Nu plusați la cacealmaua Referendumului!

Aș vrea să-l cunosc pe deșteptul ăla care i-a sfătuit pe PSD-iști să ia în brațe cauza „fameliei tradiționale” și să meargă cu ea-n frunte, deși, dacă te uiți, numai de morală, creștină sau de alt fel, nu pot fi bănuiți.  A copiat foarte bine campania lui Trump, alt sfânt moral și creștin, care a promis orice cultelor evanghelice pentru sprijin și ei s-au  făcut că nu văd scandalurile lui sexuale și de fraudă. Să recunoaștem, totuși, găselnița e genială!  Securizează electoratul de babe și moși, mânat oricum de preoți la vot lăudând pe cei care lasă bisericile să facă afaceri neimpozitate, favorizând concurența neloială în piață.

Cel mai important, însă, este că deja creează în sânul dreptei o păruială ce va duce la redivizări, dacă mai era nevoie de ele. Ultra-conservatorii deja mușcă din liberali și  libertarieni, mai rău decât din socialiști. Uitând că Statul este LAIC și că poate am avea ca priorități salvarea economiei de la inflație și criză, diminuarea furtișagurilor din banul public și scoaterea României din hruba unde PSD deja ne-a vârât.

Pe de altă parte, să nu uităm că Statul român îi este dator electoratului cu aplicarea unui Referendum deja validat de Curtea Constituțională în 2009. Se fac 10 ani de când avem și plătim cu 200 de parlamentari decât a decis electoratul. Care electorat cică este suveran cf. art. 2 din amărâta aia de Constituție, pe care o tot reinterpretează acum CCR. Că veni vorba. Dacă vă faceți iluzia că PSD se va opri la a schimba din Constituție doar articolul privitor la „familie”, vă cam înșelați. E doar un truc, o să ne trezim Republică Parlamentară, pentru că deja au înțeles că nu au șanse să pună un președinte PSD-ist.

Astea fiind zise, plasez aici deja un disclaimer:

  1. Statul pentru mine e laic și cultele sunt libere, dar să-și impună credințele la ele în comunități.
  2. Nu răspund la nicio chemare la Referendum de la un Stat care îi ignoră rezultatul atunci când nu-i convine.
  3. Contest folosirea cuvântului „familie”, prin restrângerea lui aberantă doar la cuplul bărbat-femeie căsătorit.
  4. Toată povestea asta este  un exemplu de „țara piere și baba se piaptănă” și-mi pare rău că pierdem vremea cu ea, uitând că ne conduc hoții și agramații.
  5. Creștinii care n-au învățat din doctrina „iubirea de aproape” și se vor grăbi să-i crucifice pe cei din comunitatea gay, să mă scutească de anateme și amenințări cu iadul. Nu au căderea să judece, pentru că taman ce demonstrează că nu sunt buni creștini, la oricâte Referendumiri lumești ar vota.

Când religia ajunge să se impună unei societăți, gandiți-vă bine. Azi „familia”, mâine poate posturile obligatorii, poimâine basma pe capul femeilor și bărbi pentru bărbați, că Domnul avea barbă, nu? Și, dacă în zeci și sute de ani se schimbă cumva majoritatea religioasă, de ce nu și o burka.

A bon entendeur, salut!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s