Scrisoare deschisă Urbi Bucharest et Orbi

Dragă Concitadinule,

Astăzi Blogul de câine rău a ieșit din spațiul virtual și a intrat în lumea reală. Pentru că nu este suficient să scrii. Pentru că atitudinea și părerile trebuie susținute și cu acțiune. Desigur, cu mijloacele aflate la îndemâna simplului cetățean. Am depus astăzi, 23 septembrie, o cerere de intervenție într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului București ( http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000524756&id_inst=3 ), de a cărui soluționare depinde o felie generoasă din Bugetul viitor al urbei noastre, adica o gaură în buzunarul fiecărui contribuabil din oraș. Și care poate crea un precedent foarte periculos sau o cadere de domino. Am mai semnalat acest caz astă vară pe blog (aici https://blogdecainerau.wordpress.com/2015/07/14/uite-popa-nu-e-popa-sau-hocus-pocus-cu-o-cladire-de-60-de-milioane-de-euro/ și aici https://blogdecainerau.wordpress.com/2015/08/10/romanika-o-administratie-dementa-pe-banii-nostri/ ), numai că între timp am înțeles că pot, dacă instanța îmi va permite admițând intervenția simplului contribuabil, să le spun în față părților și instanței ce gândesc și că, să facă ce-or face, dare eu nu accept ca obstinația unui vecin și îngălăciunea din actele administrației să producă orașului o pagubă pe care, desigur, noi o vom plăti.

Istoria unei gafe administrative istorice

Pe scurt, o societate, Millenium Building, a cladit un bloc de birouri. Vecinul său, Arhidiceza Romano-Catolică și-a dat inițial acordul și proiectul a demarat. Pentru a obține Autorizația de Construcție (AC), investitorul s-a adresat Primariei Municipiului București. Consiliul General i-a trimis o adresă prin care i-a zis că nu e de competența sa, deci să se adreseze Primariei Sectorului 1, care a și eliberat documentul în 2006. Între timp,însă, vecinul s-a răzgândit și a vrut să-și retragă acordul. A început o lungă bătălie pentru anularea AC, cerere respinsă definitiv de Curtea de Apel Ploiești în anul 2009. Astfel, în octombrie 2010, clădirea a fost gata și s-a semnat recepția. Dar nu și procesele. Arhidiceza a cerut revizuirea până ce Curtea de Apel Suceava a anulat AC, pe un motiv pur administrativ: Consiliul General era acela care trebuia să elibereze AC și nu primăria de sector. În această situație, Arhidiceza a mers și mai departe, cerând demolarea turnului nou-nouț de 18 etaje. Tribunalul Dâmbovița a pronunțat o hotărâre, în care judecatorul explică limpede: ”Legea nu conferă Primarului Municipiului București atribuția de a dispune direct printr-o decizie desființarea construcției, ci îi conferă atribuțiile privind demararea procedurilor legale, la finalul cărora se decide emiterea unei autorizații de demolare, știut fiind că, în vederea emiterii unei autorizații de demolare, se parcurg procedurile obligatorii prevăzute de lege, ce implică inclusiv obținerea tuturor avizelor și acordurilor prevăzute de lege, fiind posibilă și intrarea în legalitate în sensul prevederilor art. 59 alin. (2) din Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991, aprobate prin Ordinul 839/2009”.

De ce m-am enervat

Primaria Bucureștiului a ignorant suveran în 2012 cererile repetate ale investitorului de intrare în legalitate, adică emiterea Autorizației de Construcție, astfel că în 2013, Millenium Building acționeaza primăria în judecată că nu își îndeplinește atribuțiile. Suntem în 2015! Iar dosarul este încă pe rol.

România este țara în care, la 5 ani după ce ai terminat o construcție, la care ai avut toate documentele necesare, umbli după o nouă AC pentru că ai fost trimis în 2005 de la Anna la Caiafa cu dosarele. Că veni vorba, dacă, după 2000 de ani, descoperim că Anna nu avea dreptul să decline judecata către Caiafa și, în consecință, nici Pilat din Pont nu avea calitate în dosar? Ce facem? Crucificarea este revizuită? Cum facem să-l aducem pe Iisus înapoi?

Sau, mai simplu, se descoperă la o verificare că funcționarul care a semnat AC a blocului în care stai și-a falsificat actele de studii și nu putea îndeplini funcția respectivă. Deci semnătura sa este nulă de drept ca și actul pe care l-a semnat. Urmând matricea exemplului de mai sus, vine un vecin și cere demolarea blocului în care stai. N-ai nicio vină, dar ajungi homeless. Dacă nu vrei asta, trebuie să umbli în tribunal, să intri în legalitate și să nu te trezești cu buldozerul la ușă.

Oare nu e normal ca o administrație care a gafat să dreagă degrabă din proprie inițiativă propria eroare/viciu procedural/prostie gogonată? Sau era la acea vreme o practică? Aș vrea să văd și eu o Autorizație de Construcție emisă de Consiliul General al Municipiului București în anii 2005-2006. Dacă există.

Ce se poate întâmpla?

 • Scenariul pesimist este că până la urmă, în bezna colectivă a minții, se decide demolarea unei clădiri nou-nouțe. Care, normal, se va face pe cheltuiala primăriei, neputând să-l silești pe proprietar să facă aceste cheltuieli întrucât nicio Hotărâre judecătorească nu i-a stabilit vreo vină. Sumele avansate sunt de la 7 milioane de euro (Arhidieceza dixit), 17 milioane conform evaluării primăriei, la 73 milioane de Euro (opinia unor experți ai investitorului) – aici http://www.mediafax.ro/social/primaria-bucuresti-despre-demolarea-cathedral-plaza-respectam-legea-ne-supunem-dispozitiilor-instantelor-12686910. Demolarea unui gigant aflat în mijlocul orașului nu se poate face prin implozie, că ar dărâma totul în jur, dar nici cu penseta. Ceva trepidatii, zgomot si praf vor apărea inevitabil și nu doar câteva zile. Catedrala pe care o apără Arhidieceza ar putea să sufere abia acum daunele de care se temea în timpul construcției, temere care a fost piatra de temelie a tuturor proceselor. Că veni vorba, nu am reușit să aflu nici până acum ce fel de daune a suferit Arhidieceza, poate aflu în timpul procesului. În schimb, am aflat că proprietarul plătește anual cateva sute de mii de euro impozit pe clădirea de care nu poate dispune. Cine plătește?
 • Scenariul pesimist al scenariului pesimist Nu cred ca în fața unei asemenea eventualități, investitorul stă cu mâinile în sân și acceptă mioritic paguba. Se va îndrepta în instanțele românești și europene, sau la Curțile de Arbitraj Internaționale împotriva Primariei București, reclamând nu numai despăgubirea pentru clădire, dar și pentru cifra de afaceri neîncasată din 2010 încoace. Ambele cifre se numară cu zecile de milioane de euro. Cine plătește?
 • Scenariul pesimist-apocaliptic: Nu văd de ce numai lui Millennium Building să-i fie demolată construcția pentru că autorizatia nu i-a fost dată de CGMB (care nu a dat niciodată, nimănui, autorizații); trebuie mers pana la ultimele consecințe ale “legalității” si trebuie demolate toate construcțiile aflate în situații similare (zeci la număr) care nu au fost autorizate de CGMB, deși ar fi trebuit să fie! Nu putem “salva” Bucureștiul doar pe porțiunea convenabilă (până la urmă, pentru care prejudicii reale?) Arhidiecezei Romano-Catolice; să-l “salvăam” cu totul! Nu stăm la discuții cu nimeni, ce proiecte a avut, ce avize a obținut, ce cheltuieli a făcut etc, etc; nu ai autorizația data de CGMB, ia concert de buldozer si baroase, concitadinule! Festivalul Pickhammer, sub Înaltul Patronaj al Primarului Bucureștiului. Sponsor principal Caterpillar. Cine plătește lăutarii?
 • Scenariul Optimist. Primăria București (re)emite AC și litigiul se încheie aici, fără alte dosare și judecăți, iar investitorul nu cere nimănui daune materiale pentru 5 ani de stat degeaba (da, da, și iadul e doar o saună) cu clădirea goală.

