Netrebnicii, aurul si maidanezii

Iata, bre, de ce fierbea lumea reala si virtuala din Romanika! Le rezolvasem „pi tati” si ne-au mai ramas ecologia si protectia/distrugerea animalelor. Hai ca-i vesela tzarishoara aiasta.

Oricat ar parea de ciudat, cele doua probleme, aurul si maidanezii sunt foarte inrudite. Fac parte din lunga lista de capete de acuzare care ar trebui sa fie depusa la tribunal, lista prin care cetatenii sa ceara falimentul administratiilor centrale si locale.

Rosia Montana n-a aparut ieri. Povestea exploatam-nu exploatam se tareste de la un guvern la altul de vreo 16 ani, daca am retinut bine. In 16 ani un copil ajunge la liceu, mah! Voi? Ce-ati tarnosit acolo? Nu v-ati inteles la comisioane? Bah, incapabililor, acolo traiesc oameni. Care trebuie sa stie daca e laie ori balaie. Ne apucam de minerit sau de agro-turism, de insirat margele pe atza, plecam in lumea larga sau ce-om mai face? Cum v-ar fi, mah, voua, ministrii lu’ Peshte prajit sa nu stiti cum va fi ziua de maine? Dar ziua de peste un an, de peste doi si pana la 16?

Cu maidanezii, alta dramoleta in 1000 de episoade. Ba ii asasinam cu sange rece, ba ne legam de gat un pui de caine si decretam ca suntem in fatza unui nou Birkenau. S-au gasit dusmanii oraselor noastre murdare (bah, nesimtzitzilor care aruncati hartii pe strada si pachete goale de tigari din masini de lux, si cu voi vorbesc!):: cainii.

Lume, dusmanii sunt primarii si incapabilii sinecuristi de la partide care tin loc de Consilii Locale. Plus aia de la Guvern si Parlament. Daca se faceau pe bune sterilizari de cati bani s-au cheltuit, daca se dadeau amenzi crancene alora de arunca pe strada pui de animale, atunci n-aveam, bre, nicio problema. Mai avea in adaposturi primaria la ora asta vreo 3 potai batrane ca Matusalem si se termina circul.

Maidanezi, aur, sosele gaurite, toate, separat si impreuna au o singura cauza: administratie de tot rahatul. Care isi da salarii, masinutze, birouri, fotolii moi si e ocupata zi si noapte sa-si imbogateasca neamurile. Pe banii nostri. Fraierii care platim taxe, care ne mai deranjam din casa sa plecam la munca. Pentru ca, nu-i asa?, de dragul voturilor, incapabilii astia ar fi in stare sa ne tina si pe noi acasa daca n-ar fi constienti ca, totusi, in tzara asta cineva trebuie sa plateasca si biruri.

Deci, dragi hipsterasi, dragi iubitori de animale, dragi vanatori de maidanezi, nu v-ati prins, dar aveti o cauza comuna. Iar ea se numeste zguduirea din temelii a unui sistem corupt si clientelar. Care in loc sa rezolve problemele obstei creeaza haos.

Ne vedem peste 10 ani, dragilor! Vom avea aceeasi administratie incapabila, aceeasi opozitie decorativa, care-si asteapta randul la ciolan si aceleasi probleme. Voi, bateti linistiti in PET-uri, dar  nu uitati, la final, sa le aruncati la pubela de reciclabile.

Publicitate

2 gânduri despre „Netrebnicii, aurul si maidanezii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s