Perdele de fum estivale: keep cool and enjoy the game!

Motoo:” NU pot fi chiar atat de prosti. Inseamna ca o fac cu intentie. „

Pasional rau in politica romanaul nostru! Pasional, dar prea putin rational. Gata sa se repeada, sa  muste de beregatzi „oponentul”, sa converteasca la noua-vechea credintza pe cine-i vine la mana, sa-si dea senzatia ca lupta, sa se zbate ca prin tumbele pe care le face va compensa indiferentza acelei majoritati tacute si absente de electorat.

Nu e o predica (ar lipsi!), fiecare isi toceste nervii cum poate si daca vrea sa se simta util e liber s-o faca. Dar, atentie, nu „idiot util”.  Sa ne dam un pas in spate si sa privim la rece tabla de sah a politicii, fara pasiuni, fara partipris. Sa transformam in pioni actorii si sa vedem cate mutari sunt necesare pentru ca unul sa devina regina. Pana la sfarsitul verii vom fi spectatorii a nenumarate lansari de artificii. Nu-s pentru noi. Echipele de strategi stanga versus dreapta incearca sa se zapaceasca intre ele. Se lanseaza momeli, piste false, tinte colorate in spatele carora nu e nimic, pentru a face adversarul sa-si iroseasca munitia si, mai ales sa nu stie pe ce strategie sa se aseze.
Analisti de casa, sau intrati in joc fara voia lor, vor contribui la aceasta mega-zapaceala.

Suspecti de serviciu:
stanga-stanga

Victor Ponta – a trambitat toata campania de europarlamentare ca va „candida daca-l sustine Tulcea, Gorjul, samd”. Acum e mucles. Da impresia ca ar bate in retragere. Se „dedica guvernarii”. Sa mori tu, Victoras?

Mircea Geona – a inviat, ridicol si desuet, dar e doar orgoliu? E doar dorintza de a redeschide sampania careia i-a pus dopul la loc in 2009? Hm…. Poate rupe o halca micutza din stanga.

Seful SRI, nasul lui Ponta – Nu zice nimic, dar e promovat discret inclusiv de pe dreapta, ca o bomba cu ceas in metrou la o ora de varf.

Sorin Oprescu: un pod peste Dambovitza prea indepartat, dar un puseu de orgoliu, hmmm, cine stie? E pastrat ca varianta, desi nu mai are „taria” de acum un an-doi. Baraj de artilerie preventiv, ridicat de presa: chirie sediu primarie, matrapazlacuri diverse si, dincolo de granitzele Capitalei, cine e Sorin Oprescu? Doar un tip care ar musca nitel din voturile candidatului PSD, nu?

Dan Diaconescu – soricelul stirb e maestru al combinatiilor. De brat cu Ponta? Da! Asta inseamna acces la niste resurse, revenire in prim-plan si, oh da!, posibilitatea de a-i da lui Ponta una directa in barba de la Gorj si nu de la Vatican mai pe la finele verii. Ponta, la randul lui, nu e atat de prost sa-l creada, dar va avea un nesperat prilej sa se dea victima.

Restul de candidati verzulii, independentishori, bagatori in seama nu conteaza, nu pot rupe mai nimic din electoratele dure.
Dreapta dinspre stanga.

Crin Antonescu – nu vi se pare ca a cedat prea usor? Ca un fum s-a raspandit zvonul, ceva cu americani, dosare, blat cu Basescu. Hm, pa bune? Brusc, toata lumea l-a lasat in pace. S-au napustit asupra tintei Johannis. Case, dosare, mutalau, derogari, de cand mai e si asta liberal, etc.
PLN-PDL = love. Ei, da, asta e chiar buna. prea buna, prea rapida. Hodoronc-tronc. PDL – unanimitate in 24 de ore – traiasca, infloreasca. Chiar si pentru o gasca invatzata sa decida pe coltzul mesei in grup restrans e prea de tot. Si cu Predoiu cum ramane? Doar baza de negociere pentru viitoare guverne, imi lasi locu’ iti dau portofoliul?

Cristian Diaconescu: nici daca iesea din spuma marii n-ajungea cu asa viteza candidat. L-a decis Nutzi, uite-asa! Duca-se pe pustii de Statut. Cu binecuvantare de „sus”. Cica iepurasul din joben. Posibil ca si jobenul sa fie fals, nu numai iepurele. Doar ca in tabara strategilor de stanga s-a mai deschis un front: cum combatem stanga cu stanga? Ha?

MRU – salvatore della patria perpetuu. ramane in joc sustinut de orice numai de scorul electoral nu. Apare mai des in presa decat in campania de europarlamentare. Hmmmmmm….

Monica Macovei, Daniel Morar, Andrei Plesu, Maica Tereza, Papa Francisc, orice varianta de wishful thinking, bombitze cu ceas, la ore mai putin aglomerate in tramvaiul 41.

Traian Basescu: tace. Ha, ha, ha…. In general e mai periculos decat atunci cand vorbeste prea mult si comenteaza salturi cu parasuta.

Iepuri de camp, iepurasi de casa, momeli, piste false, joben inca nerevelat, toate astea fac pedele de fum menite sa zapaceasca adversarul. Intrecerea reala va fi cine anuntza MAI TARZIU candidatura, pentru a se putea orienta in teren in functie de profilul candidatului real al adversarului, nu cel virtual. Tabla de sah are atatea combinatii, suspectii de serviciu sunt atat de multi ca avem in fatza o vara linistita, cu vacantza si amuzament. Destul sa facem un pas in spate, sa vedem nitel tabloul general si nu bucatzele. Intre timp, economie de energie, Nu va certati degeaba cu rudele, prietenii reali sau virtuali. Nici macar protagonistii nu stiu bine incotro s-o ia, asteapra miscarile adversarilor. My two cents.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s