Te crezuși dăștăpt, Dragneo?

Da, da, matale, ăla mărunțăl din scaunul ăla înalt. Care ai un dosar de corupție în instanță. N-o să mai spun ce făcuși zilele astea, știi tu mai bine, iar noi, ăștia din stradă, cred că nici 10% nu știm. Plus că, zic trompetele propagandei, nici nu prea citirăm Ordonanțele alea, habar n-avem noi de lege, deci nu ne calificăm. Știi  vorba lu Toma Caragiu?, ”Da, dar arbitrii?”

Păi cât de proști îi crezi matale pe judecătorii de la Înalta Curte? Că n-oi zice și despre ei că nu citesc Ordonanțele, nu știu cum e cu legile și n-au mai văzut inculpați cu tupeu? Ce-o să zică băieții și fetele alea cu robe despre straniile coincidențe dintre OUG 13 și dosarul tău penal? O să zică, eh, karmabitch, și te vor achita de îndată? Sau li se va părea oare că, na, plafonul ăla de 200.000 RON, e pus anume să te bage sub radar? Nici dacă scriai cu mânuța matale aia prețioasă, de ține pixul cu Bugetul României, că recunoști toate acuzațiile nu era mai evident.

Și, tu împreună cu clica, să ziceți merci că timpul vă e un mare aliat. Prescrie, zi după zi, potlogăriile anilor 90, 2000 șamd. Că d-aia și pedepsele trebuie micșorate, ca să se miște și prescripția mai vioi. Și să rămâneți cu bănuții, cu viloaiele și cu ce ați mai dosit la saltea. Poate o să vorbim cândva mai pe îndelete despre asta. Că acum suntem ocupați nițel în stradă, să vă oprim din operațiunea de albire a cazierelor.

Vreți iertare, deci. Cu biserica ați încercat? Nu, Doamne ferește, nu vă duceți la catolici, că Papa Francisc, inspirat evident de #rezist-ența noastră, taman ce ținu o predică despre pericolul corupției. Fuga la Patriarhie! Deși, la cât de supărat e Daniel pe bugetul de anul ăsta, o să vă dea canon atâtea mătănii, că o să vă saie sângele din genunche. Și o să vă ceară să vă și căiți. Ceea ce, și dacă luați foc în gură, nici măcar Preafericitul n-o să creadă.

Te crezuși dăștăpt, Dragneo, dar nu poate fi chiar toată țara, toată Europa, toată lumea proastă. E suficient să fie unul pe fază și să dea alarma. Și #rezist – ența începe,

Lasă un comentariu