N-aș fi deloc optimist, mai ales în privința încheierii Odiseei juridice, pentru că Arhidieceza pare decisă să își dedice toată energia și resursele financiare procesomaniei, dar, nu-i așa, e o țară liberă!

O țară atât de liberă că orice prostie face Administrația, tot contribuabilul plătește. În cazul de față, îmi explică și mie Primăria București de unde îi mai luam pe consilierii din 2005, care au decis să trimită investitorul la Primăria Sectorului 1 pentru AC?

Cazuri ca ăsta mai sunt o grămadă. E un mod de viață în Romania. Și, pentru asta, noi, simplii cetățeni, plătim. Nu trebuie să te raliezi, concitadinule, acestei cauze. Am facut eu și pentru tine. Doar un lucru te rog: nu trece indiferent pe lângă astfel de cazuri. Fă, în puținul tău, ceva. O administrație eficientă și corectă este o administrație pe care cetățenii stau permanent cu ochii și nu o lasă să alunece în păguboase acțiuni și nepăsări. Banii din Bugetul de Stat, banii din bugetul fiecărui sat de oriunde sunt plătiți de contribuabil, nu izvorăsc de nicăieri. Până și Fiscul se chinuie să ne bage în cap că România funcționează cu taxe letale.

PS1 – Din 2008, lucrez ca project-manager la un complex rezidențial care se întinde pe 8 hectare. Deci știu pe pielea mea cât alergi după avize și autorizații ca să ridici fie și un gard, deci îmi imaginez câtă muncă și bani au fost necesare pentru o clădire gen Cathedral Plaza. Nu-mi imaginez, însă, cum ar fi să-i comunic proprietarului că trebuie să dărâmăm o casă pentru că s-a anulat autorizația din cine știe ce viciu administrativ.

PS2 – Am multă simpatie pentru comunitatea catolică și sunt mare fan al Papei Francisc. În schimb, am ceva cu faptul că în România cultele nu plătesc nicio taxă, în condițiile în care primesc bani de la Bugetul de Stat, și cu lăcomia și trufia unor membri ai clerului. Și mă întristează îngrozitor când prind un înalt prelat cu minciuna. (http://www.cathedralplaza.ro/istoric/).

PS3 – Primul proprietar al clădirii s-a lipsit și a vândut-o în 2013, lichidându-și afacerile din România si a plecat. Bine ai venit, investitorule! Marcă banul și apoi farewell. „Proprietatea privata este un moft”. Și nu uita să vorbești de bine România!

Publicitate

29 de gânduri despre „Scrisoare deschisă Urbi Bucharest et Orbi

 1. Inca un motiv sa.mi fie greata de romania si viata de acolo. Si ma face sa ma intreb a nu stiu cata oara: cum oamenii destepti mai pot locui intr.o tara ca aia..cata risipa :((((

  • Toate calculele, testarile in situ si studiile facute in ultima vreme de diversi specialisti angajati de D-nul Papalekas, cu privire la Cathedral Plaza, au ajuns la aceeas concluzie stiuta de catre specialistii care au sustinut cauza Catedralei Sf Iosif inca de acum opt ani…si anume ca perioada de vibratie a structurii cladirii este aproape identica cu perioada de oscilatzie a terenului de fundare. (de exemplu: pe directia lunga este de T=0.86 sec. iar pe directia scurta este de T=1.13 sec.) In plus, in studiul prezentat in linkul de mai jos specialistii ajung

   Dă clic pentru a accesa 01_Dogariu.pdf

   la urmatoarea concluzie:
   „Comportamentul nedisipativ al structurii combinat cu pericolul rezonanţei şi creşterea eforturilor (teoretic) de până la 10 ori face ca structura prezentată să nu prezinte siguranţă în cazul unui cutremur. Acest exemplu demonstrează că pentru a asigura siguranţa la astfel de clădiri înalte, a căror perioadă proprie se află de multe ori în preajma perioadei de oscilaţie a bazei de rezemare (1,5-1,6s) şi au un mecanism de formare a articulaţilor plastice incomplet, nu sunt suficiente metodele uzuale de proiectare, fiind necesară o analiza mai detaliată pentru dimensionarea elementelor, alegerea detaliilor structurii şi stabilirea concepţiei de proiectare. ”

   Suplimentar, masuratorile in situ efectuate de Prof. Ioan Vlad, mentionate in raportul sau in Tabelul 3, T=1.26 sec pe directia scurta si T=1.02 sec pe directzia lunga. Ceea ce este curios este faptul ca Profesorul Dr. Ioan Vald, la pagina 26 si 27, declara ca echipa de proiectare P&A, a proiectat in mod intentionat structura sa aiba perioada de vibratie in jurul lui T=1 sec. ceea ce este o declaratie de acuzare a echipei de proiectare P&A. Asta justifica faptul prin care proiectul original de structura a fost modificat in mod intentionat dintr-o structura usoara cu perioadele de vibratzie in jur de 2 sec. intr-o structura grea cu perioadele de vibratie existente (in jur de 1sec.). Motivele acestor modificari drastice nu se vor stii niciodata.

