Caricaturile Profetilor

„Invataturile religioase sunt un „software” dat de Creatorul sau unui „hardware” uman, la pachet cu Liberul Arbitru. God iti transmite, in conditiile in care ti-a dat deplina libertate, totusi, ce sa NU faci / what rats won’t do. IF – minciuna, trufie, hotie, lacomie, crima – GO TO – >format c: \ hell. ELSE \ Potop/Armagheddon, punct si de la capat, alt hard, alt soft, ca astea \ epic creation failure \ n-au dat rezultatul dorit.” („Religia pentru calculatoristi”, dupa userul Mishu)

je suis charlie64_n
Problemele nerezolvate vor isca probleme si mai mari. Acum mai bine de 10 ani, o publicatie daneza era pusa la zid pentru ca a publicat niste caricaturi in care, se pretinde, era luat peste picior Islamul. Oare Islamul era luat peste picior, sau asa-zisii propovaduitori care folosesc Islamul pentru a recruta teroristi, pentru a pune bombe si a omori oameni in numele lui Allah? Ce apara ei? Coranul? De cand a devenit Coranul un manual de montat bombe?
ISIS vrea sa faca un Califat in numele lui Allah si ucide fara remuscari crestini si musulmani, barbati si femei, soldati si civili, pana si copii. Cine-l ia peste picior pe Allah in cazul asta?
Care religie spune: ucide, inseala, fa rost de bani prin orice mijloace, obtine puterea economica si politica uzand de numele lui Dumnezeu?
Tragedia de la Paris, unde niste descreierati au ucis cu sange rece 12 oameni, sub acelasi pretext al „apararii onoarei Profetului”, este doar consecinta unor probleme nerezolvate in secole. Laicizarea statelor a reprezentat un progres semnificativ, dar, iata, nu e destul.
Crestinatatea a facut 8 (opt!) Cruciade. Instrumentate, finantate, comandate de insusi Papa. Dupa aproape 1000 de ani de la prima Cruciada (1096), un alt Papa cerea iertare lumii musulmane pentru Cruciade. Gest simbolic, care nu sterge insa cateva sute de ani de omoruri in numele Domnului.
„Jihadul” proclamat de teroristii de azi, ale caror interese economice si politice se citesc fara prea mare stradanie in spatele pretextului de „aparatori ai dreptei credinte”, nu este decat o copie a „cruciadelor” de acum 1000 de ani. Doar ca nu mai e cu sabia, ci cu Kalasnikovul.
Intre timp, for God/Allah/Brahma sake!, omenirea a zburat pe Luna, a trimis sonde pe Marte si o parte din electricitatea care alimenteaza laptopul de pe care scriu este produsa in centrale atomice. Informatia circula cu viteza Internetului. Mai putem inghiti gogosi gen „in numele lui…. cel Atotputernic”?
Cine l-a transformat pe Dumnezeu/Allah/Brahma/whatever in caricatura? Un grafician? Neaaaahhhhh! Prea subtire, prea la-ndemana. Un desen? Ne luati la misto? Nu cumva cei care au transformat in caricaturi religiile sunt chiar cei care clameaza din zori si pana in noapte ca sunt mari „aparatori” si promotori ai credintei?
Profetii celor 3 mari religii ca numar de adepti, Budhha, Isus si Mohamed, au avut invataturi aproape identice in ceea ce priveste viata spirituala. Au indemnat la simplitate, pace, iubire. Budhha, om provenind dintr-o familie bogata, s-a lepadat de toate bunurile sale, ducand o viata de ascet. Isus i-a izgonit pe negustori din Templu. Cat despre Mohamed, copil ramas orfan de la 6 ani, din Mecca, la 40 de ani, i se arata intr-o pestera Arhanghelul Gabriel (ca sa vezi, cat de „inamici” sunt crestinii-evreii-musulmanii) si dupa aceasta intalnire, „începe să predice, îndemnându-i pe bogaţi să-i ajute pe săraci şi îndemnând la distrugerea idolilor, fiindcă există o singură Divinitate supremă, iar el este profetul şi mesagerul Acesteia”*.
Deci? Cine transforma in caricaturi Profetii si, mai ales, invataturile lor? Graficienii sau cei care amesteca religiile cu politica, cu luptele pentru teritoriu-petrol-bani-influenta? Cei care-l folosesc pe Dumnezeu sau frica de Dumnezeu a celorlalti pentru realizarea propriilor ambitii de a acapara putere si bunastare?
Caricaturi ale lui Dumnezeu sunt popii (indiferent de confesiune) care umbla in limuzine luxoase, plangand de mila saracilor, care-si baga coada-n politica, care aduna „bunuri lumesti” in numele Lui (bigotii care vor sa ma declare „eretic” sa citeasca intai „perdaful” tras de Papa Francisc cardinalilor sai, aici **). Cei care pun mana pe arme si pe explozibili sunt doar varful unui iceberg.
Credinciosii din toata lumea ar trebui sa arate cu degetul si sa-i declare „eretici” nu numai pe „jihadisti”, ci si pe toti clericii care si-au uitat menirea si de dragul propriei prosperitati au transformat religia, oricare ar fi ea, intr-o caricatura.

