Aura, you’re my hero!

Aura Ion, studenta la medicina, 23 de ani, a murit cu zile, desi scapase cu viata dintr-un accident aviatic. Sa cazi de la 2000 de metri si sa mori, inainte de toate, de frig, asta da ironie a sortii. Ceasul rau, veti spune. Eu nu cred asta. Cred in 1000 de ceasuri rele care au dus in fruntea unor institutii menite sa salveze vieti – grozave la exercitii si parade, dar falite cand e vorba de „the real thing” – niste incompetenti, niste taraie-brau, niste mosi-teaca, incapabili sa-si gaseasca, in plina zi, varful propriului nas.

Astept explicatii serioase, nu balmajeli guvernamentale, nu alte minciuni. Cum a fost posibil asa ceva? In epoca in care simpla detinere a unui telefon mobil te poate localiza? In 1996 (!) un lider cecen (1) era ucis de o racheta ghidata prin laser dupa ce armata rusa ii interceptase semnalul telefonului prin satelit. In 2014, in Romania membra NATO si UE, niste sateni hotarati sa ajute au gasit victimele accidentului din Apuseni inaintea oricarei institutii a statului. Stat care are radare, echipamente sofisticate si putere absoluta asupra a tot ce misca in aer si in eter.

Dar nu despre moartea Aurei vreau sa vorbim, Nicio vorba n-o va aduce inapoi.

aura6_n

Sa-i celebram viata, Aurei. Anii de invatatura, dragostea pentru meseria pe care si-a ales-o. Ce altceva te poate indemna sa te urci intr-o vechitura de avion si sa pleci de la Bucurestu tocmai la Oradea? Sa ne dorim ca generatiile tinere, prezente si viitoare sa-i semene. Sa doreasca sa invete, sa performeze in profesie. Doar ei ne pot duce ca natiune inainte.

Astept ca statul roman sa aiba decenta de a-i inmormanta pe Aura Ion si pe pilotul Adrian Iovan cu onoruri militare. Pentru ca au murit in slujba comunitatii. Sunt egalii soldatilor din Afganistan si din alte teatre de razboi, ai pompierilor care se arunca in foc pentru a salva semeni, ai politistilor care lupta fizic cu infractorii.

Aura, you’re my hero!

(1) http://en.wikipedia.org/wiki/Dzhokhar_Dudayev#Death_and_legacy

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s