevarati formatori de opinie) Nu sunt nenumarati, dar calitativ sunt de 10 ori peste actuala „putere”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s