   Printre aceste modificari sunt incluse:
   Eliminarea aproape totala a etajului doi, ceea ce face ca structura sa fie slabita deasupra solului prin asa zisa „etaj slab”;
   Mutarea incarcarilor mecanice si a rezervorului de combustibil pe acoperisul de la cota superioara a structurii;
   Introducerea betonului armat in structura marind substantial greutatea cladirii inclusiv sarcina seismica;
   Ne asigurarea accesului pompierilor pe toate cele patru laturi ale cladirii;
   Folosirea ptr protectia la foc a unui produs ne omologat pe piatza romaneasca la acea vreme, produs care s-a folosit si la cladirea Millenium de langa biserica Armeneasca care la primul incendiu s-a dovedit a fi ineficient, motiv ptr care cladirea Millenium sta ne folosita si in ziua de astazi;
   S-au eliminat peretzii de fundare care faceau parte integrala din cutia rigida a subsolurilor, armatzi si construitzi ca atare, folosindu-se astfel peretzii mulatzi care nu pot fi elemente structurale componente ale structurii subsolului prin proiectarea, armarea, precum si modul lor de executzie;
   Faptul ca pe latura Catedralei, stalpii structurali au fost rezematzi pe peretele mulat, care nu este un element de fundare ci numai un element de protectie a sapaturii in timpul lucrarilor de construire a infrastructurii, este un aspect foarte grav din punct de vedere conceptual al infrastructurii cladirii care in timpul unui cutremur major poate afecta drastic sigurantza subsolului cladirii, prin miscarile laterale induse in timpul cutremurului de catre turnul cladirii;
   Peretzii mulatzi sunt segmentatzi si nu au legaturi laterale intre segmentele componente. Aceste segmente functzioneaza ca niste doage ale unui butoi fara cercuri, care in timpul unui cutremur major se pot misca si chiar deschide la rosturi avand rezultate catastrofale asupra terenurilor proprietatilor din vecinatatzi;
   Proiectarea unei singure cai de acces in parcarea subterana, care face evacuarea practic imposibila ca in cazul unui incendiu;
   Toate aceste modificari aduse proiectului original, contravin conditziilor impuse de normativului P-100.
   Curios este faptul ca specialistii domnului Papalekas nu-l avertizeaza ca in cazul unui cutremur major, similar cu cel din Aprilie, 1977, structural cladirii Cathedral Plaza poate intra in rezonanta cu terenul de fundare, naruindu-se astfel sub propria greutate asa cum s-a naruit si hotelul Bucuresti, la cutremurul din 1977 punand in pericol toate cladirile din zona de influentza a Structurii Cathedral Plaza, inclusiv Catedrala Sf Iosif aflata la numai 8 metrii de baza cladirii cu pricina.
   Harta seismica a Bucurestiului prevede ca in zona Catedralei, Perioada de vibratie a terenului de fundare este T=0.83 sec.

   • Mă scuzați, dat în 10 ani nu ați avut timp să puneți toate astea pe masa unui judecător? Sau la isc? Sau poate ca acolo vi se cer și probe, nu ca la comentarii, unde poți scrie orice?

   • Sunt toate probele acolo unde trebuie, la ISC si pe masa legiuitorilor si magistratilor caci pentru aceste motive expuse in sute de pagini, Cathedral Plaza avand probleme multiple pentru care si in fata carora nici-un judecator, dupa ce citeste toate argumentele si pe stanga si pe dreapta, se ingrozeste de realitatea faptelor implinite de catre fostii promotori ai acestui proiect si n-are curajul sa treaca cu vederea realitatea crunta a acestui proiect. Intrebarea care trebuie sa o puneti este de ce toti acesti specialisti platiti de noul proprietar nu conecteaza punctele cu probleme si in final sa spuna ceea ce trebuie spus. Sa nu credeti ca niste profesori doctori ingineri nu stiu ce inseamna rezonanta si ce se intampla cand perioada proprie de oscilatie a unei structuri este aproape de perioada proprie de oscilatie a terenului de fundare. Credeti cumva ca grupul Dogariu care dovedeste prin calcule ca structura caldirii este ne sigura, nu stie ce vorbeste? Ma indoiesc….
    Toti acest consultanti, care vad cu ochii lor problemele conceptuale existente cu aceasta strucura, intorc capul, si din lasitate profesionala isi iau onorariul de expertiza si merg mai departe.
    Ganditi-va numai la raportul de expertiza tehnica facuta de cei care au urmarit constructia structurii, pas cu pas, cu cata nonsalanta constata defectele grave, aparute in timpul constructiei, care s-au intamplat sub ochii lor, declara ca au existat si ca s-au reparat prin diverse metode, (fibre de carbon si altele) si merg mai departe.
    Din nou…intrebarea care trebuie pusa este…ce s-ar fi intamplat daca lucrarea nu era oprita si aceste neajunsuri nu erau descoperite, si cate alte neajunsuri or mai fi care nu au fost scoase la iveala?!!
    Din nou…toate tribunalele prin carea a trecut acest caz , si ISC-ul au zeci de dosare cu sute de pagini cu probe si rapoarte doveditoare atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere judiciar ca acest proiect a fost conceput prost, construit in graba avand numeroase defectiuni, intr-o zona a Bucurestiului care nu este tocmai propice ptr astfel de escapade din punct de vedere arhitectural, structural, precum si alte aspecte tehnice, dintre care protectia la foc care nu trebuie sa fie uitata.
    Intr-un fel…acest proiect reprezinta o batalie intre bine si rau in care in final sunt sigur ca binele va invinge…chiar daca in final, arbitrul suprem, Providenta, o va pune jos ca urmare a unui cutremur catastrofal, similat cu cel din aprile, 1977., si atunci toti cei care au promovat aceasta cladire se vor ascunde in spatele justificarii supreme…”a fost vointza lui Dumnezeu” sau cum se zice pe engleza…”Act of God”.

  • De ce nu postezi mai acesta ce tzi-am scris…
   Am senzatia ca nu-ti place sau probabil….nu este in tonul celor care te platesc sa aduni informatii….si opinii…
   Ma intreb atunci..ce straduiala faci ca sa faci ceva…iar acel ceva este altceva decat ceea ce trebuie facut ca sa fie indreptat.
   Nu pot decat sa-ati doresc succes in efortul depus….

  • Iar nu postezi ce tzi-am trimis…
   Asta inseamna ca nu prea esti curat(a) la suflet…cu toate ca se pare ca lucrezi pentru un arhitect si te intereseza ce se intampla cu aceasta cladire.
   Pacat!!! Ai putea face ceva util pentru Bucuresti…
   Acum ai ocazia…

   Uite itzi mai transmit ceva interesant cu privire la rezonanta structurii cladirii Cathedral Plaza. Dupa cum stii, totzi expertzii au calculat ca perioadele proprii de vibrare ale structurii sunt in jur de 1. Potzi verifica asta in expertizele de structura atasate in site-ul Cathedralplaza.ro… cred…

   Ce inseamna Regim de rezonanţă:
   O construcţie se află, din punct de vedere al comportării dinamice, în zona de rezonanţă dacă perioadele proprii de vibrare importante se află în zona de amplificare maximă a mişcării seismice definită prin 1/1.41< T< Tc x 1.41.
   Asta inseamna ca daca perioada proprie de vibrare T=1s, adica:
   0.79s < T=1s 1.41xTc . În acest caz, energia cinetică maximă acumulată de construcţie este mai mică decât energia maximă seismică pe un ciclu de vibrare. Transferul de energie seismică de la terenul de fundare la construcţie se reduce şi energia disipată creşte odată cu dezvoltarea articulaţiilor plastice şi creşterea perioadei de vibrare.
   Acceptarea articulaţiilor plastice pentru acest caz trebuie însoţită obligatoriu de un calcul de stabilitate prin analize pe accelerograme artificiale de proiectare care să ia în considerare toate caracteristicile spectrale ale cutremurelor posibile a se produce pe amplasament. In lipsa acestor calcule, structura cladirii cathedral Plaza va intra in rezonanta si se va prabusi sub propria sa greutate, asa cum prezice si grupul de profesori Dogariu citat anterior.
   Din nou…se pune intrebarea de ce cele patru referate si analize structurale semnate de patru grupuri de doctori ingineri, nu au sesizat acest lucru atat de evident. Acum, aveti ocazia sa mergeti la Dnul Papalekas sa-i aratatzi aceste adevaruri. Poate faceti si un banut pentru aceste descoperiri.

