Candidatul care uneste Frica

Motto: „Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramane doar eu.” (Frank Herbert, Dune)

Ma intreaba, in timp ce bateam orasul in campanie, numarand siruri infinite de bannere rosii, un tanar voluntar: „Ce uneste, oare, Ponta”? Primul raspuns care mi-a venit a fost: frica. Fricile reunite ale unor categorii de cetateni care, in mod normal, nu au nimic in comun.
Frica baronilor socialisti ca vor ajunge la puscarie si ca-si vor pierde averile de furat.
Frica unor mici politruci, care n-au ajuns baroni, dar sunt vasali cuminti, primind la fiecare guvernare posturi caldutze, sinecurici, in care iau o leafa buna desi nu stiu sa faca numic.
Frica inoculata ani si ani la rand pensionarilor ca „dreapta” ii va lasa muritori de foame, desi nimeni nu le explica de unde vin banii de pensii, sigur nu din stanga.
Frica inoculata asistatilor social ca „vin aia si va pun la munca”.
Frica functionarilor de stat ca isi vor pierde locurile de munca si ca spaga = puscarie.
Pe cealalta parte, multi n-au votat neaparat de dragul unui candidat, ci din Frica imensa ca Ponta si ai lui vor pune mana pe toata puterea si ne vor intoarce inapoi la Partidul-Stat, la Justitia legata de maini, la furaciunea fara frontiere.
Da, Ponta uneste. Frica.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s