Pandalii de 13 iunie

In fiecare zi de 13 iunie, din 1990 incoace, ma scol cu fatza la perna. Pentru ca n-am uitat nimic de atunci. Pentru ca am fost martor aproape neputincios al unei crime nationale, al unei manipulari oribille, care s-a terminat in sangele unor cetateni romani si pentru asta nu e nimeni pedepsit. Ion Iliescu a capatat 3 mandate de presedinte drept bonus.

Atunci visam macar ca un Ion Ratiu ar putea sa schimbe macazul, sa mergem spre o altfel de Romanie. Urmasii lui si ai lui Coposu s-au molipsit insa repede de activism. De ramasitele PNT te apuca mila. Daca te uiti la PNL vomiti pe loc. Da, fraierilor care v-ati pus spinarile in bataia minerilor si militienilor, clasa politica de azi e uzurpatoarea comunistilor. Ca ei n-au vrut decat sa le ia locul la privilegii, nicicum sa schimbe ceva. Capitalismul le place pentru ca asa se pot imbogati din contracte cu statul, sugand la tzatza bugetului. In rest, neamuri, amante, pile in functii, ce ii deosebeste de secretarii PCR? Libertatea presei? :))))))))))) Libertatea manipularii grosolane fara ca nimeni sa pateasca ceva. Va mai amintiti ce a dat TVR despre 13-15 iunie? Exact asta ar da si azi. Sustinuta frenetic de alte trusturi de presa. Nu-i asa ca daca se da la televizor asta e realitatea?

Si, intre timp, am mai ras de pe lista si noile sperantze din politica. Alti arivisti, alti activisti. Apar ca ciupercile dupa ploaie mici PCR-uri, in care liderul este comandant suprem, nimeni nu poate misca in front si n-are voie sa aiba idei.

Sa traiti, bah, tovarasi! Ce cacealma oribila e aceasta <<noua Romanie>>.

Gata, m-am racorit. Plec la munca, sa mai castig niste bani, din care statul sa-mi ia mai mult de jumatate, ca sa poata sa traiasca fericiti furand din ei toti jegosii de politicieni romani si neamurile lor.

O lumanare aprinsa de sufletul celor care au murit atunci in 1990 cu sperantza in suflet. Azi, sub balconul de la Universitate, pe la ceasurile 17.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s