Toamna Patriarhilor si Primavara Bobocilor

Semne bune apar in ploaia tomnatica de azi. Schimbarea, pe care deja o luam in balon, pentru ca am asteptat prea multi ani sa se infaptuiasca, da un semn ca vrea sa se iteasca. Lilliput a facut pace cu Blefuscu si au cazut de acord ca singurul mod de a-l dobori pe Gulliver este unirea. Vivat! Micutele M10, NR, 200 pentru Bucuresti, PACT si UCDR vor avea astazi o actiune comuna, o conferinta de presa.

Semnalul care pleaca de la Bucuresti, ca, pana la urma, se poate impreuna, este speranta ca la Parlamentare se va prezenta un bloc de dreapta si nu o multime de mici piese vocale. In Bucuresti e mai clar decat lumina zilei ca PSD si PNL fac un blat care umileste nu doar „Cooperativa” din fotbal, dar si alegatorii. USL traieste si ne pacaleste ca liberalii si socialistii se bat pe viata si pe moarte. E blat toata ziua. Si ce nu iese prin nebagarea de seama a alegatorului, va rezolva iuteala de mana a comisiilor din sectiile de votare, care, de capul lor fiind, caci independentii si lilliputanii nu vor putea avea reprezentanti si observatori in toate sectiile, vor trece in dreptul USL voturile. Le vor imparti frateste, asa cum au impartit ministere, deconcentrate si alte dregatorii. Iar steagul il va duce cu mandrie condamnatul penal pentru frauda electorala Liviu Dragnea.

Poate ca acest gest de unire si solidaritate al dreptei va rupe blestemul faramitarii care a dat stangii atatea oportunitati de victorie. Si poate ca se va schimba paradigma politicii romanesti, Patriarhii de partid vor intra in toamna si vor rasari organisme colective de conducere. Ca-n democratie. Ca nu poti promite mai multa democratie unui popor decat ai tu in partidul tau. Dizolvarea feudelor, unde baroni si presedinti de partid fac legea nu se va putea face prin infiintarea unor alte feude. Schimbarea va trebui sa vina de la insisi purtatorii de steag ai schimbarii de astazi. Sintagma „Partidul lui Cutare” trebuie sa treaca in istorie. Chiar daca pe acel Cutare il chema Dragnea, BlaGorghiu, Basescu sau Macovei. Partidele, solutiile, proiectele de tara nu pot apartine unui singur om. Orgoliile mai mici vor da victorii mai mari.

Succes, Lilliput&Blefuscu. Poate ca azi nu-l veti dobori pe GUSLliver. Dar macar o indigestie cred ca va avea.

PS: Denunturile depuse de Mihai Politeanu (Initiativa Romania) la DNA si Biroul Electoral m-au uns pe suflet. Bravo, prietene!

Publicitate

2 gânduri despre „Toamna Patriarhilor si Primavara Bobocilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s