 2. Ma bucur ca ati facut cerere de interventie, pt ca astfel veti putea sa lecturati integral documentele legate de constructie ale Millenium si, in contextul in care veti fi cinstita si sincera macar cu propria Dvs constiinta, cu forul Dvs interior, daca nu cu cititorii blogului sau destinatarii apelului ( aspect de care, lecturandu-va postarea, ma indoiesc deja profund ), veti avea sansa de a constata nu doar neadevarurile promovate de Millenium si preluate de Dvs pe nemestecate, dar si riscul real de siguranta al constructiei : supraincarcata in greutate- in raport cu solicitarea initiala, acea discutata+disputata validate de Robu, cu cateva etaje mai mica-, cu piloni de rezistenta redusi substantial in diametru, fatza de proiect- pt „economie de material”?-, cu pereti portanti de izolare hidro in subteran, lasati sa preia toata sarcina constructiei, pt ca nu au mai fost amplasati peretii de rezistenta, cu demolarea pilonilor intermediari de sustinere+structura+rezistenta din nivelurile subterane, pt sporirea locurilor de parcare si lista abuzurilor si violarilor proiectului poate continua ca intr-un pomelnic fara de sfarsit. Veti putea constata ca graficul de timp pt actele si faptele relevante ale situatiei litigioase sta cu mult altcumva decat detaliati Dvs cu rea-credinta ( ma refer in special la coordonatele temporale si referintele despre retractarea acordului d-lui Robu, retractare care a intervenit aproape imediat si a fost mentinuta – pentru argumentul tehnic rezultand din incidentul ruperii in 3 a Bisericii Armenesti, intr-o singura noapte, ca urmare a schimbarilor produse in sit si in curgerea apei freatice prin implantarea unui turn similar DE CATRE ACELASI ANTREPENOR, MILLENIUM ) si, nu in ultimul rand la cat si daca poate profita Millenium statutul juridic pe care il reclama, de a fi fost buna- credinta . Istoria obtinerii a presupusului acord initial ( PT UN CU TOTUL ALT PROIECT DECAT CEL REALIZAT!) e cel putin interesanta, pentru dolul angajat, agentul care l-a imbarligat pe Robu, profitand de increderea pe care acesta o avea in el, din colaborari anterioare, fiind pe listele de plata ca si consultant tehnic al Millenium, fara ca lui Robu sa I se fi comunicat acest lucru; multe spune si demisia consilierei juridice a Arhiepiscopiei de la acea data si imediata sa angajare la Millenium, dupa ce ” ratacise ” util Millenium niste acte ale Arhiepiscopiei strict legate de litigiu ….. Observati ca nu am adus in discutie plimbarile penale ale bolnaviorului Primar General in Israel, pe banii familiei Offer, nici parteneriatul cel putin la fel de penal, pe speta, dintre amicii din Servicii ai d-lui Voicu, avocatul Millenium si tatal Daianei Voicu, coordonator Millenium ( avocat fost jude de instante nationale si internationale,colaborator fidel al fostei Securitati, inca de pe cand functiona la Constanta, cand , de altfel, a si inceput colaborarea cu israelitenii, ca si inscaunarea in functii a Daianei, contra favoruri facute lui Eyal Offer) si d-nul avocat Voicu, prin care s-a reusit apararea initiala a autorizatiei, pana la intrarea DNA-ului pe fir .Nici macar nu ma mai refer la intoxicarea grosiera a destinatarilor apelului, operata de Dvs, despre platirea de catre fiecare bucurestean sau de intreaga tara, chiar, a pagubei pretins- facute sarmanului grec, partener in continuare cu evreul Offer, de autoritatile romane in parteneriat cu un vecin confuz si artzagos … Interesant e cum de nu-I invitati la „o plimbare pasnica ” precum aceea a Antenei 3 pe la Cotroceni, in epoca Basescu, desi se simte de la o posta acelasi filon de cuget si simtire … Nu ma preocupa prea mult raul facut de Dvs ” latrand ” in solda Millenium, expandate blogului prin site-uri ce-si schimba sustinerile, dezertand de la adevar,si de la o constiinta onesta, atunci cand grecii – si nu doar -ii platesc pt a le sustine interesele ( precum luju.ro ) si nici framantarile pe care , constatand cele de mai sus si continutul fraudulos al sustinerilor Dvs le-ar incerca prezumat-onesta Dvs constiinta ( onestitate in care, repet, citind ce ati scris, mi-e imposibil sa cred). M-ar bucura, insa, daca, vazand toate aceste situatii, veti avea taria de a va recunoaste greseala macar in forul Dvs interior. Succes in demersul confruntarii oneste cu adevarul si viata frumoasa va doresc!

  • Interesantă pledoarie, mă întreb de unde are Maria atâtea detalii, tehnice mai ales și dacă i-a zis cineva ca deja există expertiza de rezistență. Plus, după 5 ani, Catedrală e bine merci, iar Episcopul încălca 2 decizii judecătorești definitive, nepermitand o expertiza a acesteia. Picanterii cu avocați, fiice și restul coboară mult nivelul comentariului. În faza asta procesuală, tot bla-bla-ul asta e depășit. E ok, rezistență, foc, etc, o păstram, sau o dărâmam pentru ca e pericol public.

