Republica proștilor și Regatul morganatic

 

Britanicii au comis-o. Bye-bye, blue sky cu 28 de stele! Nu par să vină vremuri bune pentru Coana Ioropa. Birocrația de la Brux, care a exasperat pe mulți, a primit un cartonaș direct roșu, pentru repetate faulturi din spate, pentru indecizie și gestionarea îngrozitoare a crizei refugiaților.

Să se spele pe cap, am zice, ei au făcut-o, ei s-o dreagă! Nasol e că în Europa, la ceas de cumpănă, avem conducători moi și pe final de mandat.

Să revenim, dară, la oile noastre. La berbecii din Parlamentul României, ale căror lefuri, privilegii și pensii speciale le plătim. Bine, măh, jegoșilor, l-ați dosit pe Corlățean de brațul legii? V-ați pardonat singuri de conflictul de interese ca să puteți să mai sugeți de la Buget și pentru neamuri? Ați dat pensii speciale și la primari, ca să vă pansați conștiința că nu v-ați dat doar vouă? Pe banii cui, măh? Cât mai puteți trage de acest contract social cu electoratul? Cât?

Ba, mai rău, iacă, hai să facem o stipendie și pentru Coroana României. Băăăăăăăh, suntem Republică, anacronicilor! Pot înțelege, la limită, că Regelui Mihai i se poate da o pensie de fost șef de stat, ca lui Ilici și celor ce i-au urmat. Dar, vă întreb, darnicilor, dacă Nicolae Ceaușescu mai trăia îi dădeați și lui? Păi, i-ați fi dat, că tot niște lifte comuniste s-au instalat la cârma României după ce l-au mătrășit pe cismar! Cum ați dat pensii grase la toți foștii activiști, turnători și torționari! Republica Proștilor* suntem! Cine mai e, măh, Casa regală? Singurul simbol este Mihai I, care a fost uns Rege și a condus, după puteri, după vremi, România. După aia e blanc. Prensessa custode al Coroanei e neica nimeni pentru Statul român. Sau facem și o butaforie de încoronare a Reginei fără regat? Dragnea, de dragul voturilor monarhiștilor, ar fi în stare să accepte și o ”regină” fără tron. La fel și puciștii ăilalți, PNL. Se lasă pensia de fost șef de sta moștenire? Atunci să moștenească și EBA pensia lui taică-su! Aaaaaa, așa nu e bine? Că ăla e din Basarabi și nu de la Versoix?

Și mai am o vorbă către babuinii din Parlamentul Romaniei:
Vi s-a parut, macar o secunda, ca David Cameron a pus la indoiala vointa poporului exprimata prin Referendum? Ca a inceput sa zica „n-au stiut ce au votat”? Aplicati de indata Referendumul din 2009, jigodiilor! Nu sunteți deasupra vointei poporului, chiar daca nu va convine! Aceasta dictatura-tiranie a Parlamentului trebuie sa inceteze! Voi trebuie sa serviti poporul suveran, nu sa va impuneti interesele!

Dacă voi nu respectați Constituția, atunci de ce noi am respecta regulile, am plăti taxele, am accepta autoritatea? Nu vă e teamă de nesupunerea civică? De pildă, am un spray de vopsea. De mâine, încep să scriu pe toate clădirile publice care-mi ies în cale ”300”, poate așa vedeți că n-am uitat și n-am iertat. Repunerea pe baze Constituționale a Statului român, a dreptului raport dintre poporul suveran și Parlament trebuie să înceapă cu aplicarea acelui Referendum. Până atunci, mă declar rebel civic.

PS: Evident, am să contest orice amendă, pentru că dacă voi încălcați Constituția, nici eu nu înțeleg că graffiti este contravenție.

*Apud Ionel Stoica, Adevărul

Publicitate

2 gânduri despre „Republica proștilor și Regatul morganatic

  1. Pingback: Adpres Media - Adpres.net

  2. Pingback: Blog de câine rău | Republica proștilor și Regatul morganatic | Stiri Presa Online

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s