Văicăricioşii nu muşcă din glorie, sau ce mai scoate Băse din joben

Zici ca i-a lovit cu leuca-n cap. Ca le-a furat derbedeul clasei (in decembrie)  marul din ghiozdan. Ca le-a mancat cainele tema si se prezinta la domnul invatator cu o mana de petice de hartie. Si acum, mofluzi in banca, spera sa nu-i scoata nimeni la lectie. Sa-i intrebe ce au facut, cum au facut de nu-s premianti.

Inghesuiti in spatele clasei, locul ala de unde niciun sondaj de incredere sau popularitate nu scoate vreun nume, mormaie nemultumiti. Ca domnu’ invatator nu le-a spus, nu le-a aratat, nu i-a meditat si ca i-a mai si lasat corigenti in bloc. ARD s-a mai ars odata.

Miscarea Populara va incepe, zice domnul invatator, fara politicieni, doar cu „civili”..Vom vedea ce va fi si cu ea, asteptam rabdatori sa-si enunte regulile de functionare, principiile si valorile pe care le apara. Deocamdata e rigla cu care domnul invatator a inceput bataia la palma a celor din fundul clasei.
Coringentii noastri s-au simtit imediat lezati si vaicareala a inceput.
MRU s-a grabit, a cata oara?, sa se declare dezamagit, adica eu am muncit degeaba sa fac ICCD? Pai, unde e ICCD, mon cher? Mai exista? N-a pierit sub poala FC-ului? Care FC lipeste cu spor petice de toate culorile spectrului politic, uitand ca oamenii care i s-au alaturat initial exact de politrucii astia fugisera. Ei venisera asta vara la ICCD pentru MRU, Monica, Preda si Stanomir. Si s-au pricopsit cu Liga, Pirpiliu, Boros, Bazac, Bistriceanu, Opris…. Real politik mon oeil! O succesiune de mezaliante care numai bine n-a facut FC-ului. And counting.

La pachet cu dl. Ungureanu vine si dl. Pavelescu. Stapanul stampilei PNTCD este de ani buni in politica. N-a trecut de marja de eroare, nici personal, nici cu partid cu tot. Laudabila insa atitudinea: s-a dat un pas in spate si a facut Alianta DA reloaded (cata lipsa de inspiratie!) cu MRU, fiind clar, ca-l sustine pe aliatul sau, ca nu e rivalitate pentru o eventuala candidatura la Cotroceni. Insa si dl. Pavelescu isi vede „intelegerea pe viata cu PDL” , despre care vorbea anul trecut, pentru infiintarea Miscarii Populare, aruncata in aer.

Noua Republica, dupa ce si-a luat in sfarsit stampila de partid, se vede si ea ramasa ca „ranitul dintre linii”. Nici partid-partid nu este, nici civica n-a ramas. O jucarie in mainile unui lider cu un ego mai mare decat partidul.. Stapan absolut peste ultima banca.

In fine, PDL, repudiat public de Traian Basecu, dupa circul de la Conventie, e jucaria personala a domnului Blaga cu acte-n regula. Pragule electoral, sosim!

Scuza ca „umbra lui Basescu” e prea mare trebuie stearsa de pe tabla. Acuza ca „Tatuka n-a crescut pe nimeni”  nu face decat sa-i culpabilizeze suplimentar pe vaicariciosi. Sunt 9 ani din 2004, cand Traian Basescu a plecat la Cotroceni. In ograda PDL s-a facut un loc cat un teren de fotbal, care e tot gol, ca nu-l vad pe domnul Blaga prezidentiabil nici cu slujbe.. Pe partea dreapta, alt maidan, care astepta sa fie tuns de balarii si cultivat. Sebastian Lazaroiu spunea zilele trecute ca acela care va fi sprijinit de Traian Basescu in cursa spre Cotroceni pleaca de la un 20% capital.  Foarte probabil.

Dar nu trebuie doar un om. Trebuie un proiect, viabil, credibil, care sa rascoleasca in cenusa dreptei si sa reaprinda focul, in primul rand al increderii. Si abia apoi o figura credibila, care sa-l promoveze. Cartile nu sunt nici pe departe facute. Nici Traian Basescu nu stie, cred, pe umarul cui sa puna mana de sprijin care, ipotetic, valoreaza 20%. Corigentii, gata cu vaicareala! Daca vrei sa musti din glorie te bati si te zbati. E penibil sa vrei sa ajungi presedinte, comportandu-te ca un iepure ce sta cu urechile ridicate, doar-doar pe tine te-o scote Basescu din joben.

Hai, scoateti o foaie de hartie si scrieti: Proiect Romania 2014-2024.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s