Base, esti platit sa nu obosesti!

Motto: „Sunt platita sa nu obosesc, la fel si dumneavoastra”, Victoria Nuland, la intalnirea de la Cotroceni cu Presedintele Romaniei, Traian Basescu

O replica-brici, nu-i asa? O trecere directa de la politeturile de bun-venit la chestiunile serioase. Sunt platita sa nu obosesc, adica imi fac treaba pentru care contribuabilul american plateste taxe ca s-o pot face. Dumneavoastra la fel. Deci, Base-dear, lasa planurile de pensie, amana plimbarea nepotilor in parc., Ai pornit o treaba, poate 9 ani nu au fost de ajuns, mai e unul si nu doar unul, ca doar nu se sfarseste lumea cand vei pleca de la Cotroceni. Dar cu Justitia independenta se poate sfarsi cat ai zice Ordonanta de Urgenta!

Imi vine in cap sloganul de campanie cu „tepele din Piata Victoriei”. E drept, cate o teapa l-a mai impuns pe Nastase in puscarie (bis!) si pe alti fosti ministri si demnitari in zeghe. Dar, se pare, nu-s suficiente. Dedulcirea la banul public a deminitarilor de toate culorile nu se vindeca doar cu cateva condamnari spectaculoase. Daca nu au respect pentru  lege, macar sa inceapa sa le fie frica de ea. Si sa afle ca n-o pot schimba cand si cum le place. Ca nu-si pot inventa imunitati si amnistii peste noapte.

Deci, domnule  Basescu, dincolo de salariul de Presedinte, v-am platit anticipat in 5,3 milioane de voturi, De doua ori la rand. Ca n-ati stiu sa cresteti alt purtator de stindard, ori ati avut ghinion, ca nu s-au dovedit pe masura, ca ati avut slabiciuni pentru personaje marunte, care n-au facut decat sa tulbure apele, toate astea nu va scutesc de responsabilitate. Va obliga sa perseverati. Justitia independenta este un „must” nu o toana, nu un slogan de campanie.

Cat despre noi, pentru noi, cei marunti, anonimi, dar cetateni in adevaratul sens al cuvantului, nu oite resemnate in turma, doamna Neuland  a avut un alt mesaj: „So, I would urge all Romanians, no matter what political party you support, no matter where you live in the country, to fight hard to protect and defend the independence of you judiciary and to keep it out of politics.”

Mai pe scurt si romaneste: luptati pentru independenta justitiei, nici voi n-aveti voie sa obositi. Nu sunteti platiti pentru asta, dar, daca n-o faceti, veti plati din greu.

Publicitate

Un gând despre „Base, esti platit sa nu obosesti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s