Lovitura de stat de „catifea”

Se implini un an de la lovitura de stat a USL. Toti spun ca a fost esuata. Nu zau? Nu mai stiu cate zie, hai sa zicem vreo 30, in 2012, ne-am intors in totalitarism: la Cotroceni Cacarau, la palatul Victoria Plagiatorul, la Parlament rosu pe toata linia, Avocatul  Poporului rosu din cap pana-n picioare si-n carnetul de partid – si pe stil vechi si pe stil nou, Monitorul Oficial confiscat si, evident, rosu.

A mai ramas o singura reduta, CCR, Dar pica si aceea daca UE si SUA nu puneau niste picioare-n prag d-alea de Yeti, bocanci masura 60.

Cum-necum, cu marele atu al aritmeticii, (nema cvorum, haidi pa!), Traian Basescu a scapat de demitere. Interimarul Cacarau, care facea seara de seara conferintze de presa la Cotroceni, mergand tzeapan spre pupitru de parca avea un par undeva, s-a intors sa doarma la Senat. Dar atat, baieti si fete! Parlamentul, Guvernul, Avocatul samd sunt rosii ca para focului.

Catastrofa din 9 decembrie 2012 (hei, lideri ai ARD, bravo, mah, mare isprava! macar formal, de obraz, o penitentza, o demisie, ceva era cazul) a  consfintit intoarcerea la totalitarism. Cu 70% in buzunar, USL s-a apucat, fatalitate, tot cu Cacarau in frunte, sa schimbe Constitutia. Are inca 3 ani si jumatate la dispozitie. Pragul electoral a ajuns la 30%, adio beneficii aritmetice, de boicot ne-am lins pe bot. Si ce miracol, ce minune de Constitutie vom avea. O lovitura de stat (sau data Statului de drept) de catifea. Nu mai au nevoie de gesturi spectaculoase, de demiteri-fulger. Au tot ce le trebuie. Inclusiv o Opozitie docila, din ce in ce mai redusa numeric (bah, rosiilor, nu va ajunge, mah 70%?, vreti sa-l egalati pe nea NIcu?) si divizata cat cuprinde. Nici macar de forma, de obraz, nu s-a schimbat vreun lider. De mai bine de un an jumate se colecteaza in draci semnaturi pentru noi pedeleuri micutze si virtual identice, condamnate la „unire”.

„Civilii”, „canapelistii” cu vederi de dreapta sunt si astia mai divizati decat un puzzle de 3000 de piese. Arta dihoniei pare a fi ajuns la desavarsire.

In acest timp, Cacarau, isi face pantofii cu catifeaua loviturii de stat si schimba harnic la Constitutie. Si astia, ce fraieri! Umbla cu „subtilitati”, codite de drac bagate prin articole, pitite de dupa virgule. Hai, bah, curaj! Articol unic: „Romania este condusa de USL cat vrea ea si cum vrea muschii ei.”

Cu cateva TIR-uri de pui congelati, galeti si gumari treceti noua Constitutie cu aerticol unic si gata.

PS: N-am pomenit nimic de TB pentru ca pana in 2014, la final de mandat, e legat la Cotroceni de un par cu lantzul scurt. E ca un soricar: poate latra fioros din spatele usii, dar nu poate musca mai sus de glezne.

Publicitate

12 gânduri despre „Lovitura de stat de „catifea”

  1. Să nu se culce pe urechea aia. Şoricarul intră după şobolani în galerii şi-i scoate de ceafă, scuturându-i ca pe o şosetă. Puţin câini mari reuşesc asta.
    În plus, Băsescu e ca vipera, şi după ce i-au tăiat ăştia capul prin suspendare, tot i-a muşcat de ce aveau mai sfânt: le-a intrat reperul moral nr. 2, Cătălin Voicu, la puşcărie, Vântu intră iar la zeghe, s-a căcat Ponta în capul lui Căcărău, etc. Ce fericit era Voicu votând cu două mâini demiterea.

    • Eu am mai zis ca ar trebui sa puna pe ganduri pe multi faptul ca dusmanii jurati ai lui Base au ajuns pana la urma in zeghe, dar… In fine, puterile prezidentiale cu un guvern potrivnic tot limitate sunt. plus ca nu e liber sa zica/actioneze cum vrea. vedem din 2014 incolo ce va fi.

  2. Problema nu e USL. Adevărata problemă e că ăilalți (PDL, ARD etc.) nu oferă o alternativă. Toate șansele pe care le-au avut să transmită un mesaj coerent, convingător s-au înnecat în vanități lamentabile sau interese ascunse…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s