   • O minima moralitate de documentare echidistanta, prealabila postarii (bine, chestia cu onestitatea si moralitatea Dvs am stabilit-o deja, desi marturisesc surpriza pozitiva produsa de afisarea postarii : nu ma asteptam sa acceptati publicarea ), v-ar fi adus informatiile de mai sus, publice de mai mult timp (inclusiv din partea autoritatilor de specialitate + control in materie sau sub forma declaratiilor publice ale PROIECTANTULUI CLADIRII IN LITIGIU (alta persoana decat cel care, profitand de increderea oarba a d-lui Robu – ii spun astfel pt ca, in ochii mei, prin ceea ce a facut – in comunism, pe linie de colaborare cu Securitatea – si face – prin traficarea+manipularea politico- electorala a masei credinciosilor in beneficiul marimilor timpului- , nu onoreaza duhovniceste scaunul archiepiscopal din care slujeste- l-a imbarligat sa-si dea avizul pe niste hartii preredactate, pe care le-a semnat ” ca primarul ” ), domnul Necula, retras actualmente in practicarea profesiei pe teritoriul SUA, care a refuzat sa-si asume riscurile majore de siguranta angajate prin modificarea proiectului de catre Millenium, motiv pt care si-a incetat colaborarea cu acestia ). Retractarea avizului smuls prin dol a intervenit cu mult inainte( 4 ani, in 2001, dupa ruperea in 3 a Bisericii Armenesti produsa peste noapte, ca urmare a schimbarilor in structura sitului generate de implantarea la mica distanta a unui alt turn facut de cei de la Millenium, din teama ca istoria sa nu se repete!!! Eroziunea tine de timp. Crapaturi in Catedrala au aparut si pot sa fie constatate nemijlocit, chiar si fara expertiza. De retinut ca supraincarcarii in risc de exploatare, deja retinute de Inspectia de Stat in Constructii – prin construirea mai multor etaje de beton armat si sticla decat au fost prevazute prin proiect, in conditii de diminuare drastica a sectiunii pilonilor de rezistenta- inca nu s-a adaugat si supragreutatea mobilierului si personalului care ar „popula” cladirea. Millenium a aplicat politica faptului implinit, construind continuu, uneori zi-noapte, chiar si pe timpul slujbelor religioase si al sarbatorilor, in pofida notificarilor repetate, chiar si din partea instantelor sau Primariei Generale) de obtinerea autorizatiei si de demararea propriu-zisa a constructiei. Iata cateva link-uri : http://www.b365.ro/cathedral-plaza-este-nesigura-arata-o-expertiza-tehnica-a-proiectantului_182793.html ; http://www.legex.ro/Hotararea-40-2006-74828.aspx ; http://www.catedralasfantuliosif.ro/2015/07/raport-10-05-2006-isc-constata-o-serie-de-ilegalitati-la-cathedral-plaza/ ; http://www.catedralasfantuliosif.ro/cronologia-evenimentelor/ ( http://www.catedralasfantuliosif.ro/categorie/documente/page/4/ pe site-ul vechi exista integral expertiza Necula, toate documentele detaliate, inclusive emanate de cei de la Millenium, cu falsificarea grosolana a avizelor arhitectului Bold si conferintele de presa pe documente si structura. N-am idee pe unde le-au fostat acum, dar stiu ca ele exista pe net, pt ca le-am citit ) etc . Spor in lecturarea onesta si principiala a documentelor si in necesarul efort de redescoperire a unei constiinte oneste, care „latra ” raportat la principia si valori morale si nu in functie de ciolanele aruncate de miliardari corupti si corupatori. Cat despre jocurile subterane ale serviciilor , in acest caz, ele sunt extrem de importante prin nume, increngaturi si interese derivate din structuri tehnice de specialitate in ridicarea constructiilor care, inainte de 1989 functionau prin apropiere de Securitate si sub controlul acesteia, oameni care, dupa 1989 s-au convertit in afaceristi sau avocati-liber cugetatori, sprijiniti prin mita de Eyal Offer si Papalekas- pt care, Cathedral Plaza ramane doar o felie din totalul blaturilor facute. Bafta in trairea verticalitatii morale clamate si declamate, dar, deocamdata , cel putin discutabile prin cvasi-inexistenta !

   • Ador teoria conspirației. Servicii, tehnicieni plecați în State. Seamănă cu explicațiile episcopului citand povesti cu arhitectul Cismigiu, care, dus dintre noi fiind, nu mai poate zice nici da nici ba. Dacă există un minim argument tehnic, de risc, în 10 ani de procese, Episcopul le ducea în toate cele 100 și peste de dosare deschide. Am citit un raport isc din timpul construcției în care spuneau negru pe alb ca nu și motive să oprească lucrările.
    PS: acesta este ultimul comentariu pe care vi-l aprob. Nu aveți niciun drept să mă insultați. Cu bine!
    PS 2: Părinte, leagă-ti câinii războiului. Dol, my ass.

   • Mai baietica sau fatuca…in final daca esti baiat sau fata nu conteaza…ce conteaza mai mult este sa fi flezibil(a) la minte si sa incerci sa intelegi fondul problemei..
    Dupa cum vezi Maria stie multe importante dar si marunte cu privire la acest caz. Ceea ce este interesant este faptul ca in final noi romanii in special cei care nu am vazut lumina de la inceput, ne trezim la realitate chiar si intr-un tarziu…si instantaneu intelegem o stare de lucruri si fapte.
    Sper ca proiectul pe opt hectare la care lucrezi, nu este Asmita Gardens…alt proiect cu bucluc…
    Ai dreptate cand constati ca investitorii si-au cam luat geamantanele si au dat bir cu fugitii…ptr ca toti am face la fel mai ales atunci cand constati ca ti se promite ceva ca sa fi atras, si cand te-au prins bine in mreaja lor cei care te-au adus, dupa ce nu mai au ce lua de la tine, iti intorc spatele concentradu-se pe alte posibile victime cu buzunare adanci.
    Si mie imi plac catolicii ptr ca sunt foarte fermi in tot ceea ce fac, iar banul nu conteaza. Dute te rog la Cioflingeni lnainte de a ajunge la Snagov…parca asa ii spune si viziteaza o manastire superba facuta de curand de calugarii din ordinul Carmelit. Ai sa fi socat(a) placut de ce au realizat acest grup de oameni talentati si plini de umilinta ptr binele comunitar.

   • Nu te mai intreba draga. Detaliile sunt puctuale ptr ca s-a ocupat timp indelungat de durerea celor de la catedrala alaturi de sotul ei care si-a dat viata ptr aceasta cauza. Expertizele tehnice care exista sunt platite ca sa spuna ceea ce spun. Dupa cum ati observat, toti au constatat ca perioada de vibrare a structurii este in jurul unei secunde, insa nici unul dintre doctorii ingineri nu au sesizat proprietarul ca aceasta structura poate intra in rezonanta cu terenul de fundare si se poate prabusii sub greutatea proprie. Imaginati-va oameni buni o zi de duminica in care catedrala este plina cu membrii familiilor corpului diplomatic din Bucuresti, si un cutremur de gradul 7.4 pe scara Richter are loc si dureaza peste 55 de secunde asa cum a durat cutremurul din 4 aprilie 1977 si cladirea de alaturi se prabuseste peste catedrala. Cine credeti ca o sa fie devina atunci dupa atatea discutii avute de-a lungul anilor?
    Cine o sa plateasca daunele materiale si umane? In nici-un caz statul roman…
    O sa fie sigur PMB si Papalekas, iar avocatii lui MBD o sa se ascunda sub mantia fantomei MBD inecati de praful de moloz creat prin prabusirea a tot ceea ce exista in vecinatatile aceste cladiri proiectata si construita prost pe un loc care este total ne potrivit, iar specialistii se vor ascunde in spatele unui Cod de Constructii care nu exista, ….daca va puteti imagina ca in Romania de astazi nu exista un Cod de Constructii.

 3. Stimabila, 1. intentia mea nu a fost, nu este si nu-mi va fi sa-mi fie afisate comment-urile de pe un blog obscur (desgardat de luju.ro, pe site-ul lor, si lasat fleaura sa sare la beregata celor pe care i se casuneaza cu fixism-nr postarilor Dvs pe aceasta tema vadind, de departe, o fixatie nesanatoasa, nesanatoasa mai ales prin partinitate si refuz de a parcurge orice documente incomode pt Millenium), ingurgutat peste noapte in cercetarea propriei oglinzi cum ca ar fi spart gura targului prin bravura de arme in cetate consumata prin formularea cererii de interventie in Dosarul din instanta.Nu ma priveste si nici nu ma intereseaza opinia Dvs pe tema Cathedral Plaza. E ok daca decideti sa sustineti pozitia Millenium, pt ca astfel ati fost convinsa in forul Dvs interior ca este onest, principial, just, dupa parcurgerea documentelor pro si contra situatiei. Dar faceti alegerea in cunostinta de cauza , lasand „latratul „mobilizator de mase (termenul de „latrat” il folosesc doar prin prisma denumirii blogului Dvs)si pretentiile de formator de opinie (oh, ce minunat si stralucitor in gandire si dinamica verbului va incepuserati postarile pe blog!) doar DUPA ce ati fi fost in cunostinta de cauza si documentata, pt ca altfel va descalificati iremediabil ca si credibilitate. Daca, insa, din alcovul propriilor judecati, convingerea Dvs iese in piata publica si se arunca in praetoriu, in numele apararii unui interes public, dar cu argumente contrafacute, mi se pare firesc sa intervin- chiar daca, in continuare, nu imi pasa daca spusele mele nu vor fi afisate : pt ca, un om de caracter – cum va pretindeti- si care-si aroga- precum faceti prin blogul Dvs, considerat in ansamblu – pretentii de formator/modelator social poate gresi din necunostinta de cauza; cand insa persevereaza in sustineri, chiar si atunci cand stie ca se foloseste de falsuri NU MAI ARE CUM FI UN OM DE CARACTER , E , CEL MULT, UN REGE TRIST SI GOL pe care pana si copiii ajung sa-l arate cu degetul si sa-l scalambaie. Totodata, intentia nu mi-a fost, nu-mi este si nici nu-mi va fi insulta-dupa cum considerati. Cand proba veritatii e administrata, insulta sau chiar calomnia nu subzista ( vorbesc de argumente de principiu, si nu de incadrari penale pe vechiul sau Noul Cod penal), Mi-am exprimat rezervele severe asupra onestitatii Dvs („insulta”pretins proferata) din acest demers staruitor al Dvs, legat de Cathedral Plaza, si am adus ca argument (proba a veritatii) lipsa intentionata de elementara documentare echidistanta, intr-un caz in care documentele se afla pe net si va sunt accesibile. Ati fi putut astfel constata, de pilda, printre restul falsurilor si abuzurilor semnalate de autoritati, ca in perimetrul in discutie nu se putea depasi P+4 http://www.cathedralplaza.ro/wp/wp-content/uploads/2015/05/HCGMB-278_21.12.2000-de-aprobare-PUZ.pdf – pagina 6 a documentului -, ori peste 18 etaje – cat au ridicat Millenium, incalcand flagrant proiectul- nu se „pupa” cu P+4 si nici cu 17 m. Reactia Dvs super-ofuscata- atunci cand va pun in fatza DOCUMENTE, nu face decat sa-mi confirme afirmatiile. 2. Da, ati intuit corect :agentul era dl. Cismigiu. 3. Documentele exista si sunt publice. Nu-i imputati d-lui Robu eventualele erori ale aparatorilor.4. Discutati cu dl. Voicu si cu DNA-ul si veti decela cat din cele mai sus scrise sunt sau nu „teorii ale conspiratiei”. 5.Nu sunt in lesa d-lui Robu si nici a vreunui alt preot, spre a fi rechemata din „razboi”. ARCB, prin ierarhii sai – atunci cand ajunge sa vorbeasca pana si in pastorale sau in predici de hramuri de Cathedral Plaza , ignorand insesi praznicile sarbatorilor fundamentale, sau cand , prin predici, inregimenteaza mental credinciosii pe linii politice, dupa interesul propriului buzunar, sau se foloseste de credinciosi ca de o bata electorala, cand abandoneaza fara indrumare duhovniceasca turma in fatza lupilor lumii acestui timp- isi tradeaza misiunea si, inaintea lui Dumnezeu, isi merita Calvarul ( inclusiv pe cel judiciar si administrativ) intru trezire, convertire la adevar si reinduhovnicire ( sau, cel putin, pot sa ma rog pentru convertirea tuturor la Adevarul lui Dumnezeu) : Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut, oricat s-ar incapatana sa creada ca adevarul personal e unicul si absolut, ba chiar ar mai aduce si documente pt asta. O insanatosire morala cat mai grabnica va doresc si o viata binecuvantata si desavarsit traita in adevar! Amin. ps. Sper ca „your ass” , cat si obrazul de formator social prin blog, pretins moralist, sa va fie ok ( sa nu va crape) si dupa lecturarea acestei postari. Cele bune!

  • De obicei rugaciunea este pentru bine si blestemul invers. Sa nu aveti niciodata ocazia sa ajungeti ca o comunitate intreaga de credinciosi sa se roage pe invers ptr dumneavoastra, in special sa vi se „ierte” pacatele….Vedeti ce s-a intamplat cu toti cei care s-au impotrivit vointei bisericii…incepand cu cei de la MBD, Chiliman si terminand cu Oprescu si or sa mai urmeze si altii…curand.

 4. Uite, viziteaza link-ul de mai jos sa vezi ce s-a construit ciofliceni de calugarii din ordinul parintilor desculti carmelitani. Poate le faci si o vizita. Este absolut fantastic ce au putut construi in 12 ani. Un lucru bine facut in Romania…din ne fericire de altii…
  http://www.rador.ro/2015/05/30/manastirea-catolica-a-parintilor-carmelitani-de-la-ciofliceni-snagov-cea-mai-reusita-arhitectural-si-teologic-dintre-constructiile-religioase-moderne-din-europa-va-fi-sfintita-sam/

 5. Va felicit pentru spiritul de obligatie cetateneasa de a iesii in strada si de a protesta impotriva unui rau facut, asa cum Maria & Co. a facut-o dea lungul anilor si vad ca inca o mai face…Sper ca din cele aflate v-ati schimbat tinta protestului si o sa puneti la tribunal o nota cu ce ati aflat de la cei care v-au scris. Eu cred ca ati gresit mult ca ati intrat in lumea reala pentru ca am impresia ca nu o intelegeti pentru ca sunteti sunteti prea credula sau o faceti pentru alte motive care tin de natura raului si nu al binelui. Asa este că nu este suficient numai să scrii si ca o atitudine și o convingere trebuie susținuta și cu acțiune cu mijloacele aflate la îndemâna simplului cetățean, dupa cum spuneti. Mergeti acum acolo unde ati depus acea cerere de intervenție si puneti un amendament prin care sa spuneti pe scurt ceea ce ati aflat si din tabara adversa…asa ca sa fiti cat de cat neutra in actiunea dumneavoastra.

 6. Ha, ha, ha…ce ma distreaza faptul ca reactionezi ca un harciog care sta ascuns si nu scoate laba decat atunci cand ii convine…
  De ce nu postezi draga mea ce ti se scrie cu privire la subiectul ales de tine?
  Vad ca te comporti la fel si cu altii…
  Pacat!!!!
  Fi corecta si echidistanta co toti cei care iti scriu si apreciaza onestitatea si dorinta lor de ati comunica ceva pretios si de a te informa pentru ca te-ai angajat la ceva salutar si maret. dar….asa cum ti-a atras atentia si cititorul de mai sus, se pare ca….”nu-ti place sau probabil….nu este in tonul celor care te platesc sa aduni informatii….si opinii”…
  Ma intreb atunci..de ce mai faci ceea ce faci?
  Sper ca nu pentru bani pentru ca atunci stii cum se numeste…

  • Dragi comentatori,
   Cum zice Caragiale, puțintica răbdare, stimabililor! Nu stau conectat tot timpul, așa ca nu pot citi și aproba instantaneu comentariile dvs. Bun, acum ca roată lumea e mulțumită că-și vede punctele de vedere publicate, insultele gratuite și amenințările y compris, să va spun și eu pe șleau ce gândesc: 1. Sunteți persoane pline de curaj și transparentă cum mă trageți pe mine de mânecă? Agamemnon, cugetătorul, thone și nesdelphy, astea sunt ID-urile voastre de e-mail de oameni serioși, care vor să fie luați în serios? Ca să nu mai vorbim de numele afișate. Cât curaj, câtă verticalitate, din spatele cărora îmi dați lecții și mă numiți în fel și chip. „Hârciogul” va spune tuturor următoarele: eu nu m-am ascuns, m-am dus cu buletinul în mâna în fața unui judecător, vitejii mei anonimi. Protestul meu este împotriva administrației, care ține de 2 ani în suspans această pricină. Calea pe care o alege, trece în legalitate clădirea sau o demolează, trebuia decisă din 2013. În ambele situații, interesul meu este cel enunțat: decizia să fie temeinică și să nu ne coste pe noi, cetățenii Bucureștiului, nici un chior din buzunar. Inacțiunea însă ne va costa. ( ca veni vorba, 100 de milioane de euro inseamna 10% din bugetul anual al orasului care risca sa ramana fara termoficare iarna asta, pentru ca nu sunt bani de subvenții, ați ghicit, 100 de milioane de euro.) Văd că noua strategie e să se conteste soliditatea clădirii. De ce Primăria nu începe formele de punere în legalitate? Asta ar însemna expertiza de structură și rezistență la foc. Și ne-am lămuri cu toții. E bună, rămâne, nu e bună, pa. În 5 ani de când e gata, puteau fi n cutremure. Nu este iresponsabil acela care nu rezolvă situația și lasă un potențial pericol public? Din câte am citit și văzut, Episcopul este amic la cataramă cu Oprescu. Situația nu s-a rezolvat pentru ca? Voi care le știți pe toate sa-mi spuneți, vitejii mei de sub pseudonime!
   Notă specială pentru Tbone: Amice, dacă ai fi măcar 10% credincios pe cât te dai, n-ai comite blasfemia de a-l amesteca pe Dumnezeu în chestiuni lumești gen cadastru și contencios administrativ. Astea sunt argumente? Blestemele? Ești, pardon, cu toate țiglele pe casă? Care Dumnezeu s-ar uita în gura unui blasfemator ca tine? Poate al farseurilor. Tbone, eu sunt Jedi, așa că, Forța fie cu tine! Pari să ai mare nevoie.

   • Bravo!
    Asa da!
    Hai las-o balta cu numele si preudonumele afisate… ptr ca le practici si matale foarte bine ca si altzii…dar asta nu conteaza asa de mult cat conteaza ideile care ti se ofera…
    Pari a fi putzin cam abraziv (a)…dar de treaba pana la urma…
    Poate ca impreuna urnim bolovanul din loc si toata lumea iese bine…iar matale o sa fi eroul sau eroina jocului.
    Suta de milioane de euro vehiculata pe la primarie este ca sperietoarea de ciori dar din pacate in jurul lui s-au adunat numai incapabili care habar nu au pe ce lume sunt si nu au interes sa rezolve problema…
    PMB nu poate pune in legalitate ceva care este total ilegal de la inceputul inceputurilor declarat de tribunale si judecatori prin sentinte definitive si ireversibile. In plus, magaoaia mai sta si pe terenul primariei partial si chiar total daca ne uitam cu lupa la acte, teren care este al nostru al tuturor, facut cadou fostilor de catre primarii precedenti ai capitalei..fara licitatii sau oferte publice..conform „traditiilor” locale…..
    Ce este de facut este foarte simplu….
    Trebuie facut un caiet de sarcini de catre PMB, pe baza caruia se va face o licitatie internationala, si cine o sa castige o sa demonteze cladirea. Asa cum a cerut o oferta pentru o noua expertza, tot asa poate cere si o licitatie pentru demontarea cladirii. Pretul ofertat o sa fie imputat proprietarului cladirii care in final, daca ar fi baiat destept, ar dona si terenul si costul demontarii, Primariei Municipiului Bucuresti, sau eventual la schimb pentru alt teren…totul facut oficial cu toate mainile pe masa ca la poker. Astfel, Domnul Papalekas ar intra in istoria Bucurestiului ca a rezolvat o problema imposibila creata de altii inaintea domniei sale pentru ca cinstiti sa fim….cele 5, 7 sau 10 milioane de euro sunt ca un mizilic in comparatie cu pierderile la zi si de acum inainte prin litigii judecatoresti, ca sa nu mai punem la socoteala pagubele uriase care ar fi in cazul unui cutremur catastrofal. Cladirea este un pericol public indiferent daca este legalizata sau nu…
    Situatia nu s-a rezolvat pentru ca nu este vointa din partea nimanui.
    Stii ceva…nu afisa ce tzi-am spus si propune tu ce ti-am sugerat. Ar fi fantastic sa reusesti sa rezolvi problema asta…TU…caine rau ce esti…ha, ha, ha…ca vad ca-ti plece sa te implici…
    Jedi, rezolvand asa ceva poate ca ai sansa sa-i iei locul lui Oprescu. Sigur ca IPS-ul te-ar sustine cu oastea lui de enoriasi…si l-ar contacta si pe IPF-ul de la patriarhie…hmmm mai Doamne ce forta ar fi in spatele matale…. .

 7. Eu m-am cam lamurit cum sta treaba…astia de la MBD au construit magaoaia fara autorizatie de construire pe terenul primariei pe vreme cand toate trotuarele Bucurestiului se umplusera cu tarabe si mese unde „antreprenori” mici si mari faceau afaceri la nivel de talcioc platind spagha de rigoare atunci cand colectorul primariei se arata la fata, primar fiind atunci omul cu parul liss. Veni apoi piratelul cu promisiunea ca o sa lichideze tiganimea adunata in fata primariei si o sa curete trotuarele de bisnitari…nevazand insa cu un ochi ce se intampla in parcul de langa catedrala. Intr-un tarziu…cand „a aflat” ce stia de fapt inca de pe vremea pe cand statea in jiltzul de la ministerial transporturilor, n-a luat niciodata vre-o masura…ptr ca si-a pus mereu intrebarea…de ce?!!..momentan, pentru ca avea de cand sa castige jiltzul cel suprem de la „palatul pionierilor” pentru a deveni liderului unui popor care traieste intr-o tara unde iarna nu-i ca vara, si avea nevoie de suport populist din partea bucurestenilor care nu se tiganisera ca sa se imbogateasca pe seama fierului vechi platit de stat cu $400 tona, si cum se putea optine asta decat promitand liderilor religiosi…catedrale sigure si marete. Fiind insa un conducator jucator de Alba-Neagra…se da usurel dupa mantia Alba cu oferta de teren si bani, si uita convenabil de mantia neagra ca vezi Duamne…Tatal Nostru suna mai melodios si mai duios la patriarhie iar mititeii si bericile electorale insotite de basmalute cu gologani la colt si colacei calzi pentru oponentii politici se primesc mai bine la orthodocsi….decat oriunde. Marinarul castiga capitania locului si-i lasa locul specialistului videan, cu doctorat in borduri care si el la randul lui nu face nimic…decat borduri ca caci chiuvetele si veceurile se dovedisera a fi prost platite, si de fapt altceva nu stia., iar ordinul capitanului a fost sa nu se bage unde nu-i fierbe oala ca potul contribuabului numarul unu la partidul care avea de gand sa-l formeze in beciul de la Cotroceni, nu se terminase pana la fund si trebuia lichidat pe mana lui. Vremea trece, apa se raceste…. vadul seaca…si surprinzator pietrele raman. In ultima instanta locul trebuie vindecat si ce era mai potrivit decat un vraci local si uite asa aparu…vraciul Operator cu gandul la sosele suspendate si artere ale soarelui rasare…care sa decongestioneze traficul in capitala…
  Ce-I drept a facut ceva din tot ce si-a propus insa atunci, intr-un tarziu cand s-a casnit cel mai tare sa resolve si problema cu pricina se trezii saracul cu un fishic de euroi inserati linga manusile de condus masina…si uite unde a ajuns daca nu l-a ascultat pe capitan….

 8. Ha, ha, ha…nu cred ca m-am pierdut pentru ca ma folosesc de propriul meu GPS…
  Ma orientez dupa stele unde timpul este relativ….
  Jedi….nu uita ca sunt un Tbone…si nimic nu se prinde de mine…
  Nu-i bai….Sa inteleg ca te-am cam speriat cu blestemele pe invers…ha, ha, ha….
  Care autorizatie….cea ilegala?!…Baietii i-au dat dezlegare tizei lui Chilimach…ca doar semnase pudul alaturi de Boldel…(mancalar mama) sa-i duca pe promotori pe linia moarta…sa-i tina acolo sub control pana cand….nashul s-a prins si s-a debarasat de ei, tragandu-i presul de sub picioare matroanei care l-a dus de nas si ruinat financiar, si care….ca sa se rasbune s-a dat cu teroristii arafati. Saracul Nasul….ce mai gaura I s-a dat…gaura pe care incearca acum sa i-o peticeasca papalapte…ha, ha, ha….
  …….
  Pai nu ti se pare normal sa fie asa…pedeleul era inca in durerile facerii, liberatzii erau in deriva politica, iar fasha noului puradel precum si zestrea necesara de progenitura frumoasa si talentata…..trebuia platita de cineva, la inceput pana a prins glas, acel cineva fiind chiar nashul…alaturi si de alti creditori…

 9. Eu cred ca ai abordat un subiect care a inceput sa te infricoseze…si pe buna dreptate…
  Itzi dai seama daca Nasul a dat bir cu fugitii…cat timp o sa-i lui papalapte pana se trezeste si vede vine s-a adunat in jurul lui.

 10. Jedi,
  Ai dreptate…se vede ca esti total depasit(a) de unde-ti vine si plictisul…
  Cand te duci data viitoare la judecator, du-te si cu loptopul si arata-i ce zic unuii pe net unii care mai stiu de unde vin frustrarile unora ca voi care credeti da tot ce zboara se mananca iar daca nu mai zboara iesiti in strada si strigati in gaura mare ca sunteti ne indreptatiti…Stii ceva cauzele vi le alegeti singuri si de cele mai multe ori sunt cauze strambe…deoarece cauzele drepte sunt rare si unice.
  Uite acum o cauza clara si dreapta…sustine demontarea magaoaiei din coasta Catedralei
  Succes si numai bine…si sper sa ne intalnim si pe alte canale.

 11. Jedi,
  Dupa ce am citit raportul cu privire la demontarea cladirii Cathedal Plaza, am ajuns la urmatoarele concluzii:
  Avand in vedere ceea ce se propune in raportul prezentat, partea de cladire care s-a construit ilegal, este ne sigura si reprezinta un pericol public de la cota zero pana la acoperis se poate demonta foarte usor cu siguranta la fel de bine cum s-a si montat cu siguranta. Costurile aceste operatiuni de demontare fiind estimate de autorizatia expertizei, a fi in jur de 6.5 milioane de Euro. Costurile si problemele mentionate cu privire la demontarea infrastructurii sunt exagerate si absolut ne necesare. De fapt infrastructura reparata si hidroizolata conform standardelor romanesti chiar si europene poate fi folosita ca parcare subterana pe care municipalitatea orasului Bucuresti, aceasta fiind o sursa de venituri cu care s-ar putea recupera costurile demontarii suprastructurii. Veniturile anuale se pot calcula foarte simplu. Spatiul ramas de la suprafata strazii poate deasemenea fi folosit de catre PMB ca un parc memorial pentru Papa Paul II lea…
  Parcarea de la subsol avand o suprafata utila de aproximativ 6000 mp, poate oferii 200 de locuri de parcare intr-o zona in care locurile de parcare sunt foarte valoroase. Aceste locuri de parcare ar putea aduce un venit de cel putin 8000 de euro pe zi, or 50000 euro pe saptamana sau 2,6 milioane de euro pe an ptr PMB, bani cu care in trei ani ar amortiza cheltuielile facute cu demontarea suprastructurii. Astfel, prin aplicarea legii, PMB si-ar recupera banii cheltuiti ptr demolare, ar rezolva acest conflict, si ar iesii si cu un venit la budget de 2,6 milioane de euro. In ceea ce priveste terenul, PMB ar putea oferii proprietarului o suprafata de teren la schimb intr-o zona ca Pipera sau in alta zona a Bucurestiului unde problemele intampinate linga Catedrala SF Iosif, n-ar mai exista. Papalekas daca ar fi baiat destept ar accepta aceasta oferta si s-ar linistii cu pretentiile absurde si cheltuielile fara de sfarsit cu avocatii si salariile platite celor de la MBD care nu fac decat sa-l tzina in ceata asa cum l-au tinut si pe celalat proprietar pana cand l-au adus la faliment total.

 12. In felul asta, cetatenii capitalei nu ar mai fi in pericol sa le se ceara sa platesca 100 de milioane de euro ceruti de Papalekas, pe care PMB pretinde ca nu-i are. Iata o solutie constructiva pe care noi cetatenii capitalei at trebui sa o sustinem public si sa cerem primarului interim sa finalizeze ce a refuzat Oprescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s