Kokalaristan

Bun venit in Kokalaristan!, ar trebui sa scrie pe indicatoarele care iti arata ca ai intrat in acea parte a Uniunii Europene numita oficial Republica Romania. Nu, nu e vorba despre legendarul Vaslui, ci despre acea parte de Romanie emigrata in restul Europei, care vine acasa in concediu. Peste tot, nu doar in Vaslui. Tipii aia despre care se spune ca vor ridica gradul de civilizatie pentru ca au invatzat, s-au educat, si-au largit orizontul, bla-bla, etc.

De ce ne e dor, printre altele, de casa?Pentru ca de cum treci granita sfarsesc toate restrictiile: de comportament, de viteza, de orice. D-aia iubim  tzarisoara!

In Anglia, de pilda, nu ti-ar trece prin minte sa dai muzica la maxim, sa asculte manele vrand-nevrand tot comitatul. Si nu de teama amenzilor, sau a unui Tommy care-ti bate-n poarta, ci din educatie. Sa nu deranjezi, sa nu iesi in evidenta prin nimic. Dar, home sweet home, am venit! Na, vecinilor, de la mandelu’, muzica la tot cartierul! Fara numar! Ca la noi asa e, se poate! Daca vreun ciufut de vecin suna la 112, no problem! Il cinstim pe politist, dam nitel mai incet muzica si cand masina cu girofar dispare intr-un nor de praf o luam de la capat.

Sau ne e dor de Romanika pentru ca ni se pare de la sine inteles ca din BMW-ul cu numere de Germania putem arunca un PET sau o cutie de bere pe geam. I-ote cum se rostogoleste la 120 km/h! Ha, ha, lasa-i dracu’, sa curete, nu vezi ce jeg e in tara asta?

Am Haudi, manca-ti-as! Asa ca pot parca pe plaja, direct pe nisip. Hai, nu ma plictisi cu prostiile! Sigur ca la Rimini nici prin cap nu mi-ar trece, dar, parlitilor, sa nu uitati ca noi tinem Romanika in spinare! Ca trimitem euroi acasa. Voi frecati menta pe ajutoare sociale, iar noi ne rupem carca spaland babe la cur. Deci, mucles, locul asta de parcare intre cearceafuri ni se cuvine cu varf si indesat!

Lista o puteti completa cum va place. E august, luna de concediu in care se intorc „capsunarii”. Legenda civilizarii prin mimetism, prin traiul in alte tari e doar o poveste, Care a plecat domn, domn se intoarce, poate mai domn. Cocalarii raman cocalari si daca ar trai 100 de ani la Versailles. Iar vacanta e doar un prilej de a refula arogant in doua saptamani toate frustrarile acumulate in tara de adoptie, cand plangi de ciuda, ascultandu-l pe Guta in surdina.

Publicitate

5 gânduri despre „Kokalaristan

  1. Romania are si oameni buni,cinstiti,educati.Nu doar tigani care il asculta pe Guta.Cine a avut cei 7 ani de acasa inainte sa plece in afara ,ii are si acolo si la intoarcere.Crezi ca ai scris ceva nou sau de senzatie?? Astea le stim.Daca vrei sa faci ceva bun,promoveaza valorile si partile bune ale Romaniei, ca ceea ce ai scris aici e deja vechi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s