Despre proști, cu dragoste

Motto: „O țară de proști, care nu învață nimic din ceea ce li se întâmplă” (concluzia lui tata la alegerile de ieri)

 •  Am o mătușă de vreo 75 de ani, isteață foc și umblată prin lume. Am muncit 2 ore s-o conving în 2014 să nu voteze cu Ponta. Degeaba. Pentru că ”Ponta mi-a dat înapoi la pensie ce-mi luase Boc” (contribuția la sanatate în speță). Plagiat, corupție, stoparea investițiilor, care pe termen lung riscă să ne lovească pe toți, inclusiv pensia ei anemică după 40 de ani de muncă. Toate cuvintele i-au trecut pe lângă urechi. Mi-a răspuns sec: ”O să vedem atunci ce va fi. Până una-alta mi-am luat lemne cu banii ăia”. E mai aproape cămașa decât haina. E corupt? Dă-l dracu, dar măcar ne-a dat și nouă ceva. Cine crede că electoratul judecă altfel e prost.
 • Dreapta, dacă mai e dreaptă, nu se va putea bate niciodată cu stânga în demagogie și populism. Stânga va împrumuta bani cu camătă dacă trebuie ca să le dea votanților ei iluzia că trăiesc mai bine, aruncând pe piață cifre calpe și bani care vor fi plătiți de generațiile viitoare. Grecia este, sper, un exemplu care nu mai are nevoie de comentarii. La France, aussi. Italia, lo stesso. Pentru că e mai ușor să primești orice, decât să muncești ca să ai. Nu a avut nimeni curajul să explice că dacă se mai pun multe taxe pe ăia care muncesc, vor falimenta și vor pieri cu toții, așa că nici ajutoarele nu mai au de unde veni. Că omori vaca aia care dă lapte. Dar pentru asta trebuie educație, vorbit din om în om, din birourile de campanie nu ajunge mesajul la ”andrisant”. Iar campania viitoare a început ieri. Cine crede că dreapta va câștiga din birou sau cu postaci pe net e prost.
 • Până ce asistența socială, cu ajutoarele aferente, nu va ajunge pe mâna unui organism cu totul independent, care să nu aibă nici în clin nici în mânecă_cu politica, primarii în exercițiu vor fi aleși și din pușcărie. Mai ales la țară. Cine crede că Sistemul va renunța fără luptă la jugul sclavagist ce ține captiv electoratul sărac  e prost.
 • Pare incredibilă bătălia voturilor mereu pierdută de tineret în fața generației a 3-a. E credibilă pentru că tinerilor nu le vorbește nimeni. Pensii, medicamente compensate, spitale, azile, cluburi pentru seniori, asistența la domiciliu, ajutoare în alimente și altele. Un leitmotiv mereu câștigător. Dar: școli de meserii, cu cursuri gratuite, creșe, grădinițe, cluburi pentru tineret, tabere pentru copiii nevoiași, etc.) nu prea auzi. Cine crede că tineretul va fi lovit de o epifanie și va ieși hodoronc-tronc la vot, fără să fie băgat în seamă, e cam prost.
 • Iluzie e că vom muta Establishmentul din loc cu un șoricel nou, curat, drăgălaș. Cine nu are 18.000 de membri, măcar câte unul pentru fiecare secție de votare, să nu se bage la parlamentare, că se baga degeaba, îl mâncă pisica. Trebuie agregare, aliante, chiar calcand pe orgolii, altfel, munca degeaba. Clotilde va ajunge exemplu de manual. Cum poți pierde când ai câștigat. Chapeau pentru cei 30% ai USB. Să n-ai oameni nici să păzești toate urnele și să ai 30% e o performanță. Sistemul va găsi o cale să stopeze și calea asta.  Cine crede că ulciorul USB va mai merge odată la apă e prost.
 • Legislația electorală, făcută să avantajeze Sistemul nu se va schimba fără luptă, fie și în stradă. Cine crede că Ei vor lăsa frâiele din mână de buna voie e prost.
 • Iluzia că ”suntem mulți” este întreținută de aceleași grupuri efervescente din virtual. Ne dăm like între noi și avem iluzia că mamă-mamă ce mulți și deștepți suntem. Ba, unii anunță cu satisfacție că au mai alungat dintre prieteni un ”inamic”. Nu câștigi decât comoditate când predici celor deja convinși. Mesajul se oprește fix în același cerc strâmt. Era un banc cu regaliștii, care se întruneau la ei la sediu și povesteau și se ambalau, țipau într-un glas ”trăiască Regele” și plecau convinși că toată suflarea țării nu visează decât monarhie. Unii mai înfierbântați, când ajungeau în stradă, strigau entuziaști: ”Trăiască regele!” Iar lumea se uita la ei ca la niște ciudățenii și ei nu pricepeau de ce trecătorii nu se încolonează în spatele lor. Cam așa și cu bravii noștri luptători pe net. Cine crede că fără a ieși în câmpul deschis al lumii reale, să convingă pe cei neconvinși, va câștiga vreo bătălie e prost.
 • Iar ăla, care a scris și el toate astea pe un blog, în speranța că făcătorii de politică de dreapta vor învăța ceva, e prost.
Publicitate

13 gânduri despre „Despre proști, cu dragoste

 1. Pingback: Adpres Media - Adpres.net

 2. Super! Bravo! Noi suntem obositi dupa o noapte de dez…iluzii! Sa traiasca Doamna Clotlda, ca e dama bine si are si mai multi copii decat Gabriela!!!! 😁😁😁 Ne vedem la toamna!

  În data de 6 iunie 2016, 16:06, blogdecainerau a scris:

  > blog de caine rau posted: „Motto: „O țară de proști, care nu învață nimic > din ceea ce li se întâmplă” (concluzia lui tata la alegerile de ieri) Am o > mătușă de vreo 75 de ani, isteață foc și umblată prin lume. Am muncit 2 ore > s-o conving în 2014 să nu voteze cu Ponta. Degeaba. Pe” >

 3. Pingback: Blog de câine rău | Despre proști, cu dragoste | Stiri Presa Online

 4. Acum puțin timp am mai aflat o perlă de gandire din străfundurile întunecate ale creierelor miticilor. Stăteau la un șpriț si inevitabil,dupa fotbal,care e aperitivul,urmeaza politica,felul principal.”Lasa-l dreacu alege-l tot p-ala primar,macar ăla-ti mai dă ceva,a furat,si-a făcut casa,gata,are bani.Da dacă-l votezi pă unu sărac ăla nu-ti mai dă nimica că-i lacom.Pana fură ăla nu-ți mai dă nimica.” Până nu dispare biologic generația asta mizerabilă care a supt pula culegând strugurii boierului cu botniță pe față,si care urla ca era bine,n-avem nici o șansă.

  • Doar cu voi astia elevati, inteligenti cu vocabular fin avem sanse mari. Numai daca iesiti de prin baruri, lasati drogurile si mergeti in plm la vot. Dupa cum ai scris elevatule se intelege ca boierul avea botnita pe fata- sa-ti spun eu un mitic cum trebuia sa scri: culegand cu botnita la gura strugurii boierului.Hai mai ca n-ai luat bacu!Puneti mana pe carte, mergeti ba papagalilor la vot si apoi sa-i injurati pe altii ca au facut si au dres. D-astia destepti si culti ca voi sunt politicieni si fura pe rupte……..iar voi ati ramas pe dinafara?

   • Lumea e plină de specialiști,artisti,licentiati,reprezentanti,consultanti..si toți își pierd timpul examinând un pișat.Ba că am pus virgula 5 mm prea la dreapta ba n-am pus destule puncte de suspensie ba nu m-am exprimat corect si greșeala mea de logică o să distruga planeta.Pleosc ce sa scoți si tu din tolbă mare barosan,carevasazica să-mi dai o perversă originală, că sunt drogat si că stau în baruri toată ziua.Genial.Bebelusele dans!!!!Te-a borât mă-ta cu telepatia si manualul de programare neurolingvistică la pachet.Acum câteva zile am citit un articol scris de Andrei Plesu,despre specia ta, voi gloriosii șoimi crescuți cu cico si fără etnobotanice obsedați să dați reply doar să demonstrați ca aveți dreptate până-n pânzele albe.Cum se ratează o dezbatere.Plesu,despre „nedialogabili”.Caută-l.S-ar putea să te regăsești.Am mai multă carte facultate experiență de viață si tot ce vrei decât toți taranoii cocliti din arborele tău genealogic,în rasa mă-tii de fan Capatos si Happy Hour. Du-te si latră la alta masă.Mircea Badea chiar el wannabe bitch…

 5. Tovarășe,
  1. Mătușa ta are dreptate. Deoarece, noi ca popor, NU AVEM CULTURA gânditului pe mai mult de două anotimpuri. Iar tu ai mințit-o. ORICUM ai lua-o, Ponta a avut unul din cele mai bune guverne de până acum. Mă refer la rezultate. Stoparea investițiilor Ești plutaș.
  2. Vezi a doua frază de mai sus.
  3. No comment.
  4. Tineretului nu trebuie să i se vorbească. El este pe FB non stop. Acesta este atât de ”educat” încât orice tentativă de educare democratică este luată drept manipulare. De 25 de ani i se spune aceeași chestie: dacă nu ieșiți la vot, ne paște ciuma roșie. Și ce dacă???
  Discursul ANTI a generat din ce în ce mai puțini votanți. În loc ca USB și alții ca ei să împroaște cu rahat și să ”evidențieze” marile defecte, ar fi trebuit ca ei sa vină cu EXACT ce spui tu. Dar o fac Nah… De ce? Pentru că nu-i interesează. De ce? Pentru că TOȚI sunt produsul politicii tipic românești. Rezultatul? Tineretul rămâne în casă sau în baruri, cu toată campania de a-i scoate la vot.
  A, cand totuși au ieșit, s-au ales cu Klaus. Țeapă magică…
  5. Pleci de la premisa greșită co Clotilde a câștigat. Neah. CHiar a pierdut. Gara de nord e diferita de IL Caragiale. Stiu SIGUR ca, cel puțin in 3 secții câștigate de Firea, CHIAR A CÂȘTIGAT FIREA. Cu exact nr de voturi declarate. Așa că mai las-o moale.
  Un caz de manual este turul 2 mandat 2 Basescu-Geoană. Ohooooo…

  In rest, perfect de acord.

 6. Pingback: Care au fost cele mai viralizate subiecte în presa online și pe bloguri? (W24 2016) | refresh.ro

 7. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri in perioada 06 – 12 iunie 2016?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s