Uniţi vă schimbăm

Ce fior rece trebuie sa fi trecut prin toate oasele imbatranite-n rele si ciolanele mai tinere din Parlament. Votul masiv, revoltat, nervos, cu ura, dat inainte de toate impotriva lui Ponta si abia apoi lui Iohannis, a aratat o alta fatza a vietzii politice. Pe scurt: „bah, nu mai intindeti coarda, ca se rupe si venim (cu votul) peste voi”.
Tineretul, asteptat la vot ani in sir, nu a iesit doar la vot, a iesit in strada ca sa si-l sustina. Si nu o singura data, ci zile la rand, apoi si-a sarbatorit victoria in strada, in nasul PSD-ului, fortat sa-l scoata pe Vic…, pardon, Înfrânt(ul) Ponta pe usa din dos a palatului din Kiseleff.
Tinerii ecologisti ai lui „Uniti salvam” au inteles ca nu se poate salva doar Rosia Montana, sau bucatzele din Romania, ci trebuie salvata toata Romania. Ca le-a placut sau nu, calea spre salvare i-a purtat in arena politica, in cabina de vot.
Sistemul s-a cutremurat. Nucleele dure de partid, care se bateau pana mai ieri, au palit. S-au miscsorat, devenind insulite in marea de voturi din 16 noiembrie. Diaspora a inviat si ea, miraculos, avand instinctul ca poate fi acea mana care opreste alunecarea Romaniei in prapastia unui „totalitarism de catifea”, in care baronii zburda liberi si fac legea exclusiv in folosul lor.
„Uniti salvam toata Romania” s-a transformat prin forta votului in „Uniti schimbam toata Romania”. Pe scurt, „uniti va schimbam”, imunilor, intangibililor, infailibililor, eternilor.
Un prim pas spre normalizarea relatiei dintre politic si votantii sai ar fi aplicarea de indata a cerintei Referendumului din 2009 „maxim 300 de parlamentari”. A doua, disparitia Senatului, ar insemna modificarea Constitutiei si, este limpede cred, ca PSD si acolitii, nu mai au legitimitatea sa opereze schimbari in Legea Fundamentala. Dar, pentru a nu ne trezi in 2016 pusi in fata faptului implinit, trebuie sa cerem Parlamentului sa tina cont de suveranitatea poporului exprimata prin Referendumul validat in 2009.
Aud o voce din PNL care cere alegeri anticipate. Baietii se cred pe cai mari, au dat presedintele. Uita insa ca diferenta de 3,5 milioane de voturi primite de Klaus intre turul 1 (2,8 milioane) si turul 2 (6.3 milioane) nu le apartine.
Abia dupa aplicarea lui „maxim 300 de parlamentari” si aparitia unei legi a votului prin corespondenta, am putea vorbi de alegeri, dragi penelisti.
Cred ca este momentul ca Sistemul sa ia act de faptul ca joaca de-a baba-orbita-cu-zahar-si-ulei s-a terminat. „Uniti va schimbam” pe toti daca trebuie. E ca-n Legiunea Straina: „mergi sau crapa”. Mergeti pe calea unei democratii reale, in care suveranitatea apartine poporului si nu alesilor vremelnici, sau veti crapa de ciuda.
Cat despre Presedintele-ales, de domnia sa va depinde daca, urcand treptele palatului Cotroceni, se va aseza deasupra clasei politice si va arbitra corect „meciul” dintre cetatenii care l-au ales si politicienii care si-au luat-o-n cap.

Publicitate

Un gând despre „Uniţi vă schimbăm

  1. Sistemul s-a trezit cu o problema. Mare. Iar strada ar face bine sa-i aminteasca des treaba asta.
    Acum pare sa se plieze la cererea strazii, dar mai e ceva care imi scapa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s