Mandru ca sunt roman? #baejtnebun?

Traim in tzara in care:
– indivizi condamnati penal definitiv voteaza legi.
– ministri asupra carora planeaza (si sunt dovedite unele) acuzatii de hotie, incompententa, plagiat, trafic de influentza, asocierea in vederea comiterii de infractiuni, spalare de bani, etc raman in functie si gestioneaza banii nostri.
– judecatori corupti negociaza in lift, in birou sau aiurea achitari scandaloase si tipa ca sunt drepti si prigoniti politic.
– o cloaca de politicieni si afaceristi isi insusesc terenuri, paduri, fabrici, cara banetul in paradisuri fiscale, apoi se ascund ca sobolanii (scuze, hrebe, n-am gasit alta rima) dupa paravanul unei imunitati sfidatoare.
– un sistem de sanatate si asa subred, in care un medic rezident este platit mai prost decat portarul spitalului, este furat ca-n codru, de aceiasi politicieni &afaceristi corupti. Au ajuns sa manareasca retete si sa fure ultima sperantza de viatza bolnavilor de cancer. (Sa va vad tavalindu-va in dureri, cu metastaze in tot organismul vostru lacom si sa va trimitem sa luati morfina cu aprobari si cu shpaga, criminalilor!)
– un sistem de invatzamant care nu mai educa, ci scoate robotzi ce memoreaza mecanic, nu e in stare sa puna pe banca bobocilor un abecedar nou in prima zi de scoala.
– dregatoriile, dar si infractiunile, sunt transmise din generatie-n generatie. Posturile de deputat sunt lasate mostenire, iar beizadelele vin din urma si mai flamande si mai corupte si mai periculoase.
– clanurile mafiote cotizeaza la politic ca sa poata fura nestingherite. Politicul face cu emfaza pomeni electorale (bah, Ponta, ii mai miluiesti mult pe popi?) saracilor carora 4 ani le fura si amarata de paine de la gura.
etc, etc, etc….
Nu-ti vine sa vomiti cand vezi sau te gandesti la toate astea? Nu-ti vine asa o furie de nestapanit? Si atunci, ajungi sa spui: traiasca Guvernul ca Poporul, sa va voteze legile parnaiasii, sa va decida viatza analfabetii, sa va judece dosarele doar magistrati care s-au lasat cumparati de partea adversa, sa va treziti ca nu mai puteti iesi din viloaie pentru ca drumul din fatza curtii a fost retrocedat fraudulos unui clan tiganesc, sa va trateze doar doctori iesiti din fabricile de diplome si numai dupa ce va vindeti tot din casa ca sa le dati spaga (cu morfina ramane cum am stabilit), copiii vostri sa primeasca abecedarul abia in clasa a 4-a si sa fie educati de plagiatori, sa va fie primar fiul fostului primar si sa va treziti ca drumul comunal va trece prin sufragerie, iar puiul si uleiul sa le vedeti la culoare doar din 4-n 4 ani, in campania electorala.
In tzara asta, sa fii tu mandru ca esti roman, don Vito Ponta!

Publicitate

2 gânduri despre „Mandru ca sunt roman? #baejtnebun?

  1. Pingback: Mandru ca sunt roman? #baejtnebun? | Blog de om liber

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s