* http://www.historia.ro/exclusiv_web/portret/articol/mohamed-ultimul-profet
** http://www.dw.de/papa-francisc-mustrări-pentru-cardinali-şi-cadouri-de-crăciun-pentru-nevoiaşi/a-18148636

Publicitate

7 gânduri despre „Caricaturile Profetilor

 1. Un vechi proverb spune că „Dacă a tăceai…” Aveţi o lipsă cruntă de cunoştiinţe de istorie şi de inţelegere a fenomenului religios…
  – „Ce apara ei? Coranul? De cand a devenit Coranul un manual de montat bombe?” de când a fost scris, aprox 600 en… Vă recomand să-l citiţi pentru a vă edifica…
  – „ISIS vrea sa faca un Califat in numele lui Allah si ucide fara remuscari crestini si musulmani, barbati si femei, soldati si civili, pana si copii. Cine-l ia peste picior pe Allah in cazul asta?” – D-vs prin lipsa de cunoştiinţe.. ei fac exact ce scrie (în literă) în Coran „Ucide-i oriunde îi găseşti şi alungă-i de unde te-au alungat. Pentru că necredinţa e mai rea ca omorul…” (2:191-193)
  – „Care religie spune: ucide, inseala, fa rost de bani prin orice mijloace, obtine puterea economica si politica uzand de numele lui Dumnezeu?” Islamul – în traducere „supunere”
  – „Crestinatatea a facut 8 (opt!) Cruciade. Instrumentate, finantate, comandate de insusi Papa” Nu a făcut vreo 24-25 din care doar 7(8) au ajuns pe pământul sfânt…
  – “Jihadul” proclamat de teroristii de azi… nu este decat o copie a “cruciadelor” de acum 1000 de ani.” Aiurea! Jihadul e pornit şi împotriva Hinduşilor(pentru ştiinţa d-vs, a treia religie a lumii, după creştinism şi islam) şi împotriva budiştilor(a patra religie a lumii) şi cam împotriva tuturor… Cruciadele au avut întodeauna un ţel precis şi bine localizat geografic…
  – „Profetii celor 3 mari religii ca numar de adepti, Budhha, Isus si Mohamed, au avut invataturi aproape identice in ceea ce priveste viata spirituala” Aiurea! Nu vorbiţi dacă nu ştiţi… căutaţi o singură învăţătură a lui Isus, Budha sau în textele vedice în care eşti îndemnat să ceri taxe de la „necredincioşi”… să vă văd!
  -” Mohamed, copil ramas orfan de la 6 ani, din Mecca, la 40 de ani, i se arata intr-o pestera Arhanghelul Gabriel… si dupa aceasta intalnire, “începe să predice, îndemnându-i pe bogaţi să-i ajute pe săraci şi îndemnând la distrugerea idolilor, fiindcă există o singură Divinitate supremă, iar el este profetul şi mesagerul Acesteia” Şi cu aceste predici a reuşit să adune exact 40 de adepţi! De asta s-a mutat la Medina unde şi-a construit armatele şi a început campaniile de „convertire”…
  Sincer… studiaţi manualul de instrucţiuni înainte să desfaceţi „problema”
  pt lectura d-vs, o trecere rapidă prin istoria europeană:

   • pentru Allah? de ce nu… doar dă 72 de virgine… gratis! fără cont în bancă, Maybach, Jet si villa la Monaco…
    Serios vorbind: sunt suficiente metode pentru a rezolva problema(vedeţi cazul Australiei, Elveţiei) fără a recurge la violenţă… Doar să se vrea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s