Sunt minoritar si am drepturi!

Nu arunc hartia sau pachetul gol de tigari pe strada. Le pun in buzunar pana la primul cos de gunoi, chiar daca ala e tocmai acasa. Sunt minoritar.

Imi ocup o bucata de hol cu o traista in care adun PET-uri, hartie, sticle, tot ce poate fi reciclat si le duc la locul lor, punand plastic la plastic, hartie la hartie sticla la sticla, desi stiu ca aia de la salubritate le descarca talmes-balmes in acelasi camion. Sunt minoritar.

Imi plimb potaile cu punga in buzunar si adun „carnaciorii” de pe trotuar si-i pun la cos. Sunt minoritar.

Platesc taxele, chiar si atunci cand contul imi ramane gol dupa aia. Sunt minoritar.

N-am dat spagi profilor la scoala, spunand din clasa intai progeniturii ca ori invatza, ori o prinde majoratul in clasele primare. Sunt minoritar.

Am votat cu Ion Ratiu in ’90. Desi astazi pana si unii care n-aveau drept de vot atunci se lauda cu asta, sunt minoritar.

Cred ca singure acasa vin doar facturile, pentru bani trebuie sa iesi din casa. Nu sa furi, nu sa inseli la cantar, nu sa cersesti, sa muncesti. Cat te tin puterile si mintea. Sunt minoritar.

Cred in democratie si-n puterea votului, intr-o tzara in care mita, inselatoria, ajutorul social nemeritat, coruptia cumpara voturile cu milioanele. Sunt minoritar.

Deci, sunt minoritar, dintr-un milion de motive. Nu d-alea ieftine, picate odata cu genetica, cu limba materna sau cu cine astie ce orientare sexuasla, religioasa, etc. Nu, sunt minoritar prin alegerile pe care le-am facut, prin faptul ca am luat in serios cei 7 ani de-acasa si educatia. Pentru ca, fie si stramba uneori, cred ca Legea trebuie respectata de toti. Si ca toti suntem egali in fatza ei.

So, fiind minoritar, am drepturi, nu?

Am dreptul sa va spun ca voi, majoritarilor, stapani si sclavi impreuna, sunteti o cloaca nesimtita. La ce va folosesc, „doctorilor”, scolile daca va tarati in 4 labe pentru voturi in fata unor boraturi analfabete si mafiote? La ce va foloseste puterea cumparata cu ulei, pui si zahar de la sclavii vostri daca tremurati ca piftiile sa nu va inhatze potera? Puteti avea palate, viloaie, masini, conturi, dar, de fapt, sunteti o satra. Niste nomazi, trecand de la un sat la altul si golind cotetzele tzaranilor de gaini. Parinti  nefericiti ai unor beizadele care nu stiu sa-si castige singure un codru de paine decat cu ce au invatzat de la voi: hotia. Si nevestele voastre sunt mereu gravide. Majoritatea voastra creste zi de zi, pana cand minoritatea mea va ajunge nesemnificativa, subunitara. Si abia atunci as vrea sa vad cine va mai hraneste, leprelor. Din banii cui mai furati?  Si atunci veti incepe sa va sfasiati intre voi. Deja vi se vad coltii. Iar minoritatea mea se tavaleste de ras cand va sar dosarele din sertarele procurorilor si incepeti sa sangerati infasurati in fulare Burberry.. Ca atat ne-ati mai lasat: dreptul de a vorbi si de a rade de voi. In rest, banii vostri de furat au cumparat tot: putere, economie, pana si biserica. Hai siktir!

Aceasta postare mi-a fost starnita de o scriere a lui Sabin Gherman pe care o gasiti aici: https://www.facebook.com/sabin.gherman/posts/547809672008602?fref=nf

Publicitate

7 gânduri despre „Sunt minoritar si am drepturi!

  1. Coane Misule (…) hai sa nu fim asa negri in cerul gurii! Recunosc ca am scarba si oroare de tzigani dar nu excludearea e solutia ci integrarea (amavut cel mai bunzugrav tzigan si nu ne-a furta nimic, iar altii, romani, au facut un ahat si ne-au furat un espressor e cafea!). Base nu are ni cio vina ca fra-su s-a combinat cu niste camatari traficanti de fier vechi. De vina suntem noi ca am crezut ca Base e mai tare si stie tot si controleaza tot ca sa mearga tara pe calea cea buna! Iata ca ne-am pacalit iar ca pe vremeaCD sau mai rau. Basenu controleaza tot, ba chiar (…?) mai nimic ara este minata de aceiasi caghebisti spre Est. Daca nu dau americanii cu ceva peste pesedei ne asteapta zece ani de regim nastasiliesc ca si pe altiii care se aflain raza deactiune a tancurilor cu secera si ciocanul… Hasta la vista! 🙂

    • Conashule, n-am gram de rasism in mine. Mafia e mafie, ca-i cu guler alb sau neagra-tuci. Iar infratirea ei cu politicul a ajuns la cote alarmante. „Shatra” e doar o figura de stil. o hiperbola, nu-i vina mea ca deranjeaza.

  2. Salut Mișu. Cred că este îndreptățită obida ta și că ai dreptate în general. Însă cred că tebuie manifestată precauție în ce privește pe dl. GS. Pe de-o parte pentru că fie fie prost, fie e rasist – nu poți scrii că „n-a fost niciodată ţigănie mai mare în ţara asta.”, fără să poți fi încadrat doar la una dintre cele două categorii; pe de altă parte, dincolo de aspectul popular pe care îl cultivă la TV, pe rețele sociale etc., cred că nu e decît un oportunist ieftin, complexat de obîșia sa obscură (românească?) și frustrat de notorietatea îndoielnică pe care a căpătat-o.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s