SupraOmul nou

Îl cunoști. Te scuipă din mersul grăbit al girofarurilor și i se rupe că tu stai câte un sfert de ceas să treci de un semafor. Votează cu grăbire orice lege îi poate aduce câte un privilegiu cât de mic, dar mai bine mare. O pensioară specială, o sumiță forfetară, niște deplasări inutile la dracu cu cărți pe bani publici. Un doctorat calp, o academie de prostologie, orice poate să-i mai bage în buzunar ceva. Că doar El este Alesul! Ruptul din soare, Alpha și Omega, în lipsa căruia întreaga țară s-ar prăbuși în barbarie. El este Civilizatorul, Democratul, fără de care, Doamne, nici nu știm cum am putea trăi! Pentru că El este membrul Parlamentului, sau al Guvernului, Presedinției, Mafiei (că tot rimează), adică, băi pulică, să-ți explic pe înțelesul tău,  reprezentantul insituțiilor de bază ale Statului. Iar Statul sunt ei, băh, boule, plătitor de taxe!

Pentru El, prioritatea în trafic vine de la G.O.D., deci amar de tine, neamu lu manivelă, civilule pârlit, dacă i te nimerești în cale. Îl oprește vreun ”godină” imprudent? Ha! Șeful lui se grăbește să-l belească, pupând umil mânușița care s-a pus înfuriată pe telefon să-l reclame pe jândarul care a îndrăznit să aplice legea.  Pentru El, nevasta, nepoata, amanta, beizadeaua analfabetă, trebuie angajați în slujbe bune, pe unde trec doar ca să ridice leafa. Pentru El nu există Austeritate. Că dacă nu mai e nimic de furat ți se măresc taxele, da, ție, fraiere, și tot se mai găsește un os mic de ros.

Pentru El se deschid porțile tuturor oportunităților și se închid cele ale pușcăriei. Găinarule care ești, tu iei 5 ani pentru că ai dat la doctor o curcă, iar El ia cu suspendare pentru 20 de milioane de Euro, furați, nu dați! Și te miri că nu le mai e frică de nimic? El are Imunitate și se dă cu mir, și se dă victimă și se dă lovit, bolnav și scapă, și dacă nu și nu, schimbă legea și tot îți dă cu tifla. Tu, infractorule prin definiție, iei pușcărie pentru că te-ai gândit doar să faci de 500 de lei evaziune. Și îți vine portărelul la ușă, te pune pe net la panoul rușinii, pentru câteva zeci sau sute de lei. Că Statul, sarăcu, n-are, băh, nu-i mai poate ține pe toți în spate, deci marcă banu, nesimțitule, că plânge bugetul. Ce dacă El are milioane restante la Buget? E de nasul tău să întrebi? E o daravelă politică, desigur, nu e nimic adevărat! El e curat ca lacrima! Atât de curat că nici dezinfectantul diluat nu mai are ce să spele.

Deci, este El, liderul, vătaful, SupraOmul nou, cu SupraDrepturile lui. Iar tu, neica mineni, ai grijă că-i consumi aerul! Să nu te miri, cumetre, dacă ajungi într-o cușcă, să aibă El suficient spațiu vital. Îți este cunoscută de undeva ”doctrina”? Te ia cu frig? Mecanismul este același. Cand Casta SupraOamenilor devine suficient de puternică și manipulează Legea fără nicio reținere și control asta se întâmplă, că, deh, nu i-ai dat peste ceafă de mică. Nu mai contează acum că ești blond, brunet, român, ungur, țigan, evreu, klingonian sau jedi. Împărțeala se face altfel. Lumea este a SupraOamenilor cu funcții, bani și relații, mituiți și mituitori, cu fir direct la Ăl de Sus. Restul, pulimea, să tacă dracu din gură și să plătească taxe!

Cât mai răbdăm?

Publicitate

5 gânduri despre „SupraOmul nou

   • Pentru revolutie sa vorbeasca cineva cu Vladimir P, ca pe nea Ilici l-a servit Gorby pe vremuri si poate mai stie numaru’ de telefon. Alta sansa de scos pesedeii, peneleii, aldeii, voiculestii scl de la macelarie nu mai e pana prin 2289… 🙂

 1. Pingback: Fara Cenzura | Stiri Directe - Adpres.net

 2. Mult de tot!
  Pina cind?
  Intr-o zi celebrul Columbo este intrebat de Ceausescu:
  -Cit mai are Romania pina in Comunism?
  Columbo se gindeste, se uita in carnetul ala al lui, se scarpina, isi aprinde restul de trabuc si zice:
  – Pai cam 30 de km!
  -Nu distanta am intrebat ci citi ani?
  -Pai da, 30 km. Daca un cincinal e un pas si un pas are cam 50 de cm, Romania mai are cam 39 de km.

  Astazi in Polonia au iesit peste 200.000 de oameni contra guvernului.
  Ieri in Romania in plin scandal cu dezinfectantii, din cauza carora unii mor prin spitale (si destul de multi am putea spune…) la Universitate au venit undeva intre 200 si 400.

  In Romania post decembrista 2 evenimente au scos sute de mii pe strada: Vizita Regelui Mihai in 1992 si funeraliile seniorului Coposu. Nici fenomenul Piata Universitatii n-a adunat 100.000 de participanti o data.
  Asa ca revenind la bancul cu Columbo, tot 30 de km mai are Romania pina in Comunism.
  Vom vedea rata de participare la scrutinul din 6 iunie. Daca va fi dincolo de 70% drumul se va scurta mult. SI daca rata se va mentine si in toamna, atunci va fi si mai bine.
  De ce acest 70 la suta? In opinia mea din cei 18 milioane din Registrul electoral, reali sunt mult mai putini, iar care vor putea vota efectiv sunt pe la vreo 14-15 milioane (sunt prea multi afara la munca in Europa sau chiar care nu mai au de gind sa se intoarca) Deci o prezenta de peste 70% inseamna real cam 85%, limitind la maxim marja de furt. Daca si numaratoarea si atribuirea vor fi corecte, atunci vom putea spune (indiferent de rezultatul votului) ca asta e vointa celor ce locuiesc acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s