O ţară cu cuţitul la os

Cadrul general: Eurostat a anuntat sec doua trimestre consecutive de scadere. Nici al treilea nu se simte prea bine. Pe scurt, ne ducem la vale. Asta inseamna ca nici afacerea ta, compania la care lucrezi sau a partenerilor tai nu va prospera, din contra. Vezi de unde mai reduci din cheltuieli. Statul nu incepe investitii, din exterior investitorii nu vin. Finantele taraganeaza bugetul pe 2015, ca nu stie cum poate compensa toate pomenile electorale fara alte taxe, dar nu e momentul sa le spuna. Accizele….nici Isarescu nu stie care si cum vor fi. Nasol. Cutitul e la os.
Taberele:
PSD – disperare in toate formele ei. Au furat pe rupte in primul tur, si-au pus la bataie mortii, autobuzele si functionarii consulari din toata Europa. Dar 10% avans fata de Klaus nu e decat o iluzie scoasa pe hartie, profitand de coplesitoarele majoritati din comisiile de votare. Vor putea oare repeta performantza? Chiar daca promit amnistie? Aliatii? Tariceanu, care a primit voturi de la PSD, le va da inapoi, dar nu pe toate. DD? Are putin de dat si nici macar barbatia de a-si asuma clar varianta Ponta. Vadim? C’mon! Mai multi insi s-au distrat copios de poezica-pamflet decat vor merge sa-l voteze pe Ponta. Ba a mai stricat si trampa cu UDMR. Liderii maghiari sunt pe o parte cu degetele prinse in usa PPE, dar au zis cu juma’ de gura ca l-ar vota pe Ponta, ca a fost corect cu ei. Votantii lor se uita insa la Vadim langa Ponta si la „mandru ca sunt roman si ortodox si…..” Hm. Pe de alta parte, baronii fac poteci la DNA. One way. Intra si nu mai ies decat cu escorta si catuse. Deci vor risca orice, oricat, inclusiv pielea proprie, nu doar a interpusilor si a vasalilor. Miza nu mai e doar „butonul” absolut al puterii, ci libertatea, agoniseala dubioasa si la unii soarta copiilor proprii si personali. Cutitul e la os.
Opozitia – furie neputincioasa. Neputinta in fata unui baraj mediatic, in a unei coplesitoare forte in teren, electorat-mozaic, un puzzle greu de asamblat, sensibil si usor isteroid. O nota de plata grea. venind din vara lui 2012, care face din electoratul johannist, macovist, udrist o maioneza mereu in pericol sa se taie. Import urgent de lamai! Cutitul e la os.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s