Asta-i armata, cu asta defilam! Sau preferati armata rosie?

Mai sunt 29 de zile pana la alegeri, ma vesteste dis-de-dimineatza, printre aburii de cafea, o prietena pe FB. E aer de campanie pe net, pagini de candidati, poze, lozinci mai mult sau mai putin inspirate. M-am tinut de nas si am dat o raita pe grupurile de stanga. Iaca o mostra: „Intai va vor spune ca numai batranii voteaza USL, apoi va vor spune ca numai cei lipsiti de educatie voteaza USL, iar mai tarziu va vor spune ca numai cei din mediul rural voteaza USL. Toate minciuni disperate, dupa cum arata datele sociologice. Suntem multi, suntem peste tot si minciunile PDL nu ne mai pot atinge!”. Si daca asta vi se pare fada, uitati un comentariu: „Ati facut domnule prim ministru din guvernare o arta,v-ati adaptat poporului intr-un stadiu dezastruos lasat de PDL si pe care il faceti sa mearga in siguranta spre normalitate.De ce n-am fi solidari si uniti !!???”

Pauza de rontzait o lada de lamai.

Dam o raita si pe la ARD. Un anunt de „stejar-extrema-urgentza”: ATENTIE! SITul „DREAPTA CURATA” VA INDUCE IN EROARE! Prin propria declaratie a administratorului acestuia (vedeti poza), recunoaste ca nu-l intereseaza „DREAPTA” si ARD asa cum sugereaza bannerul grupului.” Si daca ar fi singurul exemplu!

Intepaturi mai subtile sau mai adanci, sticlute cu vitriol, sageti otravite intre aliati, sau chiar paruieli in toata regula, daca lu’ cutare sau lu’ cutare trebuia sa-i dea  ARD gyr.

Stand stramb si judecand de dreapta, cred ca suntem autolezionisti. Ne place sa le bagam munitie pe teava USL-istilor. Da, da, da, las ca stiu si eu bine ca nu toti candidatii ARD sunt in randul sfintilor. Ca unii au trecut in patru labe pe sub masa Comisiei Macovei, dar macar au coastele vinete de la cate spitzuri au primit. Ca altii sunt tolomaci, dar au avut proptele de partid sau pur si simplu parale de campanie. Ca s-au strecurat si niste arivisti. Ca ARD are o comunicare vai maicutza ei. Stiu si asta. Sloganul cardio? Vai!

Asta-i armata, cu asta defilam. Alternativa e armata rosie.

On the other hand…simplul fapt ca un partid, sau o aliantza, fie, si-a trimis candidatii la o comisie de integritate este un mare pas inainte. Unii nici n-au mai candidat ca sa nu se trezeasca intre dintzi cu bombeul comisiei.. Au venit si oameni noi, multi de isprava, sange proaspat, a caror reusita va fi si reusita tuturor acelora care au opintit la primenirea clasei politice. E o victorie mica, dar cine-si imagina ca vine un tsunami si va matura toti dinozaurii-baronii-prostanacii-arogantzii-comunistoizii- turnatorii-lichelele din politica intr-un singur ciclu electoral e cam naiv, parol!

Din orice unghi ai privi, alternativa unui scor zdrobitor al USL e cel mai horror dintre scenarii. Mai rau, faptul ca acei oameni nou-noutzi, pe care am reusit sa-i promovam pe liste, ar putea sa nu intre in Parlament, ci doar shtabimea care si-a asigurat colegii caldutze, e o infrangere. Pentru ca ne-am oprit la jumatatea drumului.

So, yo people!  Nu se poate sa nu gasiti in tot play-list-ul ARD un candidat care sa va placa. Daca e de la voi din localitate, chiar daca nu-i in colegiul in care votati, mergeti la el la sediul de campanie. Macar o vorba buna, daca nu un pic de voluntariat ii va face bine! E departe? Atunci propagati-i mesajele pe net. Scotociti-va memoria, poate aveti prieteni care stau in colegiul lui. Vorbiti-le despre el! Da, USL e la putere, are stra-majoritatea mass-mediei, dar nu ne-a legat de maini si de picioare (inca). Si nici la gura. Nu ne-a taiat netul. Nu pot accepta ideea ca stam, defetisti si fatalisti, si asteptam sa vedem rezultatele.

Les jeux sont faites, rien ne va plus! Bila a fost lansata si se roteste in  ruleta. Pe ce numar se va opri?

PS: Eu mi-am ales favoritii: Gabriel Biris (deputati, Colegiul 3, Bucuresti), Radu Botezatu (deputati, colegiul 1, Harghita). si Laurentiu Fufezan JIman (Senato, colegiul 2, Sibiu).

Gabriel Biris

Radu Botezatu

 

 

Laurentiu Fufezan Jiman

13 gânduri despre „Asta-i armata, cu asta defilam! Sau preferati armata rosie?

  1. Bun ! Îmi place articolul dar despre Gabriel Sandu , candidatul din colegiul meu , ce pot să cred când nici ca ministru n-a prea comunicat cu noi? Mi-a trebuit ceva timp să-mi amintesc cine este.
    USL-iștii au fost mai deștepți, în acest caz, și- au numit unul din urbea noastră.
    Și se va verifica din nou faptul că „cei lipsiti de educatie voteaza USL ”, „batranii voteaza USL” și „cei din mediul rural voteaza USL” !

Lasă